Engels / English
Inhoudsopgave

Ik schrijf, dus ik ben

Met deze uitspraak, die een variatie is op een bekende uitspraak van de filosoof Descartes, wil ik aangeven dat het schrijven over wat er in mijn leven gebeurt voor mij belangrijk is.

Maandag 15 oktober 2018

Uitvaart van Li-Xia

De afscheidsdienst van Li-Xia was om half tien in de ochtend Aula West van het crematorium in Usselo. Het was een besloten uitvaart voor familie en voor vrienden (voornamelijk vriendinnen) die in de afgelopen jaren de moeite genomen haar in het verpleeghuis te bezoeken. Alles is zo verlopen zoals Annabel en ik gewenst had. Andy heeft op zijn unieke manier ook een inbreng gehad.


Woensdag 10 oktober 2018

Overlijden van Li-Xia

Vanochtend rond half zes is Li-Xia overleden. Ze werd vanwege medische redenen in slaap gehouden. Ze overleed redelijk snel en vredig.


Zaterdag 6 oktober 2018

Zilveren Bruiloft

Vandaag is het 25 jaar geleden dat Li-Xia en ik getrouwd zijn. Vanochtend schreef is de volgende 'brief' aan haar op social media:
    Lieve Li-Xia,

    vandaag zijn we 25 jaar getrouwd en vieren we ons zilveren huwelijk. Lang was het onzeker of jij nog fysiek aanwezig zou zijn bij deze dag. Ondanks dat jij deze dag niet meer bewust mee kunt maken, wil ik hem toch (op eenvoudige manier) vieren met onze kinderen. Je bent een hele bijzondere vrouw en ik ben dan ook blij dat ik je heb leren kennen en dat we 25 jaar geleden zijn getrouwd. We hebben geen makkelijk huwelijk gehad. Ook onze karakters wilde (vooral in de begin jaren) nog wel eens botsen. Zo'n botsing eindigde vaak in een diep besef van hoeveel we van elkaar hielden en dat we elkaar nooit in de steek zouden laten. Het afgelopen jaar realiseerde ik me, dat wij een vorm van intimiteit hebben beleefd die maar weinig stellen bereiken. Wellicht dat we dat nooit hadden bereikt zonder alle moeilijkheden die we op ons pad troffen. Toen ik een aantal maanden geleden ons verhaal vertelde een vrouw die uit Amerika kwam, concludeerde zij dat wij in haar ogen 'soul mates' waren. Zo had ik er nog nooit tegen aangekeken, maar ik denk dat haar wel gelijk moet geven. Jij bent en blijft mijn vrouw en de moeder van onze twee kinderen, waar ik heel erg trots op ben. Ik ben ook nog steeds heel erg trots op jouw, zoals ik was toen we net verkering hadden.

    Ik hou van jouw!

In de avond gaan eten met Annabel en Andy in een wokresturant, waar deze foto genomen is:


Zaterdag 19 november 2016

AKI open dag

Met Andy naar de open dag van de AKI geweest. We werden verwelkomt door een vrolijk studentemeisje met de vraag of we een informatiepakket en/of comsumptiebonnen wilde. Op beide heb ik nee geantwoord. Daarna zijn we eerst door de gang beneden gewandeld en hebben we een kijkje genomen in de verschillende lokalen.

Er waren studenten met (elektrisch aangedreven) pottenbakkersschijven bezig. Een jongen was bezig een hele hoge 'vaas' te maken, waarbij hij steeds opnieuw klei moest toevoegen. In het begin kostte het hem een dag om een meters hoge vaas te maken, inmiddels. door veel oefening, kon hij het nu in een halve dag. Verder op was een jongen portret foto's aan het maken met een grootbeeld camera met fotografisch platen. Hij vertelde me er bij dat hij die naar ontwikkel in scande om een positieve afdruk te maken. Een opmerkelijk combinatie van oude en nieuwe technologie.

Ik ontdekte dat ze ook nog werkplaatsen met hout- en metaalbewerkingsapparatuur hebben. Ook een computer lokaal met allemaal Apple computers. Tijdens zo'n open dag zie je dat de ruimten die tijdens de eindexamententoonstelling als expositieruimte gebruikt worden, normaal als werkruimten van de studenten gebruikt worden. En nu dus volstonden met allerlei half afgemaakte werkstukken. Ik heb mezelf nooit als een artistiek iemand gezien, maar toch lijkt het me leuk om daar een jaar of zo, de opleiding te volgen: allerlei technieken te leren, vakken volgen en iets unieks maken.

In de mediatheek lag op een tafel een groot aantal afstudeercatalogi. Een groot deel daarvan heb ik reeds in mijn bezit, maar ik wist er vier te vinden die ik nog niet had. Rond 12:02 kocht ik de volgende catalogi voor samen 10 Euro:

  • Eindexamenwerk 1984 met als redacteurs Johan Ghijsles, Julius Visser en Hans Vollenboek, geschreven in het Nederlands, uitgegeven door AKI Enschede op juni 1984.
  • Eindexamenwerk 1985 geschreven in het Nederlands, uitgegeven door AKI Enschede in 1985.
  • Eindexamen 2004: AKI Akademie Voor Beeldende Kunst Enschede geschreven door Kees t' Hart met als redacteurs Peter C. Sonderen en Wouter Hooijmans, geschreven in het Nederlands, uitgegeven door AKI akademie voor beeldende kunst Enschede in 2004, ISBN:9789075522235.
  • AKI 06/07 met als redacteurs Philipp Gieseler, Wouter Hooijmans, Malt Rettberg, Peter Sonderen en Anne Tol, geschreven in het Nederlands en Engels, uitgegeven door AKI, ArtEZ academie voor beeldende kunsten Enschede op juni 2007, ISBN:9789075522297.


Zondag 6 november 2016

Tetem

Vanmiddag bij Tetem geweest en genoten van "We Are Never Ever Ever Getting Back Together", een licht en geluidsinstallatie van Doron Sadja waar ik weinig over kan zeggen als je die niet zelf hebt ervaren. Ook nog gekeken naar een film waarin Doron Sadja uitleg geeft over de installatie, maar zoals wel vaker, wordt je daar niet veel wijzer van. Daarna zag ik ook nog audio-DH in een hoekje staan en heb daar naar geluisterd. Allemaal 'vreemde' maar ook interessante geluidsfragmenten. Het fragment van Mariska de Groot vond ik interessant genoeg om helemaal te beluisteren.


Maandag 28 maart 2016

Middag

Een paar bloemen van onze magnolia zijn vandaag open gegaan, maar ze kregen meteen met regen en wind te maken, dus zien er niet al te mooi uit.

Vanmiddag met Li-Xia in de rolstoel gewandeld over het nieuwe pad dat aangelegd is op het terrein van het verpleeghuis. Dit pad loopt gedeeltelijke door de voormalige kloostertuin van het Klooster Dolphia. Daar hebben ze zo te zien ook een nieuwe vijver aangelegd. Er vlak voor heb ik een foto gemaakt met op de achtergrond het verpleeghuis.

Daarna ben ik doorgefietst naar Tetem Kunstruimte en daar de verschillende tentoonstellingen bekeken. Was vooral onder de indruk van twee grote werken van Henrik Kröner: Impulse I and Achy breaky heart, beide kleurenpotlood op ruitjesdoek.

In het centrum van de stad was alles dicht. Nog langs Het Goed gereden, die bijna gingen sluiten. Ik heb daar om 16:56 het N°B magazine van februari 2002 gekocht voor 95 eurocent. De oorspronkelijke prijs is 9,50 Euro. Ik vond echter ook een website waar een exemplaar voor 175 Euro aangeboden wordt.

Op de terugweg naar huis begon het te hagelen en toen de zon weer begon te schijnen, zag ik zowaar een hagel'boog'. Dat is natuurlijk geen boog, maar ziet er meer uit als een soort van gordijn. Op de foto is te zien hoe de zon tussen de wolken door op witte hagel schijnt. Wellicht een nog unieker verschijnsel dan een regenboog, omdat het vaker regent dan hagelt.


Vrijdag 4 september 2015

15 okt: Uitvaart
10 okt: Overlijden
6 okt: 25 jaar
19 nov: AKI open dag
13 nov: Tetem
Oktober 2018
Augustus 2017
Juli 2017
June 2017
May 2017
2018
2017
2016

Dagboeken
Alzheimer bij Li-Xia
China reis 2006

Frans
Li-Xia
Annabel
Andy

Foto's
Boeken
Kaarten
Boekenplanken
Boekwinkels
Films
TV
Gelezen
Sneeuw
Sceptisch

Bijna 42


Facebook

Copyright

Creative Commons License

De copyrights van deze alle onderliggende pagina's zijn van mij, Frans. Op deze pagina's is een Creative Commons Licentie van toepassing. Deze licentie verbied het commercieel gebruik van de inhoud van mijn website, wel is het mogelijk, om onder een gelijk blijvende licentie delen van mijn website her te gebruiken onder vermelding van de bron. Op alle computer programma's is de GNU General Public License van toepassing, tenzij expliciet anders vermeld. Alle citaten (teksten en programma fragmenten) van andere bronnen zijn hiervan uitgesloten en vallen onder het copyright van de betreffende auteurs.


(Deze ruinte is opzettelijk leeg gelaten)