Beertje Pom

Hallo kinderen,

Dit is Beertje Pom. Hij reist al vele jaren de wereld rond. En steeds logeert hij dan weer bij een ander kindje. De laatste jaren is hij in Enschede geweest en zit hij meestal op de kast bij groep 3 van de Willem van Oranje school. Iedere weekend en iedere vakantie gaat hij dan bij een kindje van groep 3 logeren. Dat vindt hij heel erg leuk, want dan wordt hij lekker verwend. Hij heeft eigen koffertje met daarin zijn pyjama. En natuurtlijk zit ook zijn tandenborstel en zijn tandpasta daarin.

Vrijdag 31 augustus 2001

Hallo kinderen,

Vrijdagmiddag is Beertje Pom met Annabel meegegaan. Toen hij bij haar thuis kwam, ging hij eerste samen met Annabel kleuren. En daarna hebben ze samen gespeeld op de computer. Daar schreef Annabel:

beertje pon gaat naar annabel
beertje pon vint het leuk
hij is lief

Om vier uur kwam Andy, het broertje van Annabel, thuis. Die wilde meteen even lekker knuffelen met Beertje Pom, die dat helemaal niet erg vond. Beertje Pom keek wel een beetje vreemd toen Andy zijn eten kreeg. Andy is een beetje ziek en kan nog niet gewoon eten. Zijn moeder geeft hem te eten met een spuitje in zijn mond. Hij is al bijna vier, maar hij gaat naar een school voor bijzonderen kinderen vlak bij de dierenboerderij.

Beertje Pom was best wel moe van al het spelen met Annabel en Andy. Ook wilde hij het bedje van Annabel wel eens even zien. Toen is hij maar gaan slapen. Eerste even tandenpoetsen en lekker de pyjama aan. Hij mocht in het bed van Annabel slapen. Toen 's avonds Annabel weer boven kwam, werd Beertje Pom weer even wakker, maar toen Annabel naast haar kwam liggen, viel hij weer snel in slaap.

Zaterdag 1 september 2001

Beertje Pom was al wakker toen Annabel 's ochtends wakker werd. Snel zijn ze toen in hun pyjama naar beneden gegaan. Annabel had wel een deken meegenomen zodat ze het niet koud zouden krijgen. Nadat Annabel gegeten had zijn heeft Annabel zich aangekleed. Beertje Pom kreeg natuurlijk ook weer zijn kleertjes aan.

Op zaterdag gaat Annabel altijd met haar familie naar de stad om boodschappen te doen. Beertje Pom mocht niet mee. Maar dat vond hij niet erg. Hij is in de woonkamer blijven zitten.

Toen Annabel 's middags weer thuis kwam, ging ze weer met Beertje Pom spelen.

Zondag 2 september 2001

Vandaag werden Annabel en Beertje Pom al weer vroeg wakker. Ze zijn weer snel beneden gaan kijken. Beertje Pom is weer thuis gebleven toen Annabel naar de kerk ging. In de kerk was Annabel een beetje terleurgesteld omdat haar twee vriendinnetjes, Yvonne en Ruth er niet waren. In de zondagschool heeft Annabel een kaartje gemaakt en daarin ook wat in geschreven.

's Middags heeft de pappa van Annabel nog een paar fotos gemaakt. Hier zie je Annabel en Beertje Pom op het bed van Annabel. Nog maar een nachtje en dan is het weekend alweer voorbij.

De pappa van Annabel heeft alle foto's en het verhaaltje op een floppy gezet.

Maandag 2 september 2001

Beertje Pom gaat weer naar school en als hij naar school toe gaat mag hij in de fietstas van Annabel.