Schuld softwarefirma € 2,8 miljoen
Hoop voor failliet Telic in Hengelo

HENGELO - Curator mr. W. Haafkes heeft goede hoop op een doorstart van het failliete softwarebedrijf Telic.

Het dertig werknemers tellende Telic werd onlangs overgenomen door Improve uit Hengelo, maar heeft het ook onder de vleugels van de nieuwe moeder niet kunnen redden.

Telic, gesticht in 1996, bouwde aan een nieuw softwarepakket waarmee bedrijfsprocessen kunnen worden geïntegreerd.

De productiekosten liepen echter zo hoog op, dat het bedrijf eraan ten onder is gegaan.

Het leven van Telic werd in januari van dit jaar gered door de Hengelose branchegenoot Improve. Toen Telic dreigde om te vallen, nam Improve het bedrijf over.

De dertig personeelsleden verhuisden van Enschede naar het pand van Improve aan de Demmersweg in Hengelo.

"Al kort na de overname werd duidelijk dat vervolmaking van het nieuwe pakket zoveel zou gaan kosten, dat Improve het niet kon trekken", zegt curator W. Haafkes. Volgens Haafkes bedraagt de schuld van Telic minimaal 2,8 miljoen euro.

Telic was volgens Haafkes eigendom van enkele particuliere aandeelhouders, onder wie Improve-directeur A. Ruys, en vijf participatiemaatschappijen. Tot de laatste groep behoorden de Nationale Investeringsbank (NIB) en het Innofonds Twente.

Overnamekandidaten

Omdat Haafkes hoopt op een doorstart, zijn de dertig personeelsleden nog niet ontslagen. Volgens de curator zijn er twee overnamekandidaten.

De zaak ligt nogal gecompliceerd. Er is nog een bedrijf dat het eigendomsrecht claimt op het softwarepakket dat Telic heeft ontwikkeld.

Bovendien is niet duidelijk in welke van de drie Telic-vennootschappen het intellectueel eigendomsrecht op dat softwarepakket zit. Dat moet eerst duidelijk worden voordat er over een doorstart kan worden gesproken.

Bron: De Twentsche Courant Tubantia


Diary entry of Friday, March 15, 2002