Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, februari 2007 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 18 19 20 21 22 23 24
 25 26 27 28


Donderdag 1 februari 2007

Eigenaar van het winkeltje

Vanochtend in de badkamer vertelde Li-Xia me al glimlachend dat er bij het verpleeghuis een man rondloopt die altijd heel vrolijk kijkt. Eerst dacht Li-Xia dat de man lachde omdat er iets leuks was gebeurde. maar toen bleek dat de man altijd lachde. Later op de avond vertelde ze me dat ze de man vandaag niet had gezien.

Vanochtend, even na negen uur heb ik gebeld met de eigenaar van het winkeltje. Die ontkende echter het hele verhaal van Li-Xia. Zou het dan toch zo zijn dat ze het zich allemaal verkeerd heeft herinnerd?

Toen ik Li-Xia 's avonds vertelde wat de reactie van de man was, reageerde ze verontwaardig en zei dat ze nooit meer naar die winkel toe wilde gaan. Ze wilde er ook niet meer naar toe om er over te praten. Wat later bleek dat het haar nog steeds erg bezighield. Ze was somber omdat ze zich realiseerde dat dit soort dingen vaker in de toekomst zouden kunnen gaan gebeuren.


Vrijdag 2 februari 2007

Afspraken met maatschappelijk werkende

Vanochtend om kwart over negen is de maatschappelijk werkende van het verpleeghuis gekomen. (Zij heeft gisteren ook contact gehad met de kinderpsychologe die Annabel eens in de twee weken bezoekt.) Het gesprek duurde tot rond elf uur en was bij vlagen best wel heftig. We zijn toch tot een aantal concrete afspraken gekomen:

Vanochtend ook een e-mail gekregen van Mediant over de cursus voor kinderen met ouders met psychische problemen. Deze cursus blijkt toch minder geschikt dan gedacht. Dat had de kinderpsychologe van Annabel ook gezegd.

Li-Xia was vanmiddag niet al te misselijk. Wel iets meer dan normaal, maar niet zo overdreven als vier weken geleden dat ze niets meer kan.

Pepernoten

Onze vloerwisser is vanavond kapot gegaan en Li-Xia vertelde dat er nog eentje in de schuur lag. We gingen samen naar de schuur en vonden hem al snel. Alleen lag hij onder een hele stappel met spullen. Toen we de spullen weghaalde, kwamen er vele zakken met pepernoten te voorschijn. En ook elders lagen er zakken met pepernoten, in totaal waarschijnlijk wel twintig. Vorig jaar in november was Andy erg gek op pepernoten en Li-Xia heeft toen een flinke voorraad voor hem ingeslagen, zonder er erg in te hebben hoeveel het eigenlijk was. De uiterste houdbaarheidsdatum is 30 maart 2007. Ik denk dat ik de zakken maar ga uitdelen op mijn werk, en zo.


Zaterdag 3 februari 2007

Annabel en Li-Xia uit eten

Vanmiddag net na vier uur zijn Li-Xia en Annabel met de bus naar de stad vertrokken. Daar hebben ze bij Camel Döner Kebab gegeten. Even na zes uur kwamen ze weer thuis. Ze hadden een leuke tijd gehad en voor mij hadden ze nog een zakje meegenomen met de aardappelschijfjes die ze niet meer op hadden gekunt.


Zondag 4 februari 2007

Voortand Annabel

Vanochtend naar de kerk geweest. Net op het moment dat ik weg wilde gaan, kwam er iemand naar toe die zij dat Li-Xia gebeld had. Buiten heb ik naar huis gebeld en kreeg Annabel aan de lijn die vertelde dat een van haar voortanden weer was afgebroken. Dus ik snel naar huis en met Annabel naar de tandarts om het stukje er weer aan te laten zetten. Ik moest contant betalen en heb nog even heen en weer naar de dichtsbijzijnde betaalautomaat gerend. Ik was net op tijd terug om de behandeling mee te maken.

Na thuiskomst zijn we onmiddellijk naar mijn zus gegaan om de verjaardag van mijn neefje te vieren die tien was geworden. Daar ook al mijn zussen ontmoet. We hebben ook drie zakken met pepernoten achter gelaten. Om half negen 's avonds waren we weer thuis.


Maandag 5 februari 2007

Hotels in Maastricht

Vlak na het eten, wat rond gekeken naar hotels in de buurt van Maastricht. We hebben het idee om in de schoolvakantie, wanneer Andy naar de vakantieopvang gaat, richting Maastricht te gaan. Ik ben in het na jaar bezig geweest met het boek "Maastricht 148" waarvan ik de 148 foto's die er in staan heb opgezocht waar ze gemaakt zijn (Engelstalige pagina hier over). Nu zou ik die plaatsen graag in het echt gaan bezoeken om er opnieuw een foto te maken. Hierbij twee hotels die mij interessant lijken:

Vanavond is Li-Xia begonnen met opruimen van het speelgoed van Andy in de woonkamer. Ze heeft zestal dozen aan speelgoed naar boven gebracht. Ik moest haar weer een beetje afremmen, anders was ze tot diep in de nacht doorgegaan. We moeten ook iets gaan doen aan de rommel op zolder.


Dinsdag 6 februari 2007

Alzheimer Café

Rond kwart over vijf werd ik gebeld door iemand van het CIZ met de mededeling dat de zorgindicatie voor de dagbehandeling van Li-Xia op het verpleeghuis toegekend is met terugwerkende kracht. Ze vertelde me ook dat ik voor de uitbreiding van de weekendopvang voor Andy weer een aanvraag moet doen via het Zorgloket van de gemeente Enschede. 's Avonds heb ik meteen een e-mail gestuurd.

Vanavond ben ik voor de tweede keer naar het Alzheimer Café geweest. De avond ging over mantelzorgers. Er zijn in Nederland circa 1,3 miljoen mantelzorgers. (Wij hoorde daar natuurlijk al lang toe vanwege het feit dat Andy verstandelijk gehandicapt is.) We hebben onderandere gekeken naar de film "Ringen van Zorg". De avond werd verzorg door twee dames van het steunpunt informele zorg in Enschede. Nog gesproken met verschillende mensen die in de zorg werkzaam zijn. Eentje vertelde mij dat ik moest uitkijken om niet te veel te rationaliseren. Het steunpunt organiseerd ook verdiepingsbijeenkomsten onder de titel "Omgaan met dementie".


Donderdag 8 februari 2007

Weeralarm

Li-Xia heeft de laatste dagen weer last van een lichte misselijkheid. Als ze bezig is, merkt ze er niet veel van. Als gevolg hiervan is ze een beetje prikkelbaar.

Vandaag is ze weer naar het verpleeghuis geweest. Ze was al vroeg terug, zo tegen drie uur, vanwege het weeralarm dat er vandaag was afgegeven voor hevige sneeuwval. Vele scholen, waaronder die van Andy, waren vroeger uit. Ik was al vanaf een uur thuis, om Andy op te vangen. Die kwam echter pas om een uur.


Zaterdag 10 februari 2007

Opruimen

Ik heb vandaag wat opgeruimd in de woonkamer om ruimte te maken voor de doos voor Annabel. Aan het eind van de middag zijn Li-Xia en Annabel wezen eten in de stad. Ze hebben een leuke tijd gehad en hebben ook nog samen wat broeken voor Annabel gekocht. Ze kwamen tegen zeven uur terug. Dit keer hebben ze niets voor mij teruggebracht, zoals vorige week.

's Avonds realiseerde Li-Xia zich dat het Chinese nieuwjaar volgende week is. Ze bedacht zich dat ze een kaartje wilde sturen naar een oudere vrouw, een goede vriendin van haar. Maar ze had weer eens moeite met het schrijven van het Chinees. En toen ze klaar was kon ze de postzegels niet vinden. Het bleek dat ze de kast had opgeruimd waarin de postzegels voorheen zaten. (De laatste weken is ze veel met "opruimen" bezig. Van de week heeft ze ook de kast onder de trap helemaal uitgemest, maar ook deels opnieuw ingericht. Of dat laatste nu zo slim is, weet ik niet.) We hebben een half uur naar de postzegels gezocht, maar ze niet kunnen vinden.


Zondag 11 februari 2007

Postzegels

Vanochtend heeft Li-Xia de postzegels gevonden in een doosje naast de kast. Ze is vanochtend naar de dienst geweest en heeft na afloop met verschillende mensen gesproken. Ook nog een kaartje gekregen. We krijgen circa eens per week een kaartje van iemand die ons vertellen dat ze aan ons denken en voor ons bidden.


Maandag 12 februari 2007

Ruimte voor Annabel

In overleg met zowel Li-Xia en Annabel was ik vanochtend weer eens vroeg naar mijn werk gegaan en daar rond tien voor acht aangekomen. Kwart over acht werd ik echter door Annabel gebeld en toen bleek dat er weer eens bonje was. Ik werd hier een beetje boos van en toen ik dat over de telefoon tegen Li-Xia zei, wilde ze niet meer met mij praten. Toen ik even later belde, wilde ze eerst niet opnemen en legde daarna de hoorn naast de telefoon. Ik ben toen maar naar huis gefietst waar ik Li-Xia aantrof. Een tijd met haar gepraat. Ik was pas weer rond tien uur op mijn werk.

In overleg met Li-Xia heb ik 's avonds wat langer doorgewerkt. Ik kwam rond half acht thuis en ontdekte kort daarna dat Li-Xia het bovenste deel van de boekenkast in de woonkamer leeg had gemaakt en de boeken die daar in stonden (voornamelijk mijn boeken) naar zolder had gebracht. Ik was daar echt even een beetje gepiekeerd door. Het bleek dat ze op een bepaalde manier het idee had gekregen dat we afgesproken hadden dat Annabel het bovenste deel van de boekenkast zou gaan gebruiken. Ze was schijnbaar helemaal vergeten dat ik zaterdag al had opgeruimd en dat Annabel alleen nog maar een blauwe krat moesten geven. Ik heb de boeken toen maar weer van zolder gehaald en weer in de boekenkast gepakt. De blauwe krat waar Li-Xia een deel van de boeken in had gedaan, heb ik aan Annabel gegeven.


Dinsdag 13 februari 2007

Maatschappelijk werkende: afspraken

Vanochtend vroeg wakker geworden. Omdat we beide niet meer konden slapen, heeft Li-Xia verteld van haar verleden terwijl ik aantekeningen heb gemaakt. Nadat ik Annabel heb wakker gemaakt, ga ik naar mijn werk, want het wordt een drukke dag.

Om negen uur, vertrek ik van mijn werk naar de praktijk van de orthodontist van Annabel en tref daar Li-Xia en Annabel aan. Annabel verteld me dat ze een afspraak had om half negen, niet half tien. Uiteindelijk komt toch nog alles goed. Annabel maakt een afspraak voor 22 maart om half 12 voor de bespreking van het behandelplan.

Net even na twaalf uur 's middags kom ik thuis aan. Li-Xia is er al. De maatschappelijk werkende van het verpleeghuis komt om tien over twaalf er aan. Als we net zitten komt Annabel binnen. We praten over hoe het de afgelopen weken gegaan is. Ze maakt ons duidelijk hoe belangrijk het voor Li-Xia is om vast schema te hebben. Ze suggereerd dat we misschien nog wat meer kunnen opruimen. Ook besluiten we om te kijken voor een white-board zodat we alle afspraken voor de week er op kunnen schrijven. Ook maken we afspraken over hoe we de tijd die Andy TV kijkt en Annabel achter MSN zit kunnen beperken en hoe we daar duidelijke afspraken over kunnen maken. De maatschappelijk werkende merkt op dat het hen ook al opgevallen is dat het korte termijn geheugen van Li-Xia zwak is en dat je haar vaak iets meerdere keren moet vertellen voordat het tot haar doordringt. (Of zou dit er mee te maken hebben dat ze moeite heeft om het te vertalen.)

's Avonds nog gewerkt aan een "brief" voor ons bezoek aan de neurologe morgenochtend vroeg. Het is altijd goed om dit soort gesprekken goed voor te bereiden.


Woensdag 14 februari 2007

Bezoek neurologe

Vanochtend om 9:45 hadden we een afspraak bij de neurologe. Nadat ze ons had binnen gelaten in haar spreekkamer, ging ze weg om de verpleegkundige (in opleiding, naar ik later concludeerde) te halen. (Terwijl we wachtte, zag ik het boek Descartes' Error van Antonio R. Damasio liggen en stond op om even de voorkant te bekijken en ik las het fragment van het voorwoord door Oliver Sacks dat er op stond.) Nadat de neurologe had gevraagd hoe het met Li-Xia ging, heb ik haar de brief voorgelegd en hebben we de inhoud er van besproken. Ze vond het prima dat ik met Prof. Scheltens kontakt had opgenomen en moedigde ons ook aan om met trials mee te doen. Hij werd door haar als een van de experts wat betreft Alzheimer in Nederland bestempeld. De neurologe stelde voor dat er bij Li-Xia (voor de zekerheid) een hartfilmpje werd gemaakt in verband met de klachten van de laatst weken. Verder stelde ze voor om afspraak te maken voor over een half jaar. Met de secratresse hebben we een afspraak gemaakt voor 14 augustus, precies over een half jaar.

's Middags toen Li-Xia met haar moeder belde, deed die de suggestie dat het nu een goede tijd was om iedereen te bellen voor het Chinese Nieuwjaar. Dus heeft ze onmiddellijk gebeld met al haar vrienden en kennissen in China, en 's avonds ook in Canada.

Annabel had, uit eigen beweging, een white-board gekocht voor 8 euro.

's Avonds zijn Annabel en ik Go gaan spelen en hebben we ook besloten dat Annabel van 8-11 maart meedoet aan de "European Youth Goe Championships 2007". Dat wordt dan haar eerste internationale Go tournooi. Om dat het onder topsport valt, zou ze er in principe verlof voor moeten krijgen. Het tournooi wordt gehouden in de Centerparcs vestiging in Zandvoort.


Donderdag 15 februari 2007

Kinderpsychologe

Vanmiddag had ik een gesprek met de kinderpsychologe van Annabel en de maatschappelijk werkende van het verpleeghuis over Annabel. Ze maken zich beide ernstig zorgen over de toekomst van Annabel. De kinderpsychologe maakte duidelijk dat Annabel een knap meisje is wat best wel om aandacht vraagt en dus een gewillige prooi zou kunnen worden van een loverboy of in een andere ongezonde relatie te recht zou kunnen komen. (Ik ben me al een aantal jaren bewust van dit feit, omdat het hebben van een broertje of zusje met een probleem geldt als een risico factor.) Ik hoorde van de maatschappelijk werkende dat Li-Xia een zorg indicatie heeft voor twee dagen (toevallig ontvingen we vandaag die indicatie waarop inderdaad staat dat ze recht heeft op 4 dagdelen zorg per week). We hebben gesproken over de verschillende vormen van opvang voor de toekomst. We hebben besloten dat we nu gaan kijken naar de mogelijkheden voor gespecialiseerde gezinshulp (voor mensen met dementie) en dat we ook gaan kijken naar permanente opvang voor Andy. Dat laatste is waarschijnlijk ook in het voordeel van Andy, omdat hij hier in huis eigenlijk weinig mogelijkheden heeft om te spelen met andere kinderen en daarom wellicht weinig gestimuleerd wordt in zijn sociale ontwikkeling. Verder vertelde ze me dat het wel meer voorkomt dat kinderen van zijn leeftijd een thuis buiten het gezin krijgen. Het zal wel geen gemakkelijke beslissing worden, maar ze denken toch dat het verstandig is om er nu al mee te beginnen. Ik wacht nog even een paar weken de reactie van het MEE af.

Annabel heeft inderdaad verlof gekregen voor het Go tournooi. Omdat mijn moeder aanbood om van 8-11 maart te komen logeren, heb ik besloten om zelf ook naar het tournooi te gaan. Parallel aan het jeugd tournooi, wordt er ook een tournooi voor volwassenen georganiseerd. Dus ik hoef me niet te vervelen.

's Avonds heb ik wat lijntjes getrokken op het white-board en het met twee spijkertjes aan de muur bevestigd.


Vrijdag 16 februari 2007

Herhalen

's Middags heeft Li-Xia weer met vele bekende uit Urumqi gebeld in verband met het aanstaande Chinese nieuwjaar aanstaande zondag. 's Avonds hebben we Andy naar 't Bouwhuis gebracht voor de weekend opvang. Het viel me of dat Li-Xia mij verschillende verhalen van gespreken die ze die middag hadden gehad, me meerdere keren vertelde en dat totaal niet door leek te hebben.


Zaterdag 17 februari 2007

Depressief

Vanochtend is Li-Xia naar Fysiogym geweest omdat ze daar door allerlei omstandigheden niet eerder aan toe was gekomen. Ik was erg moe en kon niet echt mijn draai vinden. Toen ze terug kwam voelde ik me plotseling erg depressief. Er zijn allerlei dingen die ik nog moet doen (zoals bijvoorbeeld invullen van de belastingaangiften), maar waar ik maar niet aan toe lijk te komen. Toen Li-Xia terugkwam, voelde ik me opeens heen erg teneergeslagen. Zij is niet veel later de stad in gegaan om boodschappen te doen. Toen ze terugkwam, was ze ontstemt over iets, wat was me niet echt duidelijk, maar we konden er niet echt over praten. Ze is opnieuw weggegaan om sinasappelsap te gaan kopen. Ook daarna bleef we met z'n drieën geïrriteerd naar elkaar toe. Ik had geen honger en voelde me depressief. Uiteindelijk hebben we het uitgepraat en zijn we rond zeven richting de stad gefietst om daar Shoarma te gaan eten. Ook dat etentje verliep niet echt rustig omdat er om ons heen gerookt werd en Li-Xia daar al snel last van kreeg.


Zondag 18 februari 2007

Een zondag

Li-Xia is rond half zeven opgestaan omdat ze niet meer kon slapen en is toen naar zolder gegaan om daar op te ruimen. Ze maakte daarbij zoveel lawaai dat ik niet meer echt heb kunnen slapen. Kort na tien uur zijn we naar de kerk gegaan. Voor en na de dienst heeft Li-Xia gepraat met de moeder van de beste vriendin van Annabel onder andere over hoe om te gaan met tienermeisjes. Na de dienst vroeg een van de oudste of er misschien iets was waar de gemeente ons mee zou kunnen helpen. Ik heb hem toen verteld dat ik eigenlijk op zoek ben naar iemand die ons kan helpen om al onze overtollige spullen weg te doen.

De beste vriendin van Annabel is met ons naar huis gegaan. Li-Xia en ik hebben een tijdlang opgeruimd op zolder en hebben toen besloten dat we al onze overbodige spullen willen weggeven aan de gemeente. Het meest ideale zou het zijn als er iemand zou zijn die de spullen bij ons komt ophalen en dan zorgd voor de herverdeling/verkoop er van. Ik ruim een groot aantal lege dozen op en Li-Xia zoekt de spullen uit die weg kunnen. We zijn er beide tevrede over.

's Avonds in bed praten we nog een tijdje over hoe het moet met Annabel en ik bespreek met haar wat de kinderpsychologe heeft gezegd over het gevaar dat er bestaat dat Annabel van ons wegloopt en in een ongezonde relatie terecht komt. (Dit is niet de eerste keer dat ik het hier met haar over heb.) Ik heb vandaag ook verschillende keren Li-Xia gepolst voor een gespecialiseerde gezindshulp, maar zij ziet dat absoluut niet zitten. Ze vertelde me dat ze soms ook op donderdag het gevoel heeft dat ze haar tijd zit te verdoen en dat ze het vervelend vind dat mijn moeder of ik thuis moet zijn om de kinderen op te vangen.


Maandag 19 februari 2007

Opstaan en opruimen

Als ik Annabel wakker maak, heeft ze weinig zin om op te staan en zegt ze dat zich niet zo lekker voelt. Het is een grote puinhoop op haar kamer. Na enige aanmoediging, staat ze toch op en help ik haar met het opruimen van haar kamer en overhoor ik haar nog even kort voor de topografie repetitie die ze 's middags heeft.


Dinsdag 20 februari 2007

Vandaag hebben Li-Xia en ik besloten dat we volgende week naar Maastricht gaan om daar twee nachten in het Van der Valk hotel te verblijven. We zijn van plan om de plaatsen te bezoeken waar de foto's in het boek "Maastricht 148" zijn genomen. Ik denk niet dat het in drie dagen lukt om alle 148 plaatsen te bezoeken. Vanavond heb ik enige tijd besteed aan het maken van een route beschrijving die ons langs een aantal plaatsen leid. Andy gaat volgende week naar de vakantieopvang. Annabel kan bij haar beste vriendin in Borne logeren. Op maandag ochtend, brengen we ze naar hun logeeradressen en dan vertrekken we naar Limburg.


Donderdag 22 februari 2007

Vandaag viel Li-Xia bijna in slaap in de taxibus op weg naar het verpleeghuis. Maar toen ze daar was, ging het steeds beter. Ze hebben nog een soort hints achtig spelletje gespeeld. Li-Xia moest de andere laten raden naar het woord stewardes. Dat ging erg goed.


Zaterdag 24 februari 2007

Videorecorder

Om 7:20 maakte Li-Xia mij wakker om mij te vragen hoe ze met de videorecorder iets moets opnemen van de TV. Om 7:15 begon Pokémon op TV en dat wilde ze opnemen voor Andy. Dus heb ik voor haar de opnamen gestart. Toen ik haar later op de dag vroeg waarom ze het niet wist, vertelde ze me dat het al een hele tijd geleden was dat ze opnamens gemaakt had en niet meer wist welke knopje ze moest gebruiken om de zender te kiezen.

Later op de dag werd ze erg boos op Annabel, eigenlijk zonder een direkte aanleiding, of het was dat Annabel een beetje dwars liep te doen. Ik ben er maar van uitgegaan dat het weer een van haar buien was.


Maandag 26 februari 2007

Naar Maastricht

's Ochtends brengen we eerst Andy naar de vakantieopvang. Daarna rijden we door naar Borne waar we Annabel bij een vriendinnetje achterlaten. Li-Xia en ik vervolgen onze weg naar Maastricht waar we kort naar 12 uur aankomen. De rest van de middag tot ongeveer vijf uur besteden we aan het bezoeken van de plaatsen waar de verschillende foto's uit het boek Maastricht 148 door Kim Zwart zijn gemaakt. (Gedetaileerde beschrijving in het Engels.)

In het Van der Valk hotel aangekomen brengen we eerst onze spullen naar onze kamer en nadat we ons een beetje opgefrist hebben, gaan we naar beneden om te dinneren. We zitten in lekker luie stoelen en genieten van ons drie gangen menu. We hebben een "Hartje Winter" arrangement geboekt, dat bestaat uit twee overnachtingen, ontbijt en dinner.

Rond acht uur vertrekken we naar Bunde en brengen de rest van de avond door bij een echtpaar die we via het Netwerk Kabuki Syndroom kennen.


Dinsdag 27 februari 2007

Tweede dag in Maastricht

We worden al vroeg wakker en staan snel op. We ontbijten beneden in het hotel. Er zijn veel werklui aanwezig. Waarschijnlijk in verband met een aanstaande tentoonstelling in het MECC. Kort na acht uur vertrekken we en vervolgen we onze speurtocht. Ondanks dat het regelmatig regent ontwikkelen we al snel een routine waarbij Li-Xia steeds het boek onder haar jas doet en ik de paraplu neem. Nabij de plaats waar ik denk dat de foto is genomen, haalt Li-Xia dan het boek te voorschijn en zoeken we naar de preciese plaats. Als we die gevonden hebben neem ik wat foto's en doet zij het boek weer onder haar jas. Terug in de auto rijden we dan weer door naar de volgende plek. We hebben er allerbei schik in, vooral als we bedenken wat de mensen die we op straat tegenkomen allemaal van ons zullen denken. (Gedetaileerde beschrijving in het Engels.)

Rond vijf uur zijn we weer in het hotel. Opnieuw gaan we rond zes uur naar beneden voor het dinner. Li-Xia kon zich niet echt herinneren dat ze de dag ervoor kippensoep had gehad. Daarna wil Li-Xia naar de fitsness ruimte. Daar blijven we circa een uur. Voordat we gaan slapen, nemen we nog even samen een warm bad.


Woensdag 28 februari 2007

Derde dag in Maastricht

Opnieuw worden we rond zeven uur wakker. Nadat we ontbeten hebben, checken we uit en gaan we op pad. Naast dat het regent, waait het ook. We beklimmen eerste een stuk van de Sint Pieter om wat foto's te maken. Tegen half elf parkeren we nabij het centrum van Maastricht en wandelen wat rond. We kijken ook nog even kort bij Bart Smits omdat Li-Xia wilde zien of ze misschien Pokémon poppetjes hadden. We eten wat bij McDonalds aan het Frijthof. Tegen een uur zijn we weer bij de auto en vervolgen we onze speurtocht. Het klaart nu af en toe op, maar het blijft waaien. Rond een uur of vier geven we het op en na getankt te hebben rijden we naar huis, waar we rond acht uur aankomen. (Gedetaileerde beschrijving in het Engels.)


Thuis pagina | Januari 2007 | Maart 2007