Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, november 2007 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 18 19 20 21 22 23 24
 25 26 27 28 29 30


Vrijdag 2 november 2007

Liefdesleven

Gisteravond vroeg Li-Xia mij hoe ik me voelde nu ik weer een jaartje ouder was en voor de grap maakte ik een opmerking dat het nu afgelopen was met de seks, omdat ik daar nu te oud voor was. Maar even later werd ik er mee geconfronteerd dat Li-Xia totaal was vergeten wat we die ochtend hadden gedaan. Ik merkte dat ze maar wat bedacht en op een bepaald moment was ze ergens heel stellig over, terwijl ik absoluut zeker wist dat we dat niet waar was. Daarentegen was ze niet vergeten om iets terug te brengen naar de winkel wat niet goed was. Ze is dus heel selectief in wat ze onthoudt. Toch steekt het wel ergens dat ze dingen vergeet die ik belangrijk vind voor onze liefdesrelatie.


Dinsdag 6 november 2007

Alzheimer Café

Vanavond weer naar het Alzheimer Café geweest. Het onderwerp was gedrags- en stemmingsproblemen bij dementie. Ik kwam een beetje te laat binnen. De zaal was goed gevuld hetgeen betekend dat het druk was. Ik zag ook nog een echtpaar dat ik ken via de jong dementerende groep van Li-Xia. Zij waren volgens mij voor het eerst. Ik werd nog aangesproken door de directeur van Thuiszorg Rondom die zich specialiseren op zorg aan mensen met dementie. Toen ik de pauze de spreker vroeg wat te doen met pubers bij dementerende begreep hij mijn vraag in eerste instantie niet helemaal. Hij komt natuurlijk ook niet dagelijks jong dementerende tegen.


Vrijdag 9 november 2007

Naschoolse opvang

Gisteren heb ik gesproken met iemand van de J.P. van de Bent stichting over de mogelijkheden wat betreft naschoolse opvang op de lokatie waar die opvang wordt gegeven. Het zag er goed uit. Helaas werd mij ook verteld dat ze vol zitten en dat Andy dus niet meteen geplaatst kan worden. Vanochtend heb ik hierover verschillende instanties gebeld. Waaronder ook de school van Andy. Ik hoorde dat het speciale onderwijs nog niet een verplichting heeft om voor naschoolse opvang te zorgen zoals dat nu geldt voor de normale basisscholen. Maar goed de directeur van de school van Andy heeft er wel notie van genomen. Ook gebeld met het zorgkantoor, dat mensen helpt bij het vinden van zorg. Misschien had ik daar al veel eerder contact mee op moeten nemen. Aan het eind van de middag werd ik teruggebeld met de mededeling dat er nog geen oplossing was gevonden. Maandag zou iemand er mee verder gaan.


Dinsdag 13 november 2007

Thuiszorg

Vandaag is voor het eerst iemand van Privazorg langsgeweest om thuiszorg te geven. Het is de bedoeling dat zij ons gaat helpen bij het organiseren van een aantal zaken bij ons thuis. Vorige week woensdag hebben wij ook al een kennismakingsgesprek met haar gehad. Vandaag was ze er dus voor het eerst en heeft ze ook kennisgemaakt met Andy en Annabel. Ze is ongeveer anderhalf uur gebleven. Aan het eind heb ik haar nog even over de telefoon gesproken. Ze vertelde me dat ze zowel met Annabel als met Li-Xia gesproken had over hun wensen voor de kamer. Toen ik Li-Xia 's avonds vroeg waar ze over hadden gehad, was het enige wat ze zei: "Weet ik niet". Ze heeft me de afgelopen dagen ook meerdere keren gevraagd wat de afspraak is die we donderdagavond hebben. Iedere keer heb ik haar uitgelegd dat de mentor van Annabel op school dan langskomt. De laatste keer heb ik er maar bijgezegd dat hij ook haar wiskundeleraar is. Misschien dat het dan wel blijft hangen. Wij hebben een aantal weken geleden een indicatie gekregen voor 7 tot 9,9 uren "Ondersteunende begeleiding algemeen". De aanvraag voor deze zorg was gedaan in overleg met de maatschappelijk werkende van het verpleeghuis.


Donderdag 15 november 2007

Mentor

Vanmiddag was ik al rond kwart over drie thuis om Andy op te vangen. Rond half vier kwam de persoon van de thuiszorg, zoals afgesproken. Andy kwam even later en Li-Xia rond vier uur. We hebben nog gepraat over een aantal zaken, waaronder de regels voor de kamer van Annabel, waar Annabel afgelopen dinsdag ook een aantal dingen over had gezegd. Ze heeft aangegeven dat ze de volgende keer graag ook iets zou willen doen.

Vanavond zou de mentor van de school van Annabel om half negen komen. Rond kwart voor acht deed Andy raar. We vroegen hem of hij pijn had, maar hij kon niet aangeven waar. We hebben hem uiteindelijk naar bed gebracht. Rond kwart over acht hoorde we gehuil boven en toen Li-Xia ging kijken, bleek dat Andy overgegeven had. Dus moesten we hem verschonen, maar toen ze daarmee klaar was, moest hij opnieuw overgeven. Een bekend patroon. Hij heeft dit zo een of twee keer per jaar. Gelukkig waren we net klaar toen de mentor kwam. Vanmiddag had ik ook het rapport van Annabel voor het eerst gezien. Er stonden twee vieren en een vijf op. De mentor vertelde dat hij er wel een beetje geschrokken van is. Ze moet gemiddeld een 7,2 halen om over te gaan naar de HAVO. Nu staat ze gemiddeld een 5,9. Dat betekend dat ze de komende kwartielen gemiddeld een 7,5 moet halen om dat nog te halen. Hij vond ook dat Annabel te laat naar bed ging en dat ze minimaal anderhalf uur per dag moest gaan studeren. Het was een stevig gesprek.

Toen Annabel naar boven was, heb ik tegen Li-Xia gezegd dat ze zich niet zo moet opwinden over de kamer van Annabel, maar dat het veel belangrijker is dat Annabel tijd aan haar studie besteed. Li-Xia vroeg toen wat er dan nog over bleef van haar leven. Ik heb toen gezegd dat ze, netzo als ik, haar leven moet inzetten voor Annabel.


Dinsdag 20 november 2007

Bijbel

Zondag was ik vergeten om de bijbel die ik mee had genomen naar de kerk uit mijn rugzak te halen. Gisteravond zag Li-Xia mijn bijbel in mijn tas en vroeg verbaasd of ik die naar mijn werk mee wilde nemen. Ik gaf als antwoord: "Ja, ik heb er de hele dag uit voorgelezen op kantoor!" Vanochtend op het werk ontdekte ik dat mijn bijbel nog steeds in mijn tas zat. Schijnbaar begreep ze niet dat ik een grap had gemaakt.


Dinsdag 27 november 2007

Griep

Toen we afgelopen zondag Andy ophaalde, bleek hij niet erg goed te pas te zijn geweest. Hij had ook niet veel gegeten. Zelfs de sondevoeding was hem te veel. Gisteren is hij de hele dag thuis geweest en 's avond vroeg Li-Xia me verschillende keren hoe laat Andy normaal werd opgehaald met de bus. Ik vond het vreemd dat ze dit niet wist omdat Andy al jaren tussen acht en kwart over acht opgehaald wordt. De reden dat Li-Xia dit vroeg was dat we indien Andy weer naar school kon gaan de taxichaffeur zouden moeten bellen. Vanochtend was Andy nog steeds ziek. Annabel voelde zich ook niet lekker. Ik bleek ook wat verhoging te hebben, maar ben gewoon naar me werk gegaan. Vanmiddag hadden we een afspraak met de maatschappelijk werkende van het verpleeghuis, maar die zij ook af omdat ze zich misselijk voelde. Aan het eind van de dag voelde Annabel zich weer een stuk beter.


Thuis pagina | Oktober 2007 | December 2007