Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, december 2007 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
             1
 2  3  4  5  6  7  8
 9 10 11 12 13 14 15
 16 17 18 19 20 21 22
 23 24 25 26 27 28 29
 30 31


Zondag 9 december 2007

Mantelzorgercompliment

Gisteren kregen we een brief van de SVB waarin stond dat Li-Xia in aanmerking kwam om een mantelzorgercompliment te geven aan een mantelzorger. Dit is een bedrag van € 250. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje verbaasd over deze brief. Eerder deze week was er nog het nieuws dat restant van dit extraatje voor mantelzorgers naar de gemeenten ging. In dit bericht stond dat er dit jaar maar ongeveer 40.000 mantelzorgers dit extraatje zouden ontvangen en dat de overheid er vanuit was gegaan dat ongeveer 200.000 mantelzorgers er aanspraak op zouden maken. Ik was er vanuit gegaan dat we geen aanspraak konden maken. Ik vroeg me ook af in hoeverre we voor de mantelzorg die we verlenen aan Andy ook niet aanspraak zouden kunnen maken op dit mantelzorgercompliment. We zagen echter geen reden om dit aanbod niet af te staan. En alhoewel we mij als de ontvanger van het compliment hebben opgegeven heb ik al aan Annabel toegezegd dat zij ook een deel van het bedrag krijgt. 250 Euro mag dan een heel bedrag lijken, maar ik denk dat het in vele gevallen niet opweegt tegen de hoeveelheid zorg die de gemiddelde mantelzorger levert. Als ik zelf alleen al kijk naar het aantal uren die ik afgelopen jaren vrij heb moeten nemen voor allerlei afspraken met zorgverleners dan is de 250 Euro al niet kostendekkend.

Vanochtend fietste Li-Xia en ik naar de kerk en we namen voor het eerste weer het paadje dat in de afgelopen vier maanden afgesloten was geweest en dat op de korste route naar de stad ligt. Toen we aan het eind van het paad kwamen bleek dat Li-Xia de rest van de route door de wijk niet meer kende en prompt op een kruispunt linksaf sloeg waar we rechts hadden gemoeten. Deze weg heeft ze in de afgelopen jaren velen malen gebruikt.

Afgelopen week ben ik een aantal weken ziek geweest. Ik had een neusverkoudheid en had wat verhoging. Ik heb me een aantal dagen redelijk lamlendig gevoeld. Maandag aan het eind van de dag heb ik nog een e-mail gestuurd naar mijn werkgevers om hen op de hoogte te brengen van het feit dat ik steeds meer het gevoel heb dat mijn functioneren leidt onder de problemen die ik thuis ervaar. Ik heb me de afgelopen week ook verschillende keren erg depressief gevoeld. Ik maak me ook zorgen over de studieresultaten van Annabel. Laatst benadrukte haar mentor nog eens dat ze met haar huidige cijfers naar het VMBO-T gaat, maar dat ze daar ook niet thuis hoort omdat ze een pienter meisje is.


Woensdag 12 december 2007

Werk

Vanochtend een gesprek gehad met mijn direkte baas naar aanleiding van een e-mail die ik maandagavond had geschreven naar het management van het bedrijf waar ik werk. De e-mail handelde over mijn functioneren. Het komt de laatste maanden regelmatig voor dat ik tot weinig kom op mijn werk als gevolg van vermoeidheid in combinatie met neerslachtigheid. Iedereen heeft te maken met stemmingen, maar bij een gezond persoon heeft dat meestal geen grote invloed op zijn/haar functioneren. Ik heb het gevoel dat mijn stemming vaak wel een invloed heeft op mijn functioneren. Ik vond het belangrijk om mijn werkgever hier van op de hoogte te stellen. We hebben ook gesproken over het feit dat ik het afgelopen jaren heel wat uren vrij heb moeten nemen voor zorg. Ik moet eigenlijk constateren dat er totaal geen enkele regeling is voor mensen zoals ik, en dan heb ik het nog geen eens zo zwaar, die tegen hun zin in gedwongen worden om zorg te leveren aan familieleden en als gevolg daarvan minder kunnen werken. Ik vind het onethisch om mezelf ziek te melden en vervolgens op therapeutische basis te gaan werken, zodat mijn werkgever opdraait voor de uren die ik niet kan werken.


Maandag 17 december 2007

Energie

Vanmiddag is de maatschappelijk werkende van het verpleeghuis langs geweest om weer eens met ons te praten. Het was een redelijk lang en nuttig gesprek. Onderwijl is Annabel nog naar een afspraak geweest om haar haren te laten knippen. Op het laatst kwamen we op de vraag waar ik mijn energie vandaan haalde, omdat er veel op mijn schouders terecht komt. Dit is een vraag die mij ook bezighoud. Ik heb er niet meteen een antwoord op. Er zijn niet echt mensen waar ik op terug kan vallen. Misschien moet ik ook maar eens professionele hulp gaan zoeken.


Woensdag 19 december 2007

Kinderarts

Vandaag hadden we om 2 uur een afspraak voor Andy bij de kinderarts. Ik ging een beetje te laat bij mijn werk weg en moest me haasten om Andy op te gaan halen bij de naschoolse opvang en vandaar dus naar het ziekenhuis. Maar daar stond een hele rij voor de parkeerplaats te wachten om naar binnen te mogen. Het was al over 2 uur voordat we eindelijk naar binnen konden. Ik had gehoopt dat Li-Xia ons tegemoet was gekomen, maar toen we bij de afdeling aankwamen was ze er niet. Ergens verbaasde het me totaal niet dat ze er niet was. Andy moest eerst gewogen en gemeten worden door de assistent van de kinderarts. Halverwege het gesprek met de kinderarts kwam Li-Xia binnen. Ze was naar de verkeerde plaats gegaan. De kinderarts heeft nog even gekeken naar de rode vlekken van Andy die hij al anderhalve week heeft (waarschijnlijk als gevolg van een alergische reactie op de antibiotica die hij een tijdje geleden gekregen heeft). En ook heeft de kinderarts nog even de heupen van Andy gecontroleerd. Toen we het hadden over een vervolg afspraak, kwamen we tot de conclusie dat dat misschien niet meer nodig was, omdat er niet echt problemen zijn. Dus dit is misschien wel de laatste keer dat we bij de kinderarts zijn geweest. Daarna heb ik Andy weer terug naar de naschoolse opvang gebracht en daar nog even wat bijgepraat. Uiteindelijk ben ik bijna twee uur weggeweest voor een afspraak van nauwlijks tien minuten.

Aan het eind van de middag heb ik berekend hoeveel dagen ik vrij heb genomen voor vakantie en om zorg te verlenen. Ik heb bijna 20 dagen vrij genomen voor vakantie en ruim 23 dagen voor zorg. Dat is dus net iets meer dan een hele maand die ik vrij heb moeten nemen om allerlei zorgtaken op mij te nemen.


Zaterdag 22 december 2007

Afrekenen

Vandaag zijn we met z'n tweetjes wezen eten in de stad. Andy hebben we gisteren naar de weekend opvang gebracht en Annabel is vanochtend opgehaald door mijn moeder om daar tot eerste kerstdag te blijven. Toen we terug liepen naar de fietsenstalling, bleek dat de V&D nog open was en besloten we nog even binnen te gaan kijken. Daar vonden we wat kerstkaarten en we stonden in de rij om ze af te rekenen. Toen Li-Xia echter merkte dat de cashiere de klant voor ons om haar postcode vroeg, gaf ze de kaarten aan mij en zei dat ik moest afrekenen. Ze kent onze postcode niet meer. Toen Li-Xia wilde pinnen, wist ze haar pincode plotseling niet meer en uiteindelijk moest ik betalen met mijn pasje, want haar pincode was mij ook even ontgaan. Toen we wegliepen, herinnerde ik me haar pincode weer en toen ik die aan haar vertelde, wist ze het ook weer. Ze zei dat ze in de war was geraakt omdat ze nog steeds aan onze postcode dacht. Ik kan me daar wel een voorstelling van maken, want ik was haar pincode ook even vergeten.


Woensdag 26 december 2007

My name is Lisa

Vandaag kwam ik het korte filmpje My name is Lisa tegen. Het heeft de derde prijs gewonnen in de korte film wedstrijd Project: Direct.


Zondag 30 december 2007

Pleisters

Vanmiddag zijn we begonnen met het opruimen van de kast onder de trap (onze voorraadkast). We zijn aan een kant begonnen, maar uiteindelijk hebben we de hele kast leeggehaald. Dat resulteerde er in dat de hele woonkamer vol lag met spullen. Ik vond ongeveer zes zakken vol met plastic zakken. Ik stond er op dat we minimaal de helft zouden weggooien. Ik denk dat dat wel gelukt is. Het grappigste was wel dat ik steeds overal pleisters vond. We hebben nu een heel mandje vol met pleisters. Ik vond ook een hele verzameling doosjes en bakjes die we niet gebruiken. Ik vind dat we die ergens anders moeten bewaren. Ik vond ook nog een groot aantal potten met zonnatura jam. Aan het eind van de dag zag de kast er heel opgeruimd uit, maar de tafel in de woonkamer lag nog wel helemaal vol met spulletjes die nog uitgezocht moeten worden. Maar goed we hebben een begin gemaakt met het opruimen.


Thuis pagina | November 2007 | Januari 2008