Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, september 2008 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
   1  2  3  4  5  6
 7  8  9 10 11 12 13
 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27
 28 29 30


Maandag 15 september 2008

De weg kwijt

Vanochtend belde Li-Xia mij op van huis om te vertellen dat ze de weg naar het afvalbrengpunt niet meer weet. Gisteren hebben we de wilg in onze achtertuin weer eens gesnoeid. (Actiefoto gemaakt door Annabel.) Natuurlijk leverde dat weer een hele berg tuinafval op en Li-Xia had zich voorgenomen om dit deze week weg te brengen. Gistermiddag waren we nog langs het afvalbrengpunt gereden toen we Andy gingen ophalen van de weekendopvang. Maar vanochtend wist ze het dus niet meer. Ik heb nog wel geprobeerd om het via de telefoon uit te leggen, maar dat lukte niet echt. Gelukkig moest Li-Xia er zelf ook om lachen.

Overigens belde ze me 's middags weer op en toen lukte het me wel om het haar uit te leggen waar het was.


Woensdag 17 september 2008

Langs de lijn

Vanavond met Annabel mee geweest naar een voetbal wedstrijd van haar team (Victoria'28 C4) tegen een team van FC Twente. Alle ouders waren gevraagd om te komen kijken om kennis te maken en er was cake voor na afloop. Nadat al in de derde minuut (of zo) het eerste doelpunt was gescoord door ons team, was de toon gezet. Ze wonnen uiteindelijk met 21-0. Maar Annabel vond het niet echt verdient. Er zit in haar team een jongen die pas bij Victoria'28 is en die eigenlijk in het C2 of zelfs in het C1 zou moeten spelen. Ook vond Annabel dat er weinig echt gevoetbald werd. De meeste doelpunten waren eenmansacties. (een actie-shot)

Toen we thuis kwamen vroeg Annabel aan Li-Xia of ze dacht dat ze gewonnen of verloren hadden. En ook liet ze Li-Xia naar het doelsaldo raden en vertelde haar die uiteindelijk. Nog geen vijf minuten later hoorde ik Li-Xia aan Annabel vragen of ze gewonnen had met voetbal en met hoeveel.


Zondag 21 september 2008

Rits

Gisteren met Andy de stad ingegaan. In de bus klaagde hij er al over dat hij z'n jas wilde uitdoen. Toen we in de stad waren constateerde ik dat hij vier lagen kleding aan had onder zijn jas. Ik heb dus maar snel de twee truien die hij aan had uitgedaan. Ook wilde ik de voering van zijn zomerjas er uit ritsen totdat ik ontdekte dat Li-Xia de capucion van de voering had vastgenaait. Eenmaal thuis gekomen, klaagde Li-Xia dat er iets mis was met de rits van de jas van Andy. Ze was al een tijdje aan het frunniken geweest toen ik keek wat er aan de hand was. Ik zag al snel dat er niets aan de hand was en nadat ik het dingetje van de rits naar de ander kant had gedaan, deed ik de rits zo weer dicht. Ik denk dat ze geprobeerd heeft om de rits vanaf de verkeerde kant vast te maken. Wel vreemd dat ze problemen krijgt met dit soort allerdagelijkse handelingen.


Dinsdag 23 september 2008

Boodschapen doen

Vanavond met Annabel (toen ze uit voetbaltraining kwam) boodschappen gaan doen bij de Nettorama. Annabel had Li-Xia al een paar keer gevraagd om Dubbel-fris te kopen. We hebben ook nog wat andere dingen gekocht. Het was leuk om samen met Annabel boodschappen te gaan doen en ik denk dat het nog wel vaker voor zal komen.


Zaterdag 27 september 2008

Voetbalwedstrijd

Vanmiddag zijn Li-Xia, Annabel en ik naar Bentelo geweest omdat Annabel daar met haar team een uitwedstrijd had bij V.V. Bentelo. Het was voor Li-Xia de eerste keer dat ze mee ging naar een wedstrijd van Annabel. In de eerste helft maakte ze twee doelpunten. De scheidsrechter was een beetje een thuisfluiter en ook de lijnrechter vlagde wel erg vaak voor buitenspel. Sommige spelers van het team hadden hier wat moeite mee. Maar uiteindelijk scoorde ze in de tweede helft nog zes keer en werd het 8-0. Het was een hele leuke wedstrijd en er werd goed gevoetbald, dus het was wel verdiend. Alleen Li-Xia had moeite met het onthouden van de einduitslag.


Thuis pagina | Augustus 2008 | October 2008