Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, augustus 2008 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
 10 11 12 13 14 15 16
 17 18 19 20 21 22 23
 24 25 26 27 28 29 30
 31


Zondag 10 augustus 2008

Instituut van der Stam

Vanaf januari heeft Annabel huiswerkbegeleiding en psychologische consulten gekregen bij Instituut van der Stam vanwege haar problemen op school die onder andere veroorzaakt worden door haar dyslexie. Op 21 april heb ik nog een gesprek met Gerien van der Stam gehad over de voortgang. Ik heb haar toen verteld dat ik het gevoel had dat Annabel moeite had om haar huiswerk te plannen. Zij stelde vast dat Annabel strakker gehouden moest worden wat betreft haar huiswerk. Toen ik daarin mijn verantwoordelijkheid wilde nemen, zei ze dat het haar beter leek als als zij dat zouden doen, zodat ik gewoon een vader voor Annabel zou kunnen zijn. Ik stemde daarmee in. We kwamen ook overeen dat we intensiever contact met elkaar zouden houden.

Eind mei kwam ik er achter dat het niet zo goed ging met Annabel op school en ook niet met de huiswerkbegeleiding. Ik kreeg niet echt de indruk dat ze echt geholpen werd met haar planning en dat ze echt sturing kreeg. Ook van de intensieve communicatie was niets terecht gekomen. Het is zeker zo dat ik daarin ook te kort geschoten ben (voornamelijk omdat ik me in die tijd vaak depressief voelde en ook veel andere dingen aan mijn hoofd had), maar ik heb ook geen enkele keer iets van het instituut gehoord. Ik kwam tot de conclusie dat er fout aan had gedaan om de zorg voor het huiswerk van Annabel uit handen te geven en besloot het contact met het instituut te verbreken. Ik heb toen begin juni de samenwerking met het instituut (schriftelijk) opgezegd onder opgave van de reden. Ik had verwacht dat ik hier nog wel over gebeld zou worden, maar er kwam geen reactie.

De zondag na de rapportvergaderingen werd ik door de mentor van Annabel gebeld met de mededeling dat Annabel bevordert werd naar VMBO-T, ondanks dat ze eerder als advies HAVO had gekregen. Natuurlijk heb ik dit ook gemeld bij het instituut, maar ik kreeg daar geen enkele reactie op.

Toen ik begin juli nog een factuur ontving, heb ik daar bezwaar tegen gemaakt omdat ik vond dat het instituut in gebreken was gebleven. Ik had gehoopt daar een positieve reactie op te ontvangen. Dat die niet meteen kwam had ik met oog op de vakantie niet verwacht. Afgelopen vrijdag ontving ik een reactie op mijn bezwaar. Daarin stond:

Vervolgens verwijzen ze ook naar de betalingsvoorwaarden, waar ik voor getekend heb. Dit was niet echt de reactie die ik had verwacht. In plaats van het gesprek aan te gaan, stellen ze zich op een formeel standpunt op. Ik heb inmiddels de rekening voldaan, maar ik kan niet nalaten er hier verslag van te doen. (Zie ook dit gedetailleerde verslag.) Ik houd de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij het NIP nog even in overweging.


Vrijdag 22 augustus 2008

Zomergo 2008

Gisteravond ben ik terug gekomen van Zomergo 2008 dat dit jaar in De zilvermeeuw op Texel. Ik was daar op zaterdag naar toegereden. Iedere dag werd er een ronde gespeelt van een Go toernooi, steeds 's ochtends om 10 uur, behalve op zaterdag, want toen was het 's middags. Ik heb drie van mijn zes toernooipartijen gewonnen en ben daar zeer tevrede over, want het betekend dat ik waarschijnlijk zo sterk ben zoals ik me heb opgegeven. En dus dat ik het afgelopen jaar sterker ben geworden. Vier keer is er 's middags ook een workshop geweest. 's Avonds werden er veel spelletjes gespeelt. Vooral het spel Tital was erg populair en sommige waren bereid hun nachtrust daarvoor op te geven. Zelf heb ik niet zo veel spelletjes gespeelt, behalve een aantal keren het spel Hive. Daarnaast gewoon ook veel met mensen gepraat, Go gespeelt en staan kijken bij andere die een Go-partij speelde.

Ik ben verschillende keren naar het strand geweest. Woensdagmiddag heb ik nog "gezwommen". Eigenlijk was het meer ver de zee in lopen, omdat de branding heel erg ver weg was. Ik ben denk ik wel zo'n 40 meter de zee ingelopen. Het water was lekker. Het waaide wel redelijk hard.

Thuis is ook alles goed gegaan. Dat stemt mij wel goed. Annabel had wat problemen met haar voorband van haar fiets gehad. Ik had van te voren erg getwijfeld of ik zou moeten gaan of niet, maar het is goed dat ik ben gegaan.


Dinsdag 26 augustus 2008

Aardappelen koken

Vanmiddag rond half vier belde Annabel op om te vragen hoe je aardappelen kookt. Ze had ze al geschild. Ze moet vanmiddag na voetbaltraining en Li-Xia was nog niet thuis en ze had schijnbaar besloten dat ze aardappelen wilde eten, dus had ze maar het initiatief genomen om ze zelf te koken.

Toen ik thuis kwam, stond er op de aanrecht een pan met een restand aan gebakken aardappelen. Het was haar dus schijnbaar gelukt. In de koelkast vond ik een bak met daarin een mengsel van uitjes, augurken en hamblokjes, aangemaakt met een of andere witte saus. Ik heb er een hapje van genomen. Het smaakte goed. Ze heeft dus een soort huzarensalade voor zichzelf gemaakt. Erg knap. Li-Xia klaagde wel over de rommel die ze had achtergelaten.


Zaterdag 30 augustus 2008

Stardust

Vanmiddag de DVD van de film Stardust gekocht. Vanavond er samen met Li-Xia naar gekeken. Toen ik haar vroeg of ze de film al eerder had gezien, ontkende ze dit. Echter vorig jaar, een dag voor de verjaardag van Annabel, hebben Li-Xia en ik deze film in de bioscoop gezien. Toen ik haar dat vertelde, kon ze zich er nog steeds niets van herinneren. Er is dus schijnbaar niets blijven hangen van deze film.


Thuis pagina | Juli 2008 | September 2008