Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, januari 2013Zo Ma Di Wo Do Vr Za
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Vrijdag 4 januari 2013

Nieuw liedje

Een van de vrijwilligers die op de woning van Li-Xia werkt vertelde dat ze een nieuw liedje had bedacht met Li-Xia. Het is een onzin liedje met allemaal Chinees klinkende woorden er in. Ze zingen het vaak wanneer ze een rondje gaan wandelen en Li-Xia wordt er erg vrolijk van en groet zelfs anderen die ze tegen komen. Ze begint het liedje ook spontaan te zingen wanneer ze deze vrijwilligster weer ziet. Ik had al eens gelezen dat mensen met Alzheimer wel nieuwe dingen kunnen leren, maar ik vind het toch erg opmerkelijk.


Zondag 6 januari 2013

Enthousiast

Aan het eind van de middag met Annabel en Andy bij Li-Xia langs geweest. Ze was in een enthousiaste bui en moest veel lachen. Annabel heeft nog twee filmpjes met haar mobiel gemaakt. Op een van die filmpjes sperde Li-Xia bewust haar ogen. Op het andere filmpje was ze tegen zichzelf aan het praten in de spiegel. In zeker zin is het best leuk om haar zo te bezoeken. Je hebt alleen niet veel te praten en soms snapt ze simpele dingen niet. Annabel wilde haar een foto van Andy in zijn mooie kleren laten zien, maar Li-Xia wilde niet naar de mobiel van Annabel kijken. Li-Xia is heel erg gericht op gezichten en communiceert ook erg veel non-verbaal op die manier. Misschien komt dit wel doordat de medewerkers van het verpleeghuis dit ook doen: glimlachen en non-verbaal communiceren met hun gezicht. Misschien dat dat wel verklaard waarom ze zo vrolijk is de laatste tijd.


Dinsdag 8 januari 2013

50%

Bij De Slegte was het kortingspercentage voor de opruiming verhoogd van 30% naar 50%. Om 13:38 heb ik het boekje De Bril van Buddy Holly door Boudewijn Büch, ISBN:9789029563284 voor € 1,25 gekocht.


Zaterdag 12 januari 2013

Foto

Vanmiddag is Paul van Norden, een oude bekende van ons, langs gekomen op het verpleeghuis en hebben we met hem gepraat. Li-Xia moest erg veel lachen in het begin en had er duidelijk schik in dat hij er was. We hebben ook wat rond gelopen en hij heeft wat foto's genomen. (Fotograferen is zijn hobby en op zijn website staat meer van zijn werk.) Hierbij een foto genomen in de binnentuin van het verpleeghuis.

Winter uitverkoop

Bij boekhandel Broekhuis hadden ze weer eens Winter uitverkoop. Ik kon het niet nalaten om alle bakken langs te lopen en heb om 16:56:17 de volgende artikelen gekocht:


Dinsdag 15 januari 2013

Marszwart & titaanwit

Vandaag het boek Marszwart & titaanwit: het beeldend werk van Jan Wolkers door Onno Blom en Irma Boom uitgelezen waarin ik afgelopen zaterdag was begonnen. Het boek werd gepresenteerd bij de opening van een tentoonstelling over Jan Wolkers. Er staan veel foto's in het boek naast een biografie van Onno Blom met een sterke nadruk op zijn beeldende kunst. Tijdens het lezen realiseerde ik me dat veel kunstenaars de weg van concreet naar abstract naar kleur afleggen. Er staan in het boek ook wat fragmenten uit de romans van Wolkers waar hij schrijft over zijn kunst. Boeiend boek.


Woensdag 16 januari 2013

Tandarts

Gisteren met Li-Xia naar de tandarts geweest. Instappen in de auto lukte nog wel, maar het lukte mij niet om haar recht op te laten zitten: ze zat helemaal onderuit gezakt op haar stoel. Op de terug weg ging het iets beter. Op de gang bij de tandarts liep ze de hele tijd rond. Ze moest verschillende keren lachen om een poster waarop een hardloper (of zo) stond afgebeeld. Ik heb verschillende andere wachtende maar uitgelegd dat ze Alzheimer had om haar gedrag te verklaren. Eerst zijn we bij de mondhygiëniste geweest. Het was moeilijk om de mond van Li-Xia open te houden. Ik heb nog een tijdje haar handen vastgehouden en bij haar gestaan. De mondhygiëniste was niet ontevreden over de toestand van haar tanden. De tandarts had ook wat moeite met het controleren, maar hij was blij met de toestand van haar gebit wat betreft cariës. Hij heeft nog wel weer het zwakke plekje aangestipt met wat fluoride zoals hij de afgelopen keren ook gedaan heeft. Terug op de woning kwam de geur van gebakken pannenkoeken ons al tegemoet.


Zaterdag 19 januari 2013

Amsterdam

Vandaag naar Amsterdam geweest voor de nieuwjaarsreceptie (etentje) van het werk. Ik had me ook opgegeven voor de kanaaltoer met lunch om 1 uur. Ik was al om kwart over 8 vanuit Enschede vertrokken met de trein. In Amsterdam eerst naar de De Slegte gegaan en daar het boek Geluid <=> Kijken: Drie audio-visuele projecten van Ton Bruynèl, Dick Raaijmakers en Peter Struycken voor € 20 gekocht. Het boek bevat een programma listing van het programma dat Peter Struycken voor zijn project heeft gebruikt. Ook zitten er achterin drie singeltjes. Daarna langsgegaan bij JOOT Books. JOOT staat voor "Just Out Of Time". Daar de boeken: kleur, ruimte en verandering van P. Struycken voor € 8 en Kunstopdracht P. Struycken, Expeditie Knooppunt Post Utrecht voor € 10 gekocht. Daarna in/nabij de Berenstraat wat rondgekeken bij de boekwinkel van Mendo, Boekhandel Xantippe Unlimited en Boekie Woekie. Boekie Woekie verkoopt boeken die door kunstenaars als kunst zijn gemaakt. Erg interessant, maar ik heb er maar kort rondgekeken. Vandaar ben ik richting Leidseplein gewandeld. Onderweg nog even bij Scheltema/Selexy naar binnen geweest en even op de informatica/wiskunde afdeling rond gekeken. Uiteindelijk besloten niet mee te gaan met de kanaaltoer, bang dat het saai zou zijn, en ben ik naar het Stedelijk Museum geweest. Daar heb iets van drie uur in de bibliotheek gezeten om boeken en krantenknipsels te bekijken over Peter Struycken. Erg veel foto's gemaakt om het materiaal thuis te bekijken. Vond nog een Project & Art boekje in knipselmap. Die dingen zijn nu collectorenitems en brengen nu tussen de 10 en 30 euro op. Rond vijf uur naar galerie de Expeditie gewandeld en daar even gepraat. Zij zijn de galerie die het werk van Peter Struycken verkoopt. Paar folders van voorbije exposities gekregen.

Tenslotte naar Van Puffelen op de Prinsengracht gegaan voor het etentje. Eerste was er nog wat gezellig drinken onder gehoor van live muziek. Rond zeven uur begon het eten. Ik heb een tijdje rond gelopen op zoek naar een plaatsje en ben toen bij wat jongere collega's gaan zitten die ik niet goed ken. De hele avond leuk zitten praten met de vrouw van een collega. Lang geleden dat ik zo leuk met iemand gepraat heb. Het gesprek ging alle kanten op.

De laatste gang, 'moddertaartje met ijs' kwam pas tegen half 11 en ik moest rennen (snel wandelen) om de laatste trein te halen. Op station Amersfoort kwam ik wat andere collega's tegen die eerder waren vertrokken, maar een eerdere trein hadden gemist. Met hen tot Enschede in de trein gezeten en met hen gepraat. Ik had wind in de rug toen ik naar huis fietste, dus weinig last van de kou. Dus met alles een zeer geslaagde dag, met dank aan mijn moeder die gekomen was om op Andy te passen omdat Annabel moest werken.


Dinsdag 22 januari 2013

70%

Om 14:27 het boekje Banksy: Myths & Legends van Marc Leverton, ISBN:9781908211019, met 70% korting voor € 2,08 bij De Slegte gekocht. Het boekje gaat over Banksy, 's Avonds heb ik het gelezen. Grappig.


Zaterdag 26 januari 2013

Heer en meester, een liefdesverklaring

Vanochtend het boek Heer en meester, een liefdesverklaring van Edith Ringnalda uitgelezen waarin ik op 16 januari was begonnen nadat ik het op 12 januari bij boekhandel Broekhuis in de winter uitverkoop had gekocht. In dit boekje schrijft Ringnalda over haar relatie en huwelijk met de veel oudere Simon Vinkenoog. Ze begon dit te schrijven op 19 juni 2009, de dag waarop Vinkenoog opgenomen werd Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam-Oost vanwege ondragelijke pijn in zijn rechteronderbeen, en zij voor het eerst in hun huwelijk noodgedwongen gescheiden leefde. Het boekje is een mengeling van herinneringen en een soort van dagboek waarin ze schrijft over de actuele ontwikkelingen. Erg boeiend om te lezen. Je vraagt je wel af of er achteraf niet hier en daar wat in is geredigeerd en/of de herinneringen er misschien later aan zijn toegevoegd. Maar het is natuurlijk goed mogelijk dat Ringnalda op het moment dat ze gedwongen gescheiden moest zijn van haar geliefde, de aandrang voelde om over haar relatie met hem te gaan schrijven. Ik heb Simon Vinkenoog ooit gezien in de Belletrie van de Universiteit Twente ergens in de jaren tachtig.

Winteruitverkoop: 75%

Vanmiddag om 2 voor 2 het boek Surreptitious Software: Obfuscation, Watermarking, and Tamperproofing for Software Protection van Christian Collberg en Jasvir Nagra, ISBN:9780321549259, voor € 12,95 met 75% korting gekocht bij boekhandel Broekhuis. Op de tweede verdieping ook nog staan praten met Miguel Dominguez die kunstwerken maakt van oude meubels.


Zondag 27 januari 2013

Dear Esther

Vanmiddag het spel Dear Esther in circa anderhalf uur uitgespeeld. "Dear Esther" is een k-perspectief spel waarbij je over en door een eiland loopt. Er zijn weinig interactie mogelijkheden, behalve dat je vrij bent om te wandelen zoals je wilt. Er gebeurd ook weinig behalve dat er op regelmatige momenten een stuk tekst wordt voorgelezen en dat er muziek gespeeld wordt. Het spel verloopt ook vrijwel lineair en is opgedeeld in vier stukken die vrijwel naadloos in elkaar overgaan. Het mooie is vooral de gedetailleerdheid van de wereld en alle effecten (bewegende planten, wind, geluiden) die het tot een hele bijzondere ervaring maken. Literair bijna. In zekere zin is het een interactieve film waarin je door een verhaal heen loopt en wordt geconfronteerd met ervaringen. Wel een spel voor senioren, denk ik zo, in tegenstelling tot al die spellen waar het alleen maar gaat om schieten. Het spel heeft wel iets weg van Myst, afgezien dan van het ontbreken van puzzels. Maar ik ervaar dat niet als een gemis. Erg bijzonder spel. Ga het zeker nog een keer spelen. Ik hoop dat er nog meer spelen in dit genre gemaakt zullen gaan worden.

Toevoeging: Dear Esther - Full Playthrough - 1920x1200 - No subtitles. Ben wel blij dat ik het gekocht hebt, omdat dit de productie van gelijksoortige spellen stimuleerd.


Thuis pagina | December 2012 | Februari 2013