Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, mei 2013Zo Ma Di Wo Do Vr Za
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


Dinsdag 9 mei 2013

Boekenfestijn

Vandaag voor net iets meer vier uur naar het Boekenfestijn geweest dat georganiseerd wordt door "De Centrale Boekhandel". Ik ben 's ochtends een uur geweest en de rest van de tijd in de middag. Om 11:13 kocht ik de volgende boeken: Om 18:11 kocht ik (met € 1,50 korting):


Zaterdag 18 mei 2013

Spitskool met rookworst

Voor vanavond, een uitje gefruit, daarna een halve groene paprika en 500 gram voorgesneden spitskool er bij gedaan. Eerst een beetje op hoog vuur, daarna een beetje water er bij gedaan en in totaal voor een kwartiertje laten staan op laag vuur. De laatste drie minuten, twee middelgrote champignons en een halve (extra magere) runderrookworst in plakjes er bij gedaan. Smaakte goed.


Maandag 27 mei 2013

Verjaardag

Vanmiddag de verjaardag gevierd van Li-Xia met een aantal vrouwen van de kerk die haar bij toerbeurt bezoeken. We hadden ons beneden verzameld en zagen Li-Xia op de eerste verdieping voorbij lopen. Toen we haar riepen, lachde ze spontaan toen ze ons zag, maar vervolgens keerde ze zich weer om en vervolgde haar weg. Ook een tweede keer herhaalde dit zich precies zo. We hebben haar toen opgehaald en in de binnentuin taart gegeten. Bij het uitpakken van de cadeautjes, een sjaal, een hanger en 'bloem' voor in het haar, had ze meer aandacht voor de gezichten en lukte het haast niet om haar aandacht op de cadeaus te vestigen. Ze straalde wel, zoals te zien is op de foto hiernaast, en dat is het belangrijkste.


Vrijdag 31 mei 2013

Aankomst

Ik was gisteravond vroeg naar bed gegaan, maar het lukte me niet echt om te slapen, terwijl dat normaal nooit een probleem is. Het was meer opwinding dan nerveuziteit, denk ik. Om 2:08 ben ik opgestaan en heb ik wat salade en een stukje pizza gegeten. Om 2:46 vertrokken naar Schiphol waar ik om 4:44 mijn auto parkeerde in parkeergarage P1. Om 4:51 was ik bij aankomsthal 3. De vlucht met Xiao-Xia en Xuan-Xuan was om 4:54 geland en om 5:26 kwam de bagage op de band volgens de het informatiebord. Ik ben toen gaan kijken bij de hal met de bagage band en kon hen niet echt ontdekken tussen alle mensen die stonden te wachten totdat ze (rond 5:31) langs reden met hun karretje en naar mij zwaaiden. Om 4:46 waren we bij de auto en om 7:38 waren we in Enschede, nog net op tijd om even Andy te zien, die kort daarna werd opgehaald. (Vlucht CZ345 op flightaware.com)

Wat rond gelopen in huis. Kreeg een hele verzameling blikjes met groene thee van hen en ook gedroogde dadels en snoepjes. Vraag me af of ze die mee hadden mogen nemen als de douane die had gezien. Later bleek dat ze ook nog kleine ronde naan broodjes uit Urumqi bij zich hadden.

Om negen uur naar het politiebureau in het centrum gereden om hen als vreemdeling aan te melden. Daar bleek dat we dat in Hengelo moesten doen. Afspraak gemaak voor 12 uur. Vervolgens naar het verpleeghuis gereden waar we om 9:37 aankwamen. We troffen Li-Xia op de gang. Het weerzien was erg emotioneel voor Xiao-Xia die haar bijna drie jaar niet had gezien. We zijn op Li-Xia's kamer gaan zitten. Li-Xia was erg blij en moest de hele tijd lachen. Het was niet helemaal duidelijk of Li-Xia hen daadwerkelijk herkende, maar ik denk dat gezien haar reactie er wel enige herkenning was. Li-Xia herkent volgens mij mensen wel, maar weet vaak misschien niet altijd zo duidelijk wie ze zijn. We hebben ook nog wat met Li-Xia rond gewandeld door het gebouw. Om 11:17 zijn we weer vertrokken.

Naar het politiebureau in Hengelo geweest waar iets in hun passport gezet werd en ze een briefje kregen wat ze moesten inleveren bij hun vertrek. Daarna nog even langs de Nettorama geweest voor wat boodschappen. Kort na een uur waren we thuis en zijn we allemaal gaan slapen.

Rond zes uur vertrokken naar wokrestaurant Sensazia en daar twee uur rustig zitten eten. Was zeer geslaagd. Degene die afrekende sprak Mandarijn. Om 20:22 waren we bij mijn kantoor en heb ik dat even laten zien. Vervolgens door naar de campus waar ik ze de kamer heb aangewezen waar Li-Xia woonde toen ze in Enschede kwam in 1992. Ook bij het Chinese echtpaar langs gegaan wat Li-Xia het afgelopen jaar een aantal keren heeft bezocht. We werden warm ontvangen en vooral Xiao-Xia deed het goed om met een andere Chinese te praten die Li-Xia had meegemaakt. Het is echt een heel aardig echtpaar. Rond tien uur afscheid genomen en naar huis gegaan, waar we allemaal snel richting bed zijn gegaan. Xiao-Xia slaapt op de kamer van Annabel, Xuan-Xuan op de kamer van Andy, Annabel beneden op de bank en ik als enige in mijn eigen bed.


Thuis pagina | April 2013 | Juni 2013