Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek oktober 2013Zo Ma Di Wo Do Vr Za
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Woensdag 2 oktober 2013

Een zomer lang

Vanochtend (vroeg) het boek Een zomer lang van Truman Capote uitgelezen waarin ik op zaterdag 21 september was begonnen. Capote heeft dit boek zelf nooit willen publiceren. Het is pas vele jaren na zijn dood teruggevonden en gepubliceerd. Achter in het boek wordt daarvan ook een verantwoording gegeven. Het verhaal heeft een open einde, maar het is wel redelijk duidelijk waar het naar toe gaat. Ondanks dat het verhaal consistent is, (het is dus niet half af) kan ik me wel voorstellen dat de auteur het als een kladversie beschouwde. Na het einde toe wordt het verhaal toch wat rafeliger en zijn de keuzes die de hoofdrolspelers maken niet altijd volledig te volgen. Toch wel een interessant verhaal.

De Voedselzandloper

Om 11:02 het boek De Voedselzandloper van Kris Verburgh (ISBN:9789035137585) gekocht bij Polare voor 17,95. 's Avonds al wat door het boek gebladerd.


Zondag 6 oktober 2013

20 rode rozen

Vandaag heb ik Li-Xia 20 rode rozen gegeven, want het is 20 jaar geleden dat we zijn getrouwd. Vanochtend hebben Annabel en ik haar bezocht. Ik had vanochtend ook het Chinese teken voor 'dubbel geluk' gemaakt en dat hebben we op de deur geplakt. Dit teken wordt normaal op deuren en ramen geplakt wanneer je gaat trouwen, maar ik hoopte dat ze hierdoor zou realiseren dat het onze trouwdag was. Ze moest veel lachen, maar of ze het allemaal begreep, wisten we niet. Annabel heeft foto's gemaakt, waaronder ook een foto van ons met 'dubbel geluk' op de achtergrond.

Li-Xia liep een beetje mank toen ze opstond uit haar stoel. Later leek dat wat minder te worden, maar haar lopen kun je nauwelijks meer lopen noemen, omdat het voornamelijk schuifelen is. Vanmiddag werd ik gebeld dat ze haar liggend op de grond in de gang hadden gevonden. Ze was dus gevallen, mogelijk uitgegleden. Annabel merkte ook al op hoe bedrieglijk 'normaal' ze op een portret foto er uit ziet. Valt niet uit te sluiten dat ze aan het eind van het jaar het lopen verleerd zal zijn of dat het alleen los lopen te gevaarlijk voor haar geworden is. Las in het schriftje van iemand die haar twee maanden niet had gezien dat ze vond dat ze erg achteruit was gegaan.


Zaterdag 12 oktober 2013

Boeken

Vanochtend om 9:35 twee boeken gekocht bij Polare. Ik had eigenlijk gisterochtend al besloten om ze te kopen, maar toen geen tas bij me om ze in te vervoeren. Het betreft de boeken:


Zaterdag 19 oktober 2013

Warme herfstdag

Het was vanochtend al zulk lekker weer dat ik het niet kon nalaten om een stukje te gaan wandelen met Li-Xia. Bij de Haakse Haas wat met knikkers gespeeld. Toen ik een van mijn knikkers kwijt was, vond ik zowaar nog een groene knikker. Mijn eigen knikker vond ik daarna ook weer terug. Omdat Li-Xia de laatste tijd zo wankel loopt, zijn ze bang dat ze opnieuw zal vallen en mogelijk iets zal breken. Daarom loopt ze nu alleen nog maar korte stukjes onder begeleiding. Terug op haar kamer, was ik helemaal bezweet.

Vanaf het verpleeghuis ben ik de stad ingegaan. Wat rondgekeken bij de Media Markt. Een banaan gekocht bij de AH. Bij Polare rond gekeken. Nog even teruggegaan naar de Oude Markt om daar een foto te maken van de zonnewijzer waarop je om 12 uur (zonnetijd) ook de datum bij benadering kunt aflezen. De foto is om 13:23 genomen. Helaas scheen de zon niet zo fel, waardoor de schaduw van de zonnewijzer niet echt scherp is.

Bij boekhandel Broekhuis even bij de expositie op de tweede verdieping gekeken die in het kader stond van de maand van de grafiek. Niet echt iets bijzonders gezien. Daar ook een zwarte Moleskine Daily Diary/Planner (9x14 cm) van 2014 met harde kaft (ISBN:9788866135647) gekocht voor 16,95. Ik laat hem nog even geseald, denk ik.

Op weg naar galerie Beeld en Aambeeld kwam ik langs Galerie Objektief, waar ik naast een collega ook Wil Westerweel trof, wiens foto's aan de wanden hingen. Hoofdzakelijk van vervallen gebouwen. Kreeg nog een gratis CD mee met foto's van hem. Bij galerie Beeld en Aambeeld ben ik niet naar binnen gegaan. Vandaar naar het Rijksmuseum Twenthe geweest om daar de tentoonstelling Paden naar het Paradijs. Een roman in twaalf zalen van schrijver Atte Jongstra te bekijken waar ook vier werken van Peter Struycken zouden hangen. Dat bleek te kloppen, maar het was wel flink zoeken, want zijn werken hingen tussen veelal veel ouder realistische werken. Ik vond het wel een beetje als een tang op een varken slaan.

Daar ook de installatie "Please do not touch. Even clean hands can damage." van Annelies Doom gezien, bestaand uit 10 plankjes aan de muur, met op het eerste plankje twee stoffen handschoenen en op de volgende planken voor ieder woord uit de titel een boek, waarbij de dikte van het boek een verband leek te houden met de klemtoon van het woord. Het dikste boek was het boek "not". Het leek alsof er door mensen in de boeken was gekeken, want de kaften krulde hier en daar omhoog. (Thuis ontdekte ik dat de negen boeken ook een ISBN nummer hebben, namelijk: 9789461902405 en uitgegeven zijn door Uitgeverij Digitalis, maar dat het niet beschikbaar is.)

Ook gekeken bij de tentoonstellingen: Bart Hess. A Hunt for High Tech, die ik niet zo interessant vond, en Renie Spoelstra. Het dode punt van de schommel, die ik bij nader beschouwing wel erg boeiend vond.

Tenslotte nog bij de Tetem kunstruimte wezen kijken. Daar gekeken naar Hybrid Skins in het medialab wezen kijken (apart en prikkelend) en ook naar 100 jaar grafiek uit ene particuliere collectie (weer in het kader van de maand van de grafiek).

Op de terugweg naar huis nog een softijsje bij Lunchroom à Go-Go gekocht. Thuis wat tijd besteed om de eerste doos met aantekeningen van Peter Struycken te bekijken en grotendeels te fotograferen. Op het eind werd het te donker en moest ik stoppen.


Thuis pagina | September 2013 | November 2013