Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek december 2013Zo Ma Di Wo Do Vr Za
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Zaterdag 14 december

Wensenlijstje

Om 12:28 kocht ik de volgende twee boeken bij Polare uit de 50% korting bak: Ik heb ook mijn wensenlijstje voor kerst ingeleverd waar aanstaande donderdag om 7 uur 's avonds een trekking plaatsvind uit de lijstjes van mensen die op dat moment aanwezig zijn. Ik heb de volgende vijf boeken op mijn wensenlijstje gezet: Dit zijn allemaal boeken die ik wel interessant vind, maar net iets te duur om een aanschaf te rechtvaardigen.


Zondag 22 december 2013

Directe communicatie

Li-Xia merkte mij meteen op toen ik de gang in kwam. Zij zat in haar trippelstoel aan het ander uiteinde van de gang. Ze zag er prachtig uit. Had een wit bloesje met daar overheen een grijs vest en een wit hemdje met wat kant er onder. Heb haar met stoel en al meegenomen naar haar kamer. Daar de CD met harp muziek opgezet die iemand van het personeel een keer heeft meegenomen.

Hele gesprekken met haar gevoerd. Het lijkt wel nu de woorden zijn weggevallen en er niets meer te bespreken is (zoals zo vaak het geval is als je een gezin hebt en er van alles afgesproken en geregeld moet worden) onze communicatie veel directer is geworden. Ik versta niets van wat zij zegt, maar ik zie allerlei emoties op haar gezicht verschijnen: verbazing, verwondering, blijdschap, bezorgdheid, boosheid, ernst, gemopper, verdriet, blijdschap en gelach. De emoties wisselen elkaar snel af, zeker als ik met een lach reageer op haar meer sombere emoties.

Soms verbaas ik me over de manier waarop mijn relatie met Li-Xia zich in bepaalde opzichten nog steeds ontwikkeld. Zij gaat achteruit, maar onze relatie lijkt nog steeds vooruit te gaan. Er is zoveel weggevallen, maar juist dat heeft ook ruimte gemaakt voor dingen die anders verborgen waren gebleven. Heeft me ook doen beseffen hoezeer we ons leven vaak vullen met allerlei zaken en we niet aan andere zaken (die misschien wel veel meer van belang zijn) toe komen.

Boeken en DVD's

Om 12:54 heb ik de volgende twee boeken bij Polare gekocht:

Om 13:10 kocht ik bij de Aldi de volgende twee DVD's voor € 6,99 per stuk:

Verlichting in een lege verpakking

Vanavond het boek Verlichting in een lege verpakking door Paul van der Sterren, dat ik eerder vandaag kocht, uitgelezen. Een interessant boekje dat betoogt dat het verlichting zoeken in het Boeddhisme, wat Van der Sterren voor bijna acht jaar heeft gedaan, een nutteloze bezigheid is omdat het 'ik' niet bestaat. Volgens hem is er geen 'ik' dat verlicht of verlost moet (of kan) worden. Deze manier van denken staat ook wel bekend als non-dualisme. Van der Sterren heeft het weer van Tony Parsons. Wat wel grappig is, is dat een deel van de titels van de hoofdstukken in omgekeerde volgorde herhaald worden.


Dinsdag 25 december 2013

Ongebonden

Vannacht het boek Ongebonden: een boek over verlangens, haast onzegbaar door Katherine Angel uitgelezen waarin ik afgelopen zaterdag was begonnen, de dag waarop ik het kocht. Heel bijzonder boek. Niet alleen vanwege de vormgeving: vooral korte paragrafen, soms bestaand uit een enkele zin, veel witruimte, en soms haast poëtische taal. Maar ook vanwege de inhoud, die zeker geen moeilijke onderwerpen vermijd zoals in het laatste deel van het boek blijkt. Heeft echt indruk op mij gemaakt.


Dinsdag 31 december 2013

Opheffingsuitverkoop

Vanmiddag nog even naar de laatste dag van de opheffingsuitverkoop van de Bijenkorf in Enschede geweest. Eerst op de boekenafdeling gekeken. Daar was niet veel afgeprijsd spul meer gebleven, maar wat er nog lag ging voor een halve Euro per stuk weg. Kon Tegen het idealisme: Een biografie van Pierre Vinken door Paul Frentrop, ISBN:9789044611083, van meer dan duizend bladzijden, niet laten liggen. Dat is dus 0,05 Euro cent per pagina. Vond ook de DVD Prometheus van Ridley Scott voor de helft van de prijs, dus voor vijf Euro. Nog wat rondgekeken voor een rugzak. Op de begane grond vond ik jassen van McGregor ook voor de helft van de prijs. Ik zag er meteen eentje die mij wel mooi leek. Even ruggespraak gehouden met Annabel en toen maar meteen gekocht.


Thuis pagina | November 2013 | Januari 2014