Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek augustus 2014Zo Ma Di Wo Do Vr Za
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


Zaterdag, 16 augustus 2014

For the love of Physics

Om 12:51:48 het boek For the love of Physics (in het Nederlands vertaald onder de titel Gek op Natuurkunde) van Walter Lewin, ISBN:9781451607130, voor € 9.95 (tweedehands) bij Boekhandel Broekhuis gekocht. In hoofdstuk 15, met als titel Ways of Seeing schrijft hij over zijn vriendschap met Peter Struycken. Hij heeft Peter Struycken wat suggesties gedaan voor wiskundige formules voor zijn computer kunstwerken.


Vrijdag, 22 augustus 2014

Courgette uit eigen tuin

Vanavond de courgette gekookt die Annabel eerder deze week uit onze achtertuin had geoogst. Ik ben begonnen met een teentje knoflook, stukje gember en sambal te bakken. Daar heb ik snel een gesnipperde ui en gele paprika bij gedaan. Vervolgens ook nog een tomaat. En daar dus de courgette (ook in kleine stukjes) bijgedaan en een minuut of tien laten bakken/koken met deksel er op. Tenslotte nog twee grote champignons er bij en nog wat kruiden.


Zondag 24 augustus 2014

11:14

Net op de fiets gestapt om naar Li-Xia te gaan, maar toen ik zag dat het 11:14 was, ben ik weer omgekeerd. Vanochtend dus weer te veel getreuzeld met allerlei dingen. Ik voel me altijd een beetje opgelaten als ik daar om kwart voor 12 aankom omdat ze om kwart over 12 gaan eten en ik dan dus het gevoel heb dat ik na een half uurtje weer weg moet. Soms ook heb ik ook gemengde gevoelens over waarom ik Li-Xia bezoek. Soms voel ik me er toe verplicht om haar twee keer per week te bezoeken omdat ik anders denk dat ik haar verwaarloos, niet voldoende aandacht aan haar besteed, haar in de steek laat. Feit is echter wel dat ze meestal na 30 seconden totaal vergeten is dat ik er was. Maar ja, dan heb ik ook wel het idee dat als ik haar niet meer regelmatig bezoek, ze mij helemaal gaat vergeten en dat wil ik ook weer niet. Ik heb ook het gevoel dat ik mijn bezoekjes volgens een vast patroon verlopen, dat ik eigenlijk altijd het zelfde doe als ik bij haar ben. Dat heeft er ook mee te maken dat ik graag alleen met haar wil zijn om met haar te knuffelen. Dat is toch wel een van mijn belangrijkste drijfveren om haar te bezoeken, om met haar te knuffelen, haar te omhelzen, haar te kussen, haar aan te raken en te herinneren hoe het vroeger was. Ik heb ook het idee dat zij dat prettig vind, dat de aanraking haar ook ontspanning en geluk brengt. Dat zij er ook van geniet. Misschien moet ik morgenochtend maar weer eens met haar mee gaan wanneer zijn in het snoezelbad gaat.


Zaterdag, 30 augustus 2014

Gebakken spliterwten

Vanavond gebakken spliterwten met champignons gegeten. Gisterochtend een half zakje spliterwten te wellen gezet. Deze gebakken met wat olie. Vervolgens twee teentjes, wat gember en wat sambal er bij gedaan. Nog even laten bakken. Klein scheutje water er bij en een tijdje laten koken met deksel op de pan. Tenslotte twee grote champignons er bij gedaan en deze gebakken totdat ze gaar waren. Voor herhaling vatbaar.


Thuis pagina | Juli 2014 | September 2014