Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek september 2014Zo Ma Di Wo Do Vr Za
   1  2  3  4  5  6
 7  8  9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


Zaterdag 6 september 2014

RGB exit

Vandaag naar Amsterdam geweest voor de opening van de tentoonstelling 'RBG exit' met nieuw werk van Peter Struycken. Ik was al vroeg wakker. Kort na acht uur vertrokken met de trein richting Amsterdam waar ik om half elf aankwam op CS. Vandaar de tram genomen naar het koningsplein om een bezoek te brengen aan boekhandel Scheltema. Lang rond gelopen en uiteindelijk om 11:46 alleen een nieuwe Moleskine agenda voor 2015 (ISBN:9788867322626) voor € 16,90 gekocht (de uitvoering met een pagina per dag en een harde zwarte kaft). Ook nog even bij JOOT (Just Out Of Time) aan de Hartenstraat langsgegaan, maar de winkel bleek gesloten te zijn en in oktober weer openen op een andere locatie.

Rond een uur een kennis ontmoet bij het CS waarmee ik afgesproken had. We zijn naar het Stedelijk Museum gegaan. Eerst even een lijstje van boeken ingeleverd bij de bibliotheek. Vervolgens de tentoonstelling 'Bad Thoughts - collectie Martijn en Jeannette Sanders.' bekeken. Daar was ook een werk van Peter Struycken in opgenomen en wel 'Computer Structuren 2, 1970-1971' onder de titel 'Structuur II, 1970-1971'. Ook nog veel ander werk. Terug in de bibliotheek stond er inmiddels al een stapeltje boeken klaar. Die heb ik bekeken en wat pagina's gefotografeerd om deze thuis verder uit te werken. Toen hebben we buiten thee gedronken. De bediening was niet erg stipt, want na een kwartier kwamen we er achter dat ze onze bestelling helemaal vergeten waren. De app kreeg de schuld.

Tegen kwart voor vijf kwamen we bij de Expeditie aan, waar het inmiddels erg druk was. Achterin troffen we Peter Struycken in gesprek met Carel Blotkamp, collega kunstenaar en goede vriend. Het was indrukwekkend om alle werken bij elkaar te zien. Echt wel revolutionair, denk ik, hoe Peter laat zien wat het effect van verzadiging en helderheid van invloed is op kleuren en hoeveel verschillende palletten je daar mee kunt maken. Iedereen trekt wel naar een bepaald paar werken, merkte een vrouw op. Zelf gaf ze voorkeur aan een paar met grote verschillen in helderheid, iets wat mij totaal niet aantrekt. Met allerlei mensen gesprekken aangeknoopt en geprobeerd om wat uit te leggen op basis van wat ik van Peter had gehoord. Sprak ook een aantal mensen van musea die mij hun medewerking toezegde met mijn onderzoek naar de werken van Peter. Ook nog gesproken met Zsa-Zsa Eyck en er over gehad om een keer de hele voorraad van werken van Peter die zij hebben, te inventarisering en fotograferen.

We zijn niet tot het einde gebleven. Toen we bij China Sichuan Restaurant aankwamen kregen we plaatsen naast een ander stel aangewezen, wat we vreemd vonden, want er waren ook nog lege tafels. Maar nog geen kwartier later waren alle tafels bezet en zaten er mensen aan de bar te wachten totdat ze een plaatsje konden krijgen. Dus we waren precies op tijd. De volgende gerechten besteld: Shanghai special fried dumplings, Kop met gemengde groeten, Gesneden rundvlees en Peking gesneden aardappel. Daarbij ook nog een pot groene thee. De smaak van de thee viel een beetje weg bij de scherpe schotels, maar na dat we klaar waren hebben we er nog wel van kunnen genieten. Rond half negen zijn we opgestapt en rond negen uur ben ik met de trein weer richting huis gegaan waar ik even voor middernacht aankwam.Thuis pagina | Augustus 2014 | Oktober 2014