Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek april 2015Zo Ma Di Wo Do Vr Za
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


Donderdag 2 april 2015

Sneeuw hoosbui

Om half 12 vond was er hier een een sneeuw hoosbui. Duurde maar een minuut, maar de sneeuw kwam met bakken uit de lucht en je zag de vlagen voor bij vliegen door de sterke wind. Er bleef zelfs wat sneeuw op de grond liggen. Het was echt een bijzonder gezicht en ik was niet de enige die naar buiten stond te kijken. Op de foto hier komt dit niet echt tot uitdrukking. Het effect van de sneeuw vlagen is helaas niet goed zichtbaar door de te lange sluitertijd, denk ik. Vijf minuten later scheen de zon weer. Tegen 12 uur gebeurde het nog een keer. Ook toen verscheen de zon weer snel.


Vrijdag 3 april 2015

Drie gerechten

Laatst had ik het aangedurfd om voor een kennis dat te koken (wokken) wat ik regelmatig ook voor mezelf maak. Een paar dagen later realiseerde ik me dat ik er misschien beter van alle ingrediënten drie aparte gerechten te maken. Vanavond heb ik dat eens geprobeerd. Links boven een gerecht van Chinese kool met champignons gekruid met wat oregano, verse basilicum en krulpeterselie. Rechts boven een gerecht bestaand uit sambal, gember, uitje en prei gekruid met kerrie en bruschetta. En het gerecht onder bestaat uit een uitje, 150 gram spitskool, blikje zwarte bonen gekruid met komijn. Drie heel verschillende smaken dus. Eventueel, als je dit met met meerdere mensen eet, zou je er ook nog rijst aan toe kunnen voegen. Onder het eten bedacht ik me dat in de AirFryer gebakken vissticks misschien ook wel een leuke aanvulling zouden zijn. Voordat ik begon met wokken, had ik drie snijplanken klaar staan (en een vergiet met de bonen) met op ieder plank de ingrediënten voor een van de schotels.


Vrijdag 10 april 2015

Moestuin

Aan het begin van de avond heeft Annabel samen met Bernard vele plantjes van de Albert Hein Tuintje actie en wat zaadjes van een sla plant van vorig jaar in onze moestuin in de achtertuin geplant. Zie hier het resultaat. Op de achtergrond is onze magnolia met enige bloemen zichtbaar.


Zaterdag 11 april 2015

Job & Prediker

Om 12:55:44 kocht ik het boek Job / Prediker geschreven door Pius Drijver en Pé Hawinkels bij boekhandel Broekhuis voor € 12,95. Ik heb dit boek in de eerste plaats gekocht voor de vertaling van het boek Prediker. Dit is mijn favoriete boek uit de bijbel en ik heb er al verschillende vertaling van gezien en zelf ook een poging gedaan om er een vertaling van te schrijven op basis van de vertaling uit de statenvertaling. Ik heb er ook verschillende boeken over gelezen. Toen ik stukjes uit de vertaling las, werd ik getroffen door de mooie taal. Dit heeft er zeker mee te maken dat Pé Hawinkels een dichter is.


Donderdag 16 april 2015

Boeken

Om 11:19 heb ik de volgende vijf boeken bij Het Goed gekocht:


Zaterdag 18 april 2015

Aardappelsliertjes

Bijna een uur aan het koken geweest. Zo waar weer eens een nieuw gerecht. De aardappelen waren uitgelopen, dus heb ik besloten om ze allemaal te schillen en in sliertjes te snijden (met snijapparaat waar de man op de markt zo snel allerlei dingen mee kon snijden, terwijl je dat zelf nooit zo goed lukt). Deze sliertjes circa 8 minuten gekookt in ruim water. Eerst het water aan de kook gebracht en daarna pas de sliertjes er bij gedaan. Toen duurde het weer even voor het wat kookte. Na 8 minuten afgegoten in een vergiet en met koud water afgespoeld en op laten drogen. Daarna sperzieboontjes gekookt. Ik snij deze altijd in stukjes van circa een cm lang. Ongeveer 15 minuten laten koken totdat ze gaar waren en daarna afgegoten. In de tussen tijd, twee teentjes knoflook, gember, rode ui, halve groene paprika en tomaat schoon gemaakt en klein gesneden. Vervolgens de helft van de aardappelsliertjes in een vlakke pan met wat olie gebakken en opzij gezet. De knoflook, gember, ui, paprika, tomaat, de helft van een bakje vegetarisch gehakt met wat sambal gewokt. Gekruid met wat tomatensaus (dat ik nog over had) en kerrie en komijn. Tenslotte de sperzieboontjes en gebakken aardappelsliertjes er bij gedaan. Het smaakt goed.


Donderdag 23 april 2015

Ulysses

Om 11:30:12 de Nederlandse vertaling van Ulysses van James Joyce, ISBN:9789023414360, gekocht bij boekhandel Broekhuis voor € 9,95.


Donderdag 30 april 2015

Boek

Om 10:42 het boek Hard van Raffaëla Anderson, ISBN:9050004334, gekocht bij Het Goed voor € 1,50.


Thuis pagina | Maart 2015 | Mei 2015