Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek mei 2015Zo Ma Di Wo Do Vr Za
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


Zondag 3 mei 2015

Boekenmarkt tuindorp

Vanochtend naar de boekenmarkt in Tuindorp 't Lansink in Hengelo. De lucht betrok rond 1 uur, maar daarvoor was het zonnig. Op de fiets naar toe gegaan. Op de heenweg in een half uurtje (met de wind mee, zo bleek op later) en op de terugweg in 50 minuten, maar wel met een kleine omweg over de Grote Veldweg (die van weg in karrenspoor over ging). Terug gekomen met 2 kaartjes en vier boeken. De 2 kaartjes zijn zijn van het ontwerp van de weg tussen Enschede (de voormalige treinhalte Usselo) en Hengelo, waarover ik heb gereden vandaag. Die kaartjes heb ik om 11:08 gekocht voor 6 Euro. Leuke aanwinst voor mijn verzameling van kaarten. Kwam ook nog een collega tegen. Om 11:30 het boek John Lennon: De mens, de mythe, de muziek van Tim Riley, ISBN:9789026324406, gekocht. Om 11:46 het boek De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch, vijftiende druk, ISBN:9023435605, gekocht voor 1 Euro. Kon ik moeilijk laten liggen. Tenslotte om 12:09 nog twee boeken voor 1 Euro: Andy Warhol door Victor Bockris, ISBN:9789067661201 (waarvan ik bij thuiskomst ontdekte dat ik daar al een uitvoering van heb) en Anaïs Nin: Gemaskerd, ontmaskerd van Élisabeth Barillé, ISBN:9789067661577. Bedacht me ook dat als ik ooit nog wil gaan verhuizen dit misschien wel naar het tuindorp in Hengelo is. Staan allemaal schitterende woningen, veel twee onder een kap. De boekenmarkt was rond het Monument C.F. Stork. Er was ook een stuk waar streekproducten (van bier tot kaas) werden aangeboden en aan de vier einden een bloemen(planten)kraam. Erg gezellig.


Dinsdag 12 mei 2015

Boek

Om 12:02:58 heb ik het boek De Mythe van Sisyfus van Albert Camus gekocht van boekhandel Broekhuis voor € 7,50. Ik had het boek vorige week al gezien bij de nieuwe aanwinsten, maar ik kon het daarna niet meer vinden. Het bleek dat ze hem bij de romans terwijl ik het gezocht had bij filosofie.


Zaterdag 23 mei 2015

Boek

Om 11:55:12 heb ik het boek Proeven van Liefde van Alain de Botton gekocht van boekhandel Broekhuis voor € 6,95.


Zondag 24 mei 2015

Iets Drinken

Ik ga nu ongeveer een jaar iedere maand trouw naar de avonden van Iets Drinken in Enschede. Het is echt een van de hoogte punten van de maand. Ik ben er gewoonlijk al om zes uur om er eerst nog iets te eten (tot nu altijd nog "maaltijd salade met kip") voordat de avond om zeven uur begint en blijf meestal tot het einde. In het begin heb erg getwijfeld of ik wel naar de avonden toe mocht gaan, omdat de doelgroep voor deze avonden mensen met normale of hoge intelligentie is met een stoornis in het autisme spectrum en ik formeel geen diagnose heb voor een dergelijke stoornis. Mijn autismespectrumquotiënt score zit wel in het bereik dat waar 80% van de mensen met Asperger Syndroom op scoren en maar slechts 2% van de mensen die dat niet hebben. Ik ken verschillende mensen die een officiële diagnose hebben voor Asperger Syndroom en ik moet zeggen dat ik mij daar niet in alle opzichten in herken. Wat ik wel met vrij grote zekerheid weet is dat mijn uitvoerings-IQ (ruimte-visueel inzicht) significant hoger is dan mijn verbale-IQ. Ik weet dat ik ook redelijk introvert ben. En van de week ontdekte ik dus dat ik erg laag scoor op de psychopathie-index. Ik heb mensen ook wel eens horen zeggen dat ik te eerlijk ben voor deze wereld. Waarheid en eerlijk zijn voor mij erg belangrijk. Ik heb al eerder gemerkt dat ik erg open ben in de zin dat ik (te) makkelijk praat over wat er in mij omgaat. Ik moet me vaak inhouden om niet bepaalde dingen te zeggen in een context (openbare website) die daarvoor niet geschikt is. Ik vind het soms erg moeilijk om mijn mening op een sociaal aanvaardbare manier over te brengen of om iemand paaien in het sociale verkeer. Mensen verwachten dat je eerlijk ben in het sociale verkeer, toch merk is dat mensen vaak iets anders zeggen dan ze bedoelen. Of non-verbaal iets anders communiceren dan dat ze verbaal zeggen. Ik wordt daar vaak onzeker van voel een aandrang om om opheldering te vragen. Dat ik hier moeite mee heb en/of dit opmerk, is wellicht toch een teken dat ik niet helemaal normaal ben. Ik kan me overigens vaak wel goed inbeelden waarom andere bepaald gedrag vertonen, iets doen of zeggen, iets waarvan vaak wordt beweerd dat mensen met autisme daar moeite mee hebben. Ik ga vaak erg rigide om met gemaakte afspraken. Dit zijn allemaal dingen waarin ik naarmate ik ouder ben geworden, wel steeds beter in ben geworden, maar ze gaan nog steeds niet vanzelf. Zo vergeet ik nog regelmatig (zeker wanneer ik achter een computerscherm zit) om op te kijken wanneer iemand mij een vraag stelt om te communiceren dat ik echt luister.

Nu zijn ze dus op zoek naar nieuw vrijwilligers en ergens voel ik mij daartoe wel geroepen, maar ik heb moeite met de eis dat vrijwilligers zelf een vorm van autisme moeten hebben. Ik vind dat ik die vraag niet met een volmondig ja kan beantwoorden.


Zaterdag 30 mei 2015

Boek

Om 13:07:45 het boek Eja Siepman van den Berg bij boekhandel Broekhuis voor € 7,50 gekocht. Het boek bevat afbeeldingen van de beelden die Eja Siepman van den Berg heeft gemaakt en teksten (in het Nederlands en Engels) van Hans Sizoo en Peter Struycken.


Zondag 31 mei 2015

Maker Festival Twente

Gisteren en vandaag naar het Maker Festival Twente geweest. Gisteren een 'sokje' gemaakt op een breimachine gekregen van een studente van Saxion. Ook een proef zakje protoplast gekocht voor Annabel gekocht. Gespeeld met de installatie van PIPS:LAB. Een IJduino van IJHack gekocht voor € 20 en in elkaar gezet (gesoldeerd). Tenslotte gekeken naar een nog werkende PDP8, de eerste commercieel succesvolle mini-computer. De interface kaart die ze er achterop gebouwd hadden om sneller programma's te laden heeft waarschijnlijk meer rekenkracht dan het apparaat zelf. Vandaag ook nog even daar wezen kijken. Vervolgens gekeken hoe Arjan Verschoor een foto ontwikkelde die gemaakt was in zijn Victoriaanse fotostudio. Gesproken met de ontwikkelaar van SevCol LARP, een simulatie omgeving voor een ruimteschip in de 24ste eeuw. Gekeken en gespeeld met de Sound Force controllers gekoppeld aan een software synthesizer. Tenslotte nog staan kijken bij de Blackstripes robots van Fullscreen. Tussen door ook nog bij andere 'makers' langsgelopen.


Thuis pagina | April 2015 | Juni 2015