Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, juni 2008 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
 15 16 17 18 19 20 21
 22 23 24 25 26 27 28
 29 30


Dinsdag 3 juni 2008

Stella Braam

Vanavond was Stella Braam de speciale gast voor het laatste Alzheimer Café van dit seizoen. Natuurlijk zijn er meer bezoekers dan op een gemiddelde avond. Voor de pauze werd ze geïnterviewd. Tijdens de pauze signeerde ze haar boeken. Ik kon niet laten haar boek "Ik heb Alzheimer" aan te schaffen en te laten voorzien van wat woorden van haar en een handtekening. Na de pauze mag het publiek vragen stellen. Op het moment dat ik een aardige vraag weet (namelijk hoeveel tijd ze aan haar vader besteedde en hoe ze dat met haar "werk" deed) is de avond ten einde en vertrek Stella met haar chauffeur om terug naar Amsterdam te rijden.


Donderdag 5 juni 2008

Miconazolnitraat

Gisteren kwam Andy thuis met een tube Miconazolnitraat zoals voorgeschreven door een (huis)arts die verbonden is aan de zorginstelling waar Andy voor de naschoolseopvang naar toe gaat. Hij heeft dit gekregen voor de schimmelinfectie aan zijn teennagels. De nagels van Andy hebben altijd al een afwijkende vorm gehad, waarschijnlijk als gevolg van het Kabuki Syndroom. Dat hij op jonge leeftijd last heeft van schimmelnagels zal waarschijnlijk ook wel met het Kabuki Syndroom te maken hebben, omdat het bekend is dat het afweersysteem niet goed werkt. Waarschijnlijk hebben ook een aantal slechte gewoontes bijgedragen aan het ontstaan van het probleem. Na wat ik over schimmelnagels op het internet gelezen heb, heb ik er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in dat de Miconazolnitraat het probleem zal oplossen.


Maandag 8 juni 2008

Wartaal

Li-Xia heeft natuurlijk nooit perfect Nederlands gesproken. Ik bemerk de laatste tijd echter toch een bepaalde achteruitgang. Het valt me op dat ze bepaalde woorden consequent verkeerd uitspreekt. Zo zegt ze altijd "egels" als ze regels bedoelt. Ook gebruikt zegt ze "lekker" in plaats van "leuk". Als ze geëmotioneerd is, lijkt het probleem erger te worden. Dan gooit ze de grammatica helemaal door elkaar en begint ze wartaal te spreken. Ik kan vaak niet volgen wat ze nu wil zeggen, en soms schiet ik zelfs in de lach van al haar kromme uitdrukkingen. Misschien dat het me nu opvalt omdat ik het boek "Ik heb Alzheimer" van Stella Braam aan het lezen ben.


Donderdag 12 juni 2008

"Ik heb Alzheimer"

Vandaag heb ik het boek "Ik heb Alzheimer" van Stella Braam uitgelezen. Ik heb het boek op 3 juni gekocht en laten signeren door de schrijfster. De dag er na ben ik er in begonnen. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het is een zeer lezenswaardig boek. Gisteren las ik op ook dat staatssecretaris Bussemaker overweegt om 800 miljoen euro te bezuinigen op de zorg voor ouderen en gehandicapten. Dit brengt ons waarschijnlijk niet dichter bij het 'Juliana-model' (een eigen verzorger voor iedere dementerende) waar Braam in haar boek voor pleit. Overigens pleit ze ook voor het recht op vrijwillige euthanasie voor dementerende en stelt ze dat dementerende niet wilsonbekwaam zijn.


Maandag 16 juni 2008

Mevr. H.

Vanavond zijn Li-Xia en ik naar Haaksbergen gefietst om de familie van Mevr H. te condoleren. Mevr. H. lag opgebaart in de woonkamer. Zij is overleden aan de ziekte ALS. Vanaf het begin van dit jaar ging ze naar de jong dementerende groep waar Li-Xia op donderdag ook naar toe gaat. Dat was tot acht weken geleden want toen werd ze opgenomen in het verpleeghuis. Ondanks dat ze snel achteruit ging, kwam haar overlijden (voor Li-Xia in ieder geval) toch als een schok. Ik heb haar man ook een keer ontmoet op de partner groep. We hebben wat thee gedronken en ontmoette daar ook nog iemand van de leiding van het verpleeghuis waarmee we ook nog even kort hebben staan praten. Daarna zijn we tussen de velden door terug gefietst naar huis.


Donderdag 19 juni 2008

Handtas

Gisteravond zijn Li-Xia en ik naar de universiteit gefietst zodat ik daar Go kon spelen op de club die daar altijd bijeen komt. (Ze kon mee omdat Andy deze week op kamp in Giethoorn is.) Op de terug weg hebben we heel relaxed gefietst. Thuis ben ik aan de slag gegaan om de zetten te herinneren aan de hand van een aantal foto's die ik had gemaakt. Li-Xia was ook nog wat aan het rommelen toen ze op een gegeven moment zei dat ze haar handtas niet meer kon vinden. We hebben eerste beneden gezocht en zij heeft ook nog op onze slaapkamer gezocht, maar we konden de handtas niet vinden. Ze kon zich ook niet herinneren wanneer ze hem voor het laatst had gezien. Om alles uit te sluiten zijn we toen me de auto naar de universiteit gereden. We hadden op het terras van het Theater Café gezeten en maar we konden daar de tas niet vinden. Wel zag ik dat de stoelen aan elkaar gebonden waren met een staalkabel (tegen diefstal) en dat iemand dus de tas gevonden moet hebben als hij daar gelegen had. Maar het gebouw was al op slot. We zijn nog even bij de bewaking bij de ingang langs gegaan om te vragen of zij iets wisten, maar zij wisten ook niets. Thuis gekomen wist Li-Xia zich plotseling te herinneren dat ze haar handtas ergens veilig had opgeborgen omdat Annabel haar vriendin te logeren had. opnieuw hebben we er naar gezocht, vooral op onze slaapkamer en opnieuw werd ik een beetje neerslachtig van alle rommel die ik aantrof. Op een gegeven moment heb ik het maar opgegeven. Tien minuten later kwam Li-Xia beneden met haar handtas die ze op onze slaapkamer had gevonden. Toen ik haar vroeg waar ze hem nu had gevonden, antwoordde ze: "Weet ik niet."


Zondag 29 juni 2008

Figuranten

Vandaag het boek Figuranten van Arnon Grunberg uitgelezen. Ik had het boek op 24 mei gekocht bij De Slegte en was er op 26 mei in begonnen. Dit is de eerste roman die ik van Grunberg gelezen heb. (Eerder las ik al de Grunbergbijbel.) Ik heb erg genoten van het boek, vooral vanwege alle bizarre situaties die er in beschreven worden. Maar ook doet het verhaal erg realistisch aan en lijkt het een hoog autobiografisch karakter te hebben.


Thuis pagina | Mei 2008 | Juli 2008