Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, juli 2008 Zo  Ma  Di  Wo  Do  Vr  Za
          1   2   3   4   5
  6   7   8   9  10  11  12
 13  14  15  16  17  18  19
 20  21  22  23  24  25  26
 27  28  29  30  31


zondag 6 juli 2008

Boeken

Na de dienst kwam er iemand naar mij toe die mij het boek Can man live without God (Kan een mens zonder God leven) van Ravi Zacharias gaf. Ik heb nog even met hem staan praten over wat zaken die mij bezighielden.

Omdat het koopzondag was besloten Li-Xia en ik even de stad in te gaan. We parkeerde onze fietsen bij boekwinkel "De Slegte", maar we gingen eerst naar boekwinkel Broekhuis aan de overkant van de straat om daar te kijken naar de boeken en kantoorartikelen die in de uitverkoop waren. Om 13:10:57 hebben we afgerekend. Ik heb het boek "De X-Files van de literatuur" door Arie Storm (met 80% korting) gekocht en Li-Xia een paar etuien en een blikje met kleurpotloden. Ze hadden ook de volledige werken van Gerard Reve in de aanbieding voor € 20. Ergens vond ik dat wel een interessant aanbod. Ik heb eigenlijk nog nooit iets van hem gelezen.

We hebben ook nog even op de tweede verdieping gekeken naar de tentoonstelling "Omslag" waar het werk van de zes kunstenaars getoond waren. Het betrof hier de kunstenaars Gertie Bornebroek, Karlijn Koster, Jasmijn Miltenburg, Susan Pinkster, Lydia van de Streek en Christiaan Wikkerink. De installatie van Christiaan Wikkerink bestond uit een monitor waarop het plaatje van de SR-71 Blackbird werd getoond. Er naast lag een stapel met CD-ROMS in het formaat van een creditcard en een stapel briefjes met daarin de zin Het is mogelijk om andere informatie, bijvoorbeeld een tweede plaatje, in het bestand te verbergen zonder dat dit direct te zien is, waarbij het woord "direct" met Tipp-Ex wit gemaakt is zodat je het alleen kunt lezen als je het briefje tegen het licht houdt.

Vervolgens zijn we naar "De Slegte" gegaan waar ik de volgende vijf boeken (eigenlijk 16) kocht voor de prijs van een Euro per stuk:

Het was vrij druk in de stad vanwege een multi-culturele manifestatie die werd gehouden. Li-Xia wilde wat eten en toen hebben we een Happy Meal gekocht. Daarna zijn we nog even terug gewandeld naar boekwinkel Broekhuis omdat ik er nog over twijfelde of ik de verzamelde werken misschien wilde kopen. Ik zag toen ook nog het boek Greatest hits - volume 1. met de verzamelde gedichten 1954 - 2004 van Bart Chabot liggen. Uiteindelijk heb ik besloten om deze boeken niet te kopen.


Zondag 20 juli 2008

Vakantie

Vorige week zondag zijn Li-Xia en ik naar mijn moeder gegaan en hebben daar tot donderdagavond gelogeerd. Ik had vorig weekend de buikgriep van Li-Xia overgenomen, dus maandag heb ik niet zoveel gedaan. Dinsdag zijn we naar Utrecht gegaan. Eerst het centrum in geweest en een aantal (boeken)winkels bekeken, waaronder De Slegte en Broese. Rond drie uur zijn we naar mijn neef gegaan en zijn daar tot een uur of negen gebleven. Ook nog mijn oom en tante van mijn vaderskant ontmoet.

Woensdag zijn we met mijn moeder naar Beeld & Geluid geweest. Mijn moeder en Li-Xia hebben de Experience bekeken. Ik zelf heb bij de klantenbalie gebladerd in oude televisiegidsen van de VPRO en de VARA opzoek naar de uitzenddata van de serie Star Trek. Dat heeft allerlei interessante informatie opgeleverd. Zie verder deze pagina.

Donderdag zijn we naar Amsterdam geweest. Daar hadden we afgesproken met een oude flatgenoot en vriend. We zijn eerst wat weze drinken in het La Place restaurant boven de bibliotheek (panoramafoto). Daarna zijn we na zijn huis gewandeld en daarbij ook nog even bij de Schaak en Go winkel "Het Paard" langsgeweest. Ik heb daar een viertal Go boeken gekocht. We zijn tot circa half zes bij hem gebleven en hebben zitten praten en naar muziek geluisterd. We hebben tramlijn 10 naar het Leidseplein genomen en zijn vandaar naar het CS gelopen. Onderweg vier boekenwinkels bekeken en ook nog een paar boeken gekocht.

Vrijdag hebben we Andy opgehaald. Die heeft het schijnbaar wel naar z'n zin gehad, want vanochtend begon hij te zeuren of hij morgen weer naar de Losserhof mocht. Gisteren zijn we met hem de stad in geweest. Vandaag voelt Li-Xia zich misselijk. Dit zal er waarschijnlijk wel mee te maken hebben dat ze vergeten was om haar medicijnen (die ik klaargelegd had) mee te nemen naar mijn moeder waardoor ze vier dagen lang geen Reminyl heeft genomen. Ik had verwacht dat ze vrijdag al misselijk zou zijn geworden, maar het gebeurt schijnbaar een paar dagen later.

De afgelopen dagen zijn er berichten dat het medicijn Dimebon, een Russische antihistamine, goede resultaten geeft bij de Ziekte van Alzheimer.


Dinsdag 29 juli 2008

Nieuwe medicijnen

De laatste tijd zijn er verschillende meldingen van nieuwe medicijnen die hoopvolle resultaten opleveren wat betreft de ziekte van Alzheimer. Medicijnen die genoemd worden zijn Bapineuzumab, PBT2, Dimebon, Etanercept en Methyleenblauw. Vandaag melde de BBC een opmerkelijk onderzoek waar uit bleek dat een dosis van 60 mg Methyleenblauw bij vele proefpersonen een positief effect had. Methuleenblauw is een kleurstof die al heel lang bekend is. Je schijnt er wel groene urine en blauwe ogen van te krijgen, maar of dat bij een dosis van 60 mg per dag ook gebeurt, weet ik niet.

Hoe hoopvol deze ontwikkelingen ook zijn, voor de meeste van deze medicijnen geldt dat het nog jaren zal duren voordat ze op de markt beschikbaar komen.

Vanavond wilde Li-Xia de giro-afschriften vergelijken met de kassabonnen die ze altijd bewaart, maar ze kwam er voor het eerst niet meer uit.


Thuis pagina | Juni 2008 | Augustus 2008