Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, april 2010 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 18 19 20 21 22 23 24
 25 26 27 28 29 30


Zaterdag 3 april 2010

De Slegte

Vanmiddag heb ik bij De Slegte om 16:18:39 twee boeken gekocht. Dit zijn de boeken:


Dinsdag 6 april 2010

Paasweekend

Het lange paasweekend is weer achter de rug. Vrijdagmiddag en -avond zijn Annabel en ik bezig geweest om de kleren van Andy uit te zoeken en zijn klerenkast te reorganiseren. Li-Xia propte er de laatste tijd maar gewoon alle kleren in, met als gevolg dat het vaak zoeken was naar de juiste kleren. We hebben gewoon alle te kleine kleren (maat kleiner dan 122) weggedaan, maar ook een hele boel kleren waar Andy gewoon te veel van heeft zoals bijvoorbeeld tien Pokémon pyjama's. 's Avonds zag ik het op een gegeven moment niet meer helemaal zitten, maar Annabel motiveerde mij om het af te maken. Andy kon pas rond een uur of elf naar bed. Gelukkig deed Li-Xia niet erg moeilijk en accepteerde ze dat we veel kleding wegdeden. Annabel is van plan de kleding op Koninginnedag te gaan verkopen op de vrijmarkt in Enschede.

Zaterdag uitgeslapen en 's middags nog even de stad in geweest. Terwijl ik bij De Slegte was, werd ik gebeld door Annabel. Toen Annabel thuiskwam, was Li-Xia bezig de laden uit het vriesvak van de koelkast schoon te maken. Toen Annabel er iets van zei dat ze de deur van het vriesvak gewoon open had laten staan, reageerde ze geïrriteerd. Na wat heen en weer gebel, lukte het me om het weer een beetje te sussen. Bij De Slegte twee boeken gekocht. De originele Engelse versie van Duin van Frank Hebert en Buiten is het maandag van Bernlef.

Zondag ook weer rustig aan gedaan. Vooral veel gelezen in de dagboeken van Anaïs Nin. Ik ben nog steeds bezig de twee versies van de dagboeken met elkaar aan het te vergelijken.

Maandagmiddag begonnen met het opruimen van de voorraadkast (onder de trap). Al geruime tijd staan de groeten, het fruit en de aardappelen in kartonnen dozen in de hal. Li-Xia is hier op een gegeven moment mee begonnen. Ik heb deze nu verplaatst naar voorraadkast, waar ze in mijn inziens ook thuis horen. De tafel staat nog wel vol met spullen. Een deel van deze spullen moeten gewoon naar zolder (omdat we ze nooit gebruiken) en de rest moet weer een plaatje krijgen in de voorraadkast. Er is nog ruimte hiervoor, dus dat is niet het probleem. Het is meer dat ik het nog moet uitzoeken en opbergen.

Andy kreeg verschillende keren bij Google een scherm dat het vertelde dat er te veel zoekopdrachten waren uitgevoerd. Ik heb dit scherm nog niet eerder gezien, dus ik denk dat het een recentelijk aanpassing is. Het laat wel zien wat Andy gedaan heeft dit weekend. Hij heeft een grote belangstelling voor TV programma's en CBeeBies (de kinderprogramma's van de BBC).


Woensdag 7 april 2010

Een kwart slag voor afbreken

Een kennis waarmee ik vandaag sprak, vertelde mij dat hij vroeger een baas had die over het vastdraaien van bouten en moeren altijd zei: "Een kwart slag voor afbreken".

Dit dilemma beschrijft heel goed de keuze waar ik me gesteld voor zie geplaatst. Het is overduidelijk dat er een moment komt dat Li-Xia opgenomen moet worden. Het is ook waarschijnlijk dat als ik daar te lang mee wacht, dat Annabel en/of ik daar van zouden kunnen "afbreken".

Ik kan niet zeggen hoe dicht Annabel en ik bij dit afbreekpunt zitten, maar ik heb het gevoel dat we wel steeds dichterbij komen. Anderzijds vind ik opname van Li-Xia nog steeds een hele heftige beslissing. Meestal wordt er bij dementerende gekozen voor dagopvang, maar omdat Annabel en ik overdag onze eigen bezigheden hebben, biedt dat bij ons weinig soelaas. Eigenlijk zouden we op dit moment avond/nachtopvang moeten hebben voor Li-Xia. Wellicht dat een tussen oplossing zou zijn als zij een aantal dagen per week elders zou kunnen logeren zodat Annabel en ik wat rust krijgen en de boog niet continue gespannen hoeft te zijn.


Vrijdag 9 april 2010

Avatar

Vanavond met wat collega's naar de film Avatar geweest. Ik had er al aan gedacht om misschien dit weekend te gaan, maar toen wat collega's er aan het eind van de dag over begonnen, was de beslissing snel genomen. Nog even snel naar huis, om wat te eten (tahoe met prei en ei) en daarna weer terug, want de bioscoop is dicht bij mijn werk. De film begon rond 21:25. Nog de trailer van de volgende Shrek film in 3D gezien. En ook nog twee trailers waar werkelijk geen touw aan vast te knopen was. Ik vond de film indrukwekkender dan ik gedacht had. In de pauze wel wat gepraat over wat vreemde plotwendingen en over de kwaliteit van de animaties. We hadden ook het gevoel dat je snel went aan het 3D-effect en ook dat er in het begin van de film wat meer mee werd gespeelt dan later.


Dinsdag 13 april 2010

80

Vandaag is mijn moeder 80 geworden. Normaal bezoek ik haar dan nooit op haar verjaardag maar meestal in het weekend er voor of er na, vaak ook op tweede paasdag. Maar dit keer leek het mij wel gepast om haar op haar verjaardag te gaan bezoeken. Li-Xia is ook mee geweest. We kwamen rond kwart voor elf aan en zijn tot half vier gebleven. Ik had nog wel langer willen blijven, maar er moest vanavond ook weer eten gekookt worden thuis.

Er waren twee tantes en ook een nicht van mijn moeder. Daarnaast nog verschillende vriendinnen, zowel van heel vroeger als van recentelijk. Gerda, mijn zus was er ook. Zij was de jongste. De meeste dames, van de leeftijd van mijn moeder, waren nog redelijk vitaal. Een van hen ging nog iedere week een wandeling maken van tussen de 25 en 30 kilometer samen met een kennis. Toch werd er wel gesproken over lichamelijke gebreken en ziekten. En ook werd er stilgestaan bij mensen die er overleden waren. Het wegvallen van vrienden en bekende is zeker niet makkelijk voor iedereen en leidt ook wel tot eenzaamheid. In dat opzicht is het niet altijd makkelijk om oud te worden.

Toch wel een bijzondere dag. Jammer dat ik er 's avonds niet bij kon zijn omdat er toen nog wat meer familie op bezoek zou komen.


Woensdag 14 april 2010

De Slegte

Vanmiddag om 12:10:21 heb ik de volgende drie boeken bij De Slegte gekocht: De manager van de winkel vertelde mij dat ze de reorganisatie hadden afgerond en dat de bovenste verdieping nu helemaal leeg was. Ze gaan die als opslagruimte gebruiken. De trap blijft.

Gammagard

Ik las net het nieuws dat het medicijn Gammagard (wat intraveneus immunoglobuline bevat) een objectief aantoonbaar remmend effect heeft op het krimpen van de hersenen van mensen met de ziekte van Alzheimer. Althans, dit is de uitkomst van de tweede fase klinische trial. Een derde fase klinische trial begint binnenkort, maar wordt helaas, voor zover ik weet, alleen in Amerika en Canada uitgevoerd. Het kan dus nog een paar jaar duren voordat dit medicijn vrijgegeven wordt voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Dit is volgens mij wel de eerste keer dat er een objectief effect middels MRI opnamen wordt waargenomen. Ook subjectief schijnt het medicijn een verbetering op te leveren.


Vrijdag 16 april 2010

Visa

Net gebelde met de Chinese Ambassade (in Den Haag) en te woord gestaan door een vriendelijke medewerkster van de Ambassade die goe Engels sprak. Volgens haar zijn er geen problemen met het feit dat Li-Xia geen handtekening meer kan zetten voor de aanvraag van haar visa. Ook de ziekte van Alzheimer is geen belemmering als ik maar wel schrijf dat ik voor haar zorg zal dragen.

Ik denk er nu sterk over om de laatste drie weken van juli samen met Li-Xia naar Urumqi te gaan. Annabel had al afgesproken om die tijd bij familie te gaan logeren en met hen naar Frankrijk te gaan. Andy gaat de eerste drie weken naar de vakantie-opvang op de Losserhof.


Zaterdag 17 april 2010

Lekke band

Gisterochtend kwam Li-Xia thuis met een lekke band. Toen ik deze vanochtend wilde plakken, ontdekte ik dat er twee spaken waren afgebroken, vlak bij de velg. Toen ik de buitenband er af wilde halen, ontdekte ik een grote slijtplek. Omdat haar fiets een trommelrem heeft, leek het me ondoenlijk om er zelf een nieuwe achterband op te zetten. Onderweg naar de fietsenmaker, bracht ik de gebroken spaken en de slijtplek met elkaar in verband. Ik kwam tot de conclusie dat Li-Xia vrijdag (of eerder deze week) haar slot niet los kon krijgen, en toen maar haar fiets, met het achterwiel over de grond slepend, heeft voortgeduwd. De fietsenmaker ondersteunde mijn hypothese. Kosten reparatie, inclusief nieuwe achterband, 45 à 50 euro. Maar eigenlijk is dat nog niet het ergste, want je vraagt je natuurlijk wel af hoe lang dit nog goed kan gaan.


Zondag 18 april 2010

Naar China

Vanavond heb ik tickets voor Li-Xia en mezelf gekocht om naar China te gaan. Na lang beraad hebben we besloten om met z'n tweeën te gaan. We gaan van maandag 12 juli tot en met donderdag 29 juli. Ons reis schema is:

Dusseldorf - Amsterdam   12/07 CZ 7786 18:25  19:20
Amsterdam - Beijing    12/07 CZ 346  20:55  12:40
Beijing  - Urumqi    13/07 CZ 6908 15:45  19:45

Urumqi   - Beijing    29/07 CZ 6911 08:10  11:45
Beijing  - Amsterdam   29/07 CZ 345  14:20  18:35
Amsterdam - Dusseldorf  29/07 CZ 7781 21:40  22:30

Alhoewel we vliegen met China Southern zal een deel van de vluchten (als ik me niet vergis) door KLM uitgevoerd worden. De reden dat we vanaf Düsseldorf vliegen is omdat dit per ticket circa 200 euro goedkoper is dan dezelfde vluchten vanuit Amsterdam. De logica er achter snap ik niet helemaal. Vanuit Enschede is het minder dan twee uur rijden naar Düsseldorf en het parkeren van de auto kost maar circa 100 euro, niet meer dan we aan treinkaartjes kwijt zouden zijn geweest.


Maandag 19 april 2010

Medicijndoosje

Vanochtend kon het medicijndoosje waarin ik voor een week de Reminyl en voedingsupplementen bewaar, niet vinden. Ik had gisterochtend alles uitgeteld voor de komende week, maar was toen zo lui geweest om het doosje niet meteen naar boven te brengen, waar ik het altijd bewaar om te voorkomen dat Li-Xia meer dan een keer de Reminyl neemt, want daar wordt ze dan heel beroerd van.

Ik heb vanochtend een uur lopen zoeken en sloot ook niet helemaal uit dat ik het in een verstrooide bui ergens had laten liggen. Toen we vanavond Andy naar bed brachten, vond Li-Xia het terug in de kast van Andy. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik het daar neer gezet heb want ik kan me niet herinneren dat ik gisteren overdag in de kamer van Andy ben geweest. Ik ga er dus maar even vanuit dat Li-Xia het gedaan heeft.

Toen ik het doosje even op de gang neer legde zodat ik het zo op zou kunnen bergen, was het weer verdwenen toen ik me omdraaide om Andy in bed te doen. Li-Xia had het alweer naar beneden meegenomen. Kijk zo verdwijnen er nu dingen in het huis. Je moet echt meteen alles opruimen, want anders verdwijnt het gewoon.


Dinsdag 20 april 2010

Katla

Is het nu zo dat na de uitbarsting van de Eyjafjallajökull vulkaan, nu ook de 'grote zus' Katla aan de beurt is. De Eyjafjallajökull barst minder vaak uit dan de Katla en iedere keer dat hij uitgebarsten is, volgde een uitbarsting van de Katla. Sinds gisteren is de Katla gaan rommelen en vele mensen verwachten een uitbarsting op korte termijn. De uitbarstingen van de Katla zijn gemiddeld veel heftiger en kunnen wel maanden duren. Wat betreft onze reis naar China, zou deze vulkaan wel eens flink roet in ons eten kunnen gooien.

Dicionário

Vandaag is het boek Dicionário de Bandeirantes e Sertanistas do Brasil van Francisco de Assis Carvalho Franco (ISBN:8531900212) als pakket aangekomen. Ik had het via het internet gekocht. Op 4 juli 1995 is dit boek door Boudewijn Büch in Sao Paulo gekocht volgens een aantekening op de eerste bladzijde. Het boek was onderdeel van zijn bibliotheek, de Bibliotheca Didina et Pinguina. Ik ben ook, sinds 19 december 2009, ook in het bezit van de driedelige veilig catalogus van deze bibliotheek. Ik heb daarin het boek nog niet kunnen vinden. Maar in deze catalogus worden maar een klein deel van de circa miljoen boeken die Büch aan het eind van zijn leven bezat, genoemd.


Zondag 25 april 2010

Perfect Rigor

Vanmiddag het boek Perfect Rigor van Masha Gessen over Grigory Perelman uitgelezen waarin ik op 6 april was begonnen nadat ik het boek op die dag ontvangen had van Bol.com waar ik het op zondag 28 maart besteld had. Eerlijk gezegd vind ik het boek een beetje mager. Hele stukken gaan niet over Perelman maar over mensen om hem heen. Ook wat betreft biografische details is het boek vaak erg spaarzaam. Als je zomaar vijf op eenvolgende pagina's uit het boek neemt en dit aan een vreemde zou lezen, zou deze misschien het idee krijgen dat het boek over Perelman handelt. Ik kan me eerlijk gezegd niet vinden in de opmerking "that the book is written [...] as if the author hates her subject with a passion" zoals gegeven in een recentie op Amazon.com. Door het lezen van dit boek is mijn twijfel of Perelmand ooit de prijs van het Clay Mathematics Institute ter grote van een miljoen dollar in ontvangst zal nemen, gegroeit.


Woensdag 28 april 2010

Oeroeg

Vanochtend het boek Oeroeg van Hella Haasse uitgelezen waarin ik op 23 februari was begonnen. Tot bladzijde 47 heb ik het samen met Annabel gelezen. Zij moest voor Nederlands een boek lezen en ze heeft toen voor Oeroeg gekozen omdat het een dun boekje was. Zij vond het toch wel redelijk saai. Vooral in het eerste deel van het boekje is het taalgebruik heel mooi. Naar het eind toe wordt het veel zakelijker en lijken het onderwerp van een grotere afstand behandeld worden. Ik heb vorig jaar ook de film gezien en kende dus al globaal het verhaal. Alles bij elkaar toch een erg mooi boekje met een indringende boodschap.


Vrijdag 30 april 2010

Koninginnedag

Gisteren, op Koninginnedag, ging de wekker al om vijf uur. Kort naar zes uur we richting het centrum vertrokken, Annabel op de fiets en Selina en ik in een auto vol met spullen. Ik ben daarna weer naar huis gegaan en vervolgens een uur later weer op de fiets er naar toe gegaan. Ik heb wat rond gelopen, maar niets interessant gezien. Het meest interessante was een inklapbaar Palm toetsenbord, maar er zat geen kabeltje bij, dus totaal waardeloos. Na anderhalf uur ben ik weer naar huis gegaan. Tegen twaalf uur was ik er weer omdat ik even op de spulletjes moest passen omdat de dames naar het toilet wilde. Ik ben toen gebleven en heb wat zitten lezen. Rond half twee begon het te miezeren. Maar al snel werd de regen erger. Gelukkig hadden we een plastic zeil om alles af te dekken. Vreemd genoeg waren er plotseling allemaal mensen die belangstelling hadden voor bepaalde artikelen en ging de verkoop gewoon door. Zo rond twee uur werd het weer droog. Veel mensen hadden inmiddels al opgebroken. Na een tijdje begon het weer te regenen. Ik ben nog even langs de FEBO geweest voor een kroket voor mezelf en een patatje voor de dames. Het ging steeds harder regenen en ik besloot naar huis te gaan om de auto op te gaan halen. Ik regende flink. Gelukkig stonden ze dicht bij de uitgang van de ondergrondse parkeergarage, dus heb ik mijn auto daar geparkeerd. Tegen een uur of vier waren we allemaal weer thuis. We waren allemaal moe en hebben zitten/liggen slapen. Totaal heeft Annabel zo'n honderd Euro binnengehaald met de verkoop van de spulletjes. Nu alleen nog de overgebleven spullen sorteren en opruimen.

's Avonds wist Li-Xia nog steeds niet dat het Koninginnedag was. Iedere keer was ze het na een paar minuten weer vergeten.


Thuis pagina | Maart 2010 | Mei 2010