Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, augustus 2011Zo Ma Di Wo Do Vr Za
   1  2  3  4  5  6
 7  8  9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 24 26 27
28 29 30 31


Zaterdag 6 augustus 2011

Boeken

Vanmiddag om 12:34:50 het boek Oeroeg van Hella S. Haasse gekocht bij de Bijenkort voor vijf Euro (inclusief 50% korting). Het betreft hier de luxe versie die uitgegeven in het kader van de Nederland Leest 2009, ISBN:9789059651012.

Vanmiddag kreeg ik van Annabel drie Star Trek boeken die ze voor mij vanuit Amerika heeft meegenomen. Dit zijn:


Maandag 8 augustus 2011

Afbraak dak Grolsch Veste

De afgelopen weken zijn ze druk geweest met het verwijderen van het ingestorte deel van het dag van de Grolsh Veste, zoals op de foto hier rechts te zien is. Een collega vertelde me hoe ze dit deden (want ik ben zelf twee weken niet op het werk geweest): Eerst werd een deel vast gemaakt aan een hijskraan, vervolgens werd het met snijbranders het deel bijna geheel los gemaakt en tenslotte werd dit met een hijkraan losgetrokken, waarbij de hijskraan vaak heftig schudde. Volgens mijn collega was het een redelijk spectaculair gezicht. Wat mij opviel is dat ze echt het gehele nieuw aangebouwde stuk hebben verwijderd, dus ook de hoek die zo op het zich geen enkele onbeschadigd was gebleven. Schijnbaar willen ze het zekere voor het onzekere nemen.


Woensdag 17 augustus 2011

Eerste spelletje Atlantis

Gisteravond, net voor 10 uur, werd ik gevraagd of ik als zesde persoon mee wilde doen met een spelletje Atlantis. Dit is een spel dat bij voorkeur met zes personen gespeeld moet worden. Het is bedacht door Martin Medema. Het heet zo omdat het speelbord langzaam verdwijnt, zoals ook het eiland Atlantis langzaam in de zee verdween. Ik besloot om mee te doen. Ik heb grotendeels de zetten van de sterkste speler gevolgd. Dat was ook bedoelt om te voorkomen dat een van de spelers per ongeluk zichzelf zou op blazen. Ik heb nog wel geprobeerd om nog wat andere dingen te doen terwijl ik op mijn beurt wachte, maar dat lukte niet echt. Rond half drie hebben we besloten om het spelletje te beëindigen omdat iedereen moe was en het toch wel redelijk duidelijk was wie er zouden gaan winnen. Ik zou hoogstwaarschijnlijk derde of vierde worden. Vlak voor het einde van het spel heb ik bovenstaande foto genomen.

Chinees

Afgelopen woensdag toen ik terugkwam van ZomerGo meteen even bij Li-Xia langs gegaan. Iemand van het verpleeghuis stond net op het punt om met haar te gaan wandelen, dus ben ik maar gegaan. We hebben een vrij uitgebreid rondje gewandeld. Li-Xia praat nu vrijwel geheel in het Chinees met af en toe een paar woordjes Nederlands, zoals de uitdrukking: "Echt waar". Toen ze afgelopen zaterdag met haar moeder belde, meende ik haar ook Nederlandse woorden te gebruiken. Uit haar uitdrukking en gebaren te zien, kreeg ik de indruk dat ze verschillende keren hetzelfde verhaal vertelde, maar omdat ze dus in het Chinees praat, stoor ik mij er niet echt aan, want omdat ik het niet het versta, merk ik ook niet dat ze steeds hetzelfde verteld. Wat me iedere keer verbaasd is hoeveel ze nog zichzelf is ondanks al haar beperkingen.


Zondag 21 augustus 2011

Ben je ervaren?

Vanochtend het boek Ben je ervaren, de vertaling van Are You Experienced van William Sutcliffe, ISBN:9789044614442, uitgelezen waarin ik afgelopen dinsdag (16 augustus) in was begonnen. Ik heb het boek op donderdag 24 februari 2011 van De Slegte gekocht voor € 1,99. Wel een grappig boek over een jongen die met een vriendin drie maanden als rugzaktoerist naar India gaat, maar ook op sommige punten zeer serieus. Lijkt me een redelijk autobiografisch boek. Ook de verschillende manier van denken tussen de twee hoofdpersonen uit het boek is goed uitgewerkt.


Maandag 22 augustus 2011

Zwaarmoedig

Ben een beetje zwaarmoedig sinds ik Li-Xia afgelopen zaterdag bezocht heb. Ik ben een stuk met haar wezen wandelen. Heel af en toe lukte het me nog om haar iets in het Nederlands te laten zeggen. Terug op de woning kreeg ik te horen dat ze een blaasontsteking had. Dat is dan voor de tweede keer, zover ik weet. Niet erg verwonderlijk als je weet welke steken ze laat vallen in haar persoonlijke hygiëne. Ook kreeg ik het verzoek voor zomer- en nachtkleding. Ik hoorde dat ze niet alle kleding aan wilde en ook dat ze moeite had met het dragen van een nachthemd en dat terwijl ze hier in het begin geen moeite mee had. Is dit misschien een uiting van onbehagen als gevolg van een vrij onrustige nieuwe bewoner? Zolang ik Li-Xia al ken, heeft ze eigenlijk nooit speciale nachtkleding gebruikt. En vooral de laatste jaren is ze erg eenkennig geworden wat betreft kleding.

Ook werd voorgesteld dat ik haar misschien een keer mee naar huis zou nemen, naar een vertrouwde omgeving, zo werd gezegd. Ik zie daar zelf heel erg tegenop, bang dat ze niet meer terug zou willen gaan naar het verpleeghuis. Ik ben ook bang dat het helemaal niet lukt om hier kleding met haar uit te zoeken die ze op het verpleeghuis kan dragen omdat het erg moeilijk communiceren is met haar. Ik ben bang dat ze gewoon overal nee op zal zeggen.

Ik voel weer heel sterk de neiging om haar naar huis te nemen omdat ik het gevoel heb dat ze toch niet erg gelukkig is op het verpleeghuis. Ik wordt hier weer erg depressief van en er spoken weer allerlei wilde gedachten door mijn hoofd. Mijn ogen worden weer regelmatig vochtig als ik hier over nadenk. Dat ik er nu pas iets over schrijf, zegt ook veel.


Woensdag 24 augustus 2011

Zomerkleding

Ik weet niet waarom ik zo depressief wordt van die vraag voor zomerkleding voor Li-Xia. Om een of andere durf ik nu niet meer naar Li-Xia toe te gaan zonder kleding mee te brengen, maar ik durf ook geen kleding uit te zoeken, bang dat het niet de goede kleding is, of dat Li-Xia er moeilijk over gaat doen. Ik denk ook dat ik me hopeloos te kort voel schieten naar het personeel op de woning. Ik heb helemaal niets met kleding, nooit gehad, zie er altijd heel erg tegenop om nieuwe kleding te gaan kopen, voel me ook zeer onzeker over welke kleding ik draag, ben ook bang om beoordeelt te worden over mijn kleding, dus zo'n vraag om wat zomer(- en nacht)kleding mee te brengen, raakt mij in de kern van mijn onzekerheid, terwijl het voor de meeste vrouwen (en dus ook die daar werken) helemaal niet zo iets moeilijks is omdat ze veel meer bezig zijn met kleding kopen en uitzoeken. Het verlamt mij totaal. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik loop er voortdurend voor weg. Heb vandaag niet kunnen werken en ik vrees dat het morgen weer hetzelfde zal zijn.


Donderdag 25 augustus 2011

Maak me blij

Vanochtend het boek Maak me blij, de debuut roman van Karin Giphart (ISBN:9789038827285) uitgelezen waarin ik gisteren was begonnen. Ik heb dit boek op Woensdag 14 april 2010 bij De Slegte gekocht voor € 4,99. Ik heb gisteren ook de DVD bekeken die achter in het boek zit. Die DVD was ook een van de redenen waarom ik het boek gekocht heb. Wel een grappig boek. Alleen tegen het eind vond ik het een beetje te snel gaan, wat het verhaal een beetje ongeloofwaardig maakte.


Zondag 28 augustus 2011

Bezoek Gerda

Vandaag is mijn zus Gerda langs geweest. Ze was er al 11 uur vanochtend. Ze had voor Annabel en mij een exemplaar van Bright Dawn, de debuut roman van mijn neefje, Rik Geuze, voorzien van opdracht en handtekening meegenomen. Eerst de CD gekeken met de foto's van de reis naar Amerika waar Annabel ook is meegegaan.

Ze is bijna drie uur bezig geweest met het sorteren van de kleren van Li-Xia. Toen hadden we dus circa tien grote plastic zakken vol met kleding die weg kon omdat het te klein was of omdat Li-Xia die waarschijnlijk toch nooit mee zou dragen (zoals jurken en rokken). Om kwart over twee zijn we vertrokken. Eerst langs de blauwe container bij het Leger des Heils om daar de kleding te dumpen die we niet meer nodig hadden. Daarna verder naar het verpleeghuis met een doos en twee kratten vol kleding.

Li-Xia reageerde spontaan toen ze Gerda zag. Die had ze sinds kerst niet meer gezien. Gerda is meteen bezig gegaan om wat kleding te passen. Toen viel er nog een krat aan kleding af die ze niet meer paste. Met de hulp van het personeel hebben we toen een selectie gemaakt van de kleding die we nu laten merken. We zijn ook nog een half uurtje wezen wandelen en tenslotte hebben we nog een plakje cake genomen van de cake die Gerda had meegenomen van huis en die ze op de woning heeft gelaten.

Om half vijf waren we weer thuis. Rond vijf uur ben ik gaan koken: twee stronkjes broccoli, kipburgers, champignons, rode paprika en twee tomaten. We hebben gegeten en onder andere gepraat over de goede kwaliteit van het verpleeghuis. Om kwart over zes is ze weer richting huis gegaan.


Thuis pagina | Juli 2011 | September 2011