Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, juni 2011Zo Ma Di Wo Do Vr Za
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


Woensdag 1 juni 2011

Karel heeft echt bestaan

Vandaag het boek Karel heeft echt bestaan geschreven door Arnon Gruneberg, ISBN:9789028240971, uitgelezen waar ik afgelopen zondag in was begonnen. Op 13 januari heb ik heb dit miniboekje voor € 1,25 bij Boekhandel Broekhuis gekocht in de winteruitverkoop. Dit boekje, dat handeld over Karel van het Reve (de broer van Gerard Reve), kan nog het best gezien worden als een voorwoord op het verzameld werk van Van het Reve. Dat Grunberg hiervoor gevraagd is, is niet zo verwonderlijk want hij is een groot bewonderaar van Van het Reve en schreef ook al eens het boek Arnon Grunberg leest Karel van het Reve met een bloemlezing uit diens werk.


Vrijdag 3 juni 2011

Angéle et Tony

Vanavond alleen in de stad wezen eten en daarna bij Cinema Concordia om 19:30 in de Paarse Zaal gekeken naar de film Angéle et Tony. Leuke film om naar te kijken. Goed gespeeld. Hier en daar misschien wat traag. Ik zat in het midden van de een na laatste zaal. Op de achterste rij zaten vier dames waarvan er twee waarschijnlijk een ander soort film hadden verwacht, want ze zaten regelmatig commentaar te geven, vooral tijdens de wat tragere fiets scenes. Achteraf vroeg een van hen of ik wijzer van was geworden (met andere woorden). Ik antwoordde ontkennend omdat ik denk dat dit een film is die je moet ervaren en niet om over na te denken en/of te evalueren.


Zaterdag 4 juni 2011

Laagjes spagetti

Vandaag weer eens een laagjes gerecht gemaakt. De eerste laag (niet zichtbaar) bestond uit een pastasaus gemaakt van 500gr rundergehakt, twee rode uien, winterwortel in dunne schijfjes en Heinz Traditional pastasaus. De tweede laag bestaat uit gewokte prei. De derde laag bestaat uit spagetti. En tenslotte een gele paprika in blokjes die ik drie minuten in de magnetron heb verwarmd.


Woensdag 8 juni 2011

Chronicles, volume one

Vanochtend om 11:19 het boek Chronicles, volume one van Bob Dylan, ISBN:9781849833370, gekocht voor € 6,95 bij De Slegte.


Dinsdag 14 juni 2011

De was

Vanochtend naar het verpleeghuis gegaan met de laatste lading schone was. Op de parkeerplaats kwam ik Li-Xia (met begeleiding) tegen. Ze reageerde verbaasd op het zien van mijn nieuwe fiets. (Is schijnbaar vergeten dat ik die al een keer had laten zien.) Nadat ik de tas met de schone was achter de balie van de receptie had gedropt, ben ik een stuk met haar gaan wandelen. Terug op haar kamer voor de laatste keer de was opgevouwen en in haar kast gelegd. Ik moet de komende week nog wel wat extra kleding brengen. Misschien nog wat hemdjes aanschaffen, want daar heeft ze er niet het minimaal aantal benodigde van. Misschien moet ik ook nog wat onderbroeken en extra sokken brengen. Nu hoef ik me dus niet meer verplicht te voelen om haar op bepaalde tijden te gaan bezoeken. Hopelijk geeft dat wat minder stress.


Vrijdag 17 juni 2011

Voorkomen

Ik heb een soort van allergie voor het woord 'voorkomen'. Elke keer wanneer ik dit woord lees of hoor, voel ik van binnen iets trekken. Ik denk dat dit er mee te maken heeft dat dit woord meerdere betekenissen heeft, afhankelijk van waar je de klemtoon legt. Ik herinner me dat ik dit ooit in een woordenboek heb gezien, waar de twee verschillende klemtonen, op de eerste en de tweede lettergreep, als aparte woorden waren opgenomen. Wanneer de klemtoon op de eerste lettergreep valt, betekend het woord: gebeuren en/of verschijnen (voor de rechtbank bijvoorbeeld). Wanneer de lettergreep op de tweede lettergreep valt, betekend het: niet laten gebeuren. Ik heb vaak moeite met het leggen van de juiste klemtoon wanneer die op twee manieren gelegd kan worden. Vaak lukt het me dan niet om een van de twee mogelijkheden uit te spreken. (Mogelijk dat dit gerelateerd is aan mijn dyslexie.) Waarschijnlijk krijg ik daarom de kriebels bij het woord voorkomen. Dus, hoe kan ik voorkomen dat ik het woord voorkomen niet meer zo vaak voorkomt. (Deze zin kun je dus weer op twee manieren uitspreken, om gek van te worden.)


Donderdag 23 juni 2011

Chinees

Afgelopen maandag en dinsdag samen met Li-Xia mee gedaan aan de avond-drie-daagse georganiseerd door het verpleeghuis. Zij heeft gisteren ook mee gelopen en een oorkonde gekregen. De stoet bestond uit bijna 93 bewoners en hun begeleiders/aanhang. De meeste bewoners zaten in een rolstoel. Dus het was een bonte tocht die door de wijk ging. De route was iedere keer zo tegen de 2 kilometer. Vanochtend ook even bij Li-Xia geweest en haar naar haar moeder laten bellen. Vorige week werd er tot twee keer toe niet opgenomen, waarschijnlijk omdat de moeder van Li-Xia in het ziekenhuis lag vanwege een staaroperatie aan haar beide ogen. (In China blijven mensen vaak wat langer in het ziekenhuis liggen dan bij ons.) Terwijl Li-Xia aan de telefoon was vertelde ze enthousiast aan mij wat haar moeder haar vertelde, helaas deed ze dat wel in het Chinees en moest ik uit de gebaren en mimiek van Li-Xia opmaken waar het over ging. Li-Xia gaat steeds meer Chinees gebruiken, vooral als ze wat in zichzelf mompelt, of als ze ergens niet uitkomt. Als je haar iets in het Nederlands vraag, antwoord ze nog wel in het Nederlands.


Vrijdag 24 juni 2011

Laagjes spagetti

Vandaag weer eens een laagjes gerecht gemaakt. De eerste laag (niet zichtbaar) bestond uit een pastasaus gemaakt van 500gr rundergehakt, rode ui, winterwortel in dunne schijfjes, twee teentjes knoflook en Heinz Traditional pastasaus. De tweede laag bestaat uit gekookte spercieboontjes. De derde laag bestaat uit spagetti. En tenslotte een gele paprika in blokjes die ik drie minuten in de magnetron heb verwarmd.


Zondag 26 juni 2011

Het Hulsbeek

Vanmiddag met Andy naar Het Hulsbeek, een recreatiepark nabij Oldenzaal, geweest. (Onze trip in Google Maps.) Daar hebben we twee bevriende families ontmoet die ook Li-Xia bij zich hadden. Li-Xia en Andy zagen elkaar dus weer voor het eerst in bijna twee maanden. Ze begroette elkaar kort. Andy begon al snel te vragen wanneer we weer terug zouden gaan. Li-Xia is een wandelingetje gaan maken met wat van de anderen. Andy bleef voornamelijk spelen met zijn (speelgoed) hondje Lassie die hij had meegenomen. Nadat ze terug waren gekomen hebben we wat chips gegeten en wat gedronken. Toen heeft Andy wel even bij Li-Xia op schoot gezeten. Na ongeveer een uur zijn we weer naar huis gegaan. Het afscheid verliep vrij rustig. Li-Xia ging nog bij een van de families eten. Ik hoop dat ze zich daardoor niet te veel zorgen zal maken om Andy zoals de laatste keer.


Dinsdag 28 juni 2011

Broodje Gezond

Vandaag het boek Broodje Gezond van Bart Chabot (ISBN:9789038814070) uitgelezen waarin ik op 6 april was begonnen. Het boek is onderdeel van een gelimiteerde uitgave (nr 367 van 1500) van een cassette met daarin de vier boeken die Chabot schreef over Herman Brood en het boekje De Broodschrijver die ik op 12 september 2010 via marktplaats.nl gekocht heb voor 40 Euro inclussief verzendkosten. Het boek bestaat uit een aantal interviews vaak letterlijk weergegeven die Bart Chabot gehouden heeft met Herman Brood en een aantal van zijn naasten en die zowel het heden als het verleden behandelen. Op de achterkant van het boek staat Martin Bril: Een van de mooiste biografieën in ons taalgebied. Ik denk dat ik het daar wel eens mee kan zijn. Ik denk dat het boek een redelijk beeld geeft van wie Herman Brood was en hoe hij leefde. Naast de vele keren dat ik me absoluut niet kan vereenzelvigen met de levensstijl van Herman Brood, doet hij hier en daar toch een aantal zeer opmerkelijke uitspraken.


Thuis pagina | Mei 2011 | Juli 2011