Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, mei 2012Zo Ma Di Wo Do Vr Za
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Dinsdag 1 mei 2012

Peter Struycken

Om 17:11 heb ik het boek P. Struycken (ISBN:9789056626051) bij De Slegte voor € 16.99 gekocht. Het is een boek over het werk van Peter Struycken.


Maandag 14 mei 2012

Zen tuin

De achtertuin van ons huis was voor Li-Xia en ik een belangrijke reden (misschien wel de doorslaggevende reden) om het huis te kopen. Ik denk dat we beiden getroffen waren door de rust die de tuin uitstraalde. Sindsdien is er nooit iets aan het ontwerp van de tuin veranderd en misschien wil ik het ook wel altijd zo laten. Eigenlijk is de indeling van de tuin heel simpel. Aan de huiskant een terras, een slingerend paadje met aan beide kanten gazon naar achteren. Rechts een magnolia met nog twee struiken (en inmiddels drie kleine kastanje boompjes). Rechts achter in de schuur en links in het midden een wilg. Sindsdien is er wel wat veranderd. Het gazon is inmiddels grotendeels overwoekerd door mos. Mogelijk ook te danken aan het feit dat het gras verschillende jaren vlak voor de zomer gemaaid is (niet door mij), wat vervolgens tot verdroging in de zomer leidde. Langs de kanten staat tegenwoordig hoog gras en hier en daar staan lage plantjes met roze en paarse bloemjes. Hier en daar ook een paardenbloem waarvan ik overigens de laatste tijd wel de bloemvruchten verwijder. Voor mij heeft de tuin iets zen-achtigs.

Sommige dingen zijn niet echt in een foto te vangen en ik vrees dan ook dat men bij het zien van een foto zal denken: "maar dat is toch gewoon een normale achtertuin". Het is natuurlijk ook grotendeels wat je er zelf in ziet. Vanavond gekeken naar een hommel die langs de bloempjes vloog en ontdekt dat we drie eikenboompjes van nog geen 10 cm hoog in het 'gazon' hebben staan. Dus nu 7 bomen in de tuin, de magnolia niet meegeteld. Hierbij dan toch een oude foto uit 2003.


Woensdag 23 mei 2012

Klantenavond De Slegte

Vanavond op weg naar De Slegte voor de eerste speciale 'klantenavond' ter gelegenheid van de opening van de voorjaarsopruiming, kreeg ik te maken met valwinden uit een naderende onweersbui, welke maakte dat ik zand in mijn ogen kreeg. Aangekomen bij De Slegte realiseerde ik mij dat ik Annabel met mijn goed bedoelde advies om snel naar huis te gaan (vanaf de huiswerkbegeleiding) de ergste regen in had gestuurd, wat later ook het geval bleek te zijn. Gelukkig vond ze het niet zo erg. Ik was iets te vroeg en hoorde dat ze om kwart voor zes de winkel zouden sluiten en die om zes uur weer openen, maar rond zes uur besloten ze maar gewoon uit te blijven. Met mij waren er toen maar twee andere klanten aanwezig. Wij waren wel even de winkel uitgelopen. We kregen allemaal een lootje, ik het eerste met nummer 601, voor de verloting van boekenpakketen en cadeaubonnen. Ook kreeg iedereen een goodybag: De 'Bijzondere boekentas' van De Slegte met daarin twee boeken: Er was eens een God van Jan Blokker, Jan Blokker Jr. en Bas Blokker (ISBN:9789025426163) en Zadelpijn: De Reisgids van Liza van Sambeek (ISBN:9789044606294). Er waren inderdaad erg veel boeken voor 2,50 euro en een paar voor 5 euro, maar ik vond niets wat mij boeide. Wel alle tafels drie keer bekeken. Ben ook nog boven wezen kijken omdat er op deze avond een extra korting van 10% gold. Uiteindelijk het boekje Tramwijzer 1: In de sporen van Brussel van zuid naar zoniën gekocht voor € 2,25 (inclusief de 10% korting) voornamelijk om de openbaarvervoer routekaart van Brussel die achter in zat. Het was tegen half acht dat ik richting huis vertrokken was.


Zondag 27 mei 2012

Verjaardag Li-Xia

Rond 12 uur was ik bij haar woning op het verpleeghuis en heb ik Li-Xia meegenomen naar het restaurant om daar te ga eten. Als voorafje hadden we zalm. De hoofdschotel bestond uit kipfilet met champignonsaus, twee soorten appelgarnituren, groenten en rauwkost er bij. Eigenlijk te veel op te krijgen. (Foto.) En als toetje kregen we vruchtjes met slagroom. Ik heb Li-Xia maar wel geholpen met het eten want ze kan niet meer echt overweg met bestek en ik kan het niet aanzien om haar met haar handen te zien eten en haar kleding vies te maken. We hebben ruim een uur in het restaurant gezeten. Ik heb minstens tien keer verteld dat ze jarig was en steeds keek ze me verbaasd aan.

Tegen vier uur ben ik met Annabel, Andy en het vriendje van Annabel met een slagroomtaart van de HEMA naar Li-Xia toegegaan. Andy heeft TV gekeken op de slaapkamer van Li-Xia. Wij hebben gebak gegeten in de gezamenlijke woonkamer. Een rest van het gebak hebben we overgelaten voor wat goede vrienden die morgen bij Li-Xia op bezoek gaan. Eindelijk leek het er op dat Li-Xia een beetje begreep dat ze jarig was. Ze is nog met ons meegelopen naar de lift.


Donderdag 31 mei 2012

Paraplu

Ik had vanochtend een paraplu meegenomen naar het verpleeghuis omdat het wat regende maar ik wel wilde gaan wandelen met Li-Xia. Nu eigenlijk werd dat niet zo'n succes. Ik heb hem wel gebruikt, maar het was zeer vermoeid, want omdat ik niet en de paraplu tussen ons omhoog kon houden en haar hand vast houden, liep ze de hele tijd van me weg. Ook was ze weer flink aan het slenteren, waardoor ze steeds iets achter op raakt. De volgende keer als het regend ga ik maar niet meer buiten wandelen, dan worden het maar rondjes door het gebouw.


Thuis pagina | April 2012 | Juni 2012