Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, juni 2012Zo Ma Di Wo Do Vr Za
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Zaterdag 2 juni 2012

Zonnedauw

Dit weekend ben ik naar Het Eilandenweekend georganiseerd door de Go Club Groningen dat dit keer gehouden wordt in de Bos Camping in Appelscha. Gisteravond een spelletje Go gespeeld en daarna nog een paar spelletjes Havannah. Ik ben gisteravond gearriveerd en heb toen nog een spelletje Go gespeeld en daarna ook nog een paar spelletjes Havannah. Vanochtend met twee andere een wandeling naar het Aekingerzand. Op de terug weg merkte een van de andere op dat er zonnedauw op het pad stond. Ik vermoed de kleine zonnedauw, want de plantjes waren maar iets van 4 cm in doorsnede. Het is een plantje was kleine vliegjes vangt voor voedingstoffen, waaronder stikstof, dat het nodig heeft om te kunnen groeien. We zijn uiteindelijk meer dan twee uur onder weg geweest en hebben bijna 10 Km gelopen. (Het KML bestand van de wandeling of in Google Maps).


Woensdag 6 juni 2012

Tandarts

Vanmiddag met Li-Xia naar de tandarts geweest. Ik was een beetje vroeg, dus ben even op Li-Xia's kamer gaan zitten zodat zij nog even haar toetje kon opeten. Is geloof ik niet helemaal gelukt. Het bleek dat haar schoenen nat waren en stonden te drogen in de douch, nadat ze schoongemaakt waren naar aanleiding van een ongelukje. Gelukkig vonden we onder in haar kast in de plastic zak met kleding die te klein is geworden, nog het paar schoenen dat ze droeg toen ze kwam, waarvan in een van de schoenen ook een chip zat. Ik had een paraplu meegenomen, want het regende. Toen waren we een beetje aan de late kant, maar ik ben buitenom de stad gereden via de N35 naar de universiteit en we waren precies op tijd. Eerst heeft de mondhygiëniste gekeken naar haar gebit en die constateerde dat het toch wat minder was dan de vorige keer. Ik merkte laatst toen ik haar tanden wat wilde poetsen, dat ze op de borstel begon te kauwen. Later hoorde ik van een medewerker dat ze dat wel vaker doet de laatste tijd. Daarna langs de tandarts. Die constateerde een zwak plekje, wat hij even 'fluor' behandeling geven heeft. Op de terug weg, vroeg ik of ik haar man was. Ze reageerde ontkennend, een beetje verbaasd zelfs, maar ik kon niet vaststellen of ze dit werkelijk meenden of voor de grap zei, zoals ze wel vaker doet. Terug op de woning nog even op haar kamer gezeten. Ze hadden al wel drinken klaar gezet voor ons, maar dat moest even wachten, vanwege de behandeling. Met Li-Xia gekeken naar de foto's. Ze reageerde vooral enthousiast op de foto van Annabel. Ook nog gekeken naar onze trouw foto. Op een gegeven moment begon ze wat verhalen te vertellen, waar ik natuurlijk niets van verstond. Ik had de indruk dat ze het zelfde verhaal steeds herhaalde.


Donderdag 14 juni 2012

Boos

Gisteravond de laatste avond van de avond driedaagse van het verpleeghuis samen met Li-Xia gelopen. Toen ik kwam was ze wat boos, maar dat verdween snel nadat ik gekomen was. We zijn naar buiten gegaan waar Dameskapel Pardoes speelde. Vanavond werd ook de nieuwe beweeg/beleef route rond het tehuis geopend. Na afloop van de wandeling kregen we een gladiool en Li-Xia kreeg een oorkonde en een medaille.

Na afloop zaten we nog even op haar kamer en toen begon ze weer haar verhaal in het Chinees af te steken en weer wat boos te worden. Alhoewel ik Chinees niet echt versta, lijkt het wel of ze steeds het zelfde verhaal verteld. Ze kreeg al langere tijd een antidepressivum. Recentelijk heeft de arts dat veranderd in een lage dosering antipsychoticum in de hoop dat dat haar boosheid doet afnemen. Ik heb het personeel nog de suggestie (gekregen van Gerdien) gedaan om iets positiefs over Andy te zeggen. Het is soms moeilijk om haar boze buien te doorbreken. Ik denk dat ik het een keer ga opnemen en dan wat Chinezen ga vragen wat ze zegt, zodat we er misschien wat beter op kunnen reageren.

Gistermiddag had ik nog tegen collega's gezegd dat ik me geen zorgen maak over hoe het met Li-Xia gaat op het verpleeghuis en een tijdje geleden schreef ik ook dat ik het gevoel had dat Li-Xia gelukkig was. Maar dit maakt me toch wel weer een beetje aan het twijfelen. Ondanks dat ik er voor kies om me er geen zorgen over te maken (het is het probleem van het verpleeghuis), spookt het toch wel een beetje door mijn hoofd.


Zaterdag 16 juni 2012

Hollandse Helden Weken

Bij De Slegte werd ik benaderd door een van de twee personen die folders van "Hollandse Helden Weken", een actie van De Slegte, uitdeelde. Omdat ik nog een kortingsbon had van € 2,50 bij besteding van minimaal 15 Euro, probeer ik al een tijdje aan dit bedrag te komen. Vandaag vond ik de volgende drie boeken: Omdat ik me ook opgegeven heb voor de digitale nieuwsbrief van Selexyz en De Slegte, mocht ik ook een gratis boek uitkiezen uit tien boeken. Ik koos voor Groeten van Rottumer plaat (ISBN:9789046806241) waarin honderd en enige mensen schrijven over hun beslissende album. Thuis gekomen ontdekte ik dat ik het boek Henry en June, in een andere editie welliswaar, al heb. Maandag maar eens zien of ik het kan ruilen voor een ander boek uit de uitverkoop.


Woensdag 27 juni 2012

Boeken ruilen

In Groeten van Rottumer plaat ontdekte ik een bonnetje dat je recht gaf om het boek te ruilen voor een ander boek. Het boek Er was eens een God, dat ik op de klantenavond kreeg behoorde ook tot de boeken waaruit je kon kiezen, dus het bonnetje was in principe ook van toepassing op dat boek. Dus nu had ik twee boeken die ik kon en wilde ruilen. De afgelopen weken verschillende keren bij De Slegte gekeken naar boeken die ik leuk genoeg vond. Vandaag eindelijk een keuze gemaakt voor: Beide niet boeken die ik zo maar gekocht had, maar in ieder geval beter dan de andere twee boeken. Eigenlijk vind ik de huidige uitverkoop bij De Slegte helemaal niet zo interessant. Ook de acties waarbij je korting krijgt als je voor een bepaald bedrag boeken aanschaft en of waarbij je een derde boek gratis krijgt, vind ik eigenlijk maar irritant, omdat ik dan ik dan als ik een interessant boek zie opzoek ga naar een of meerdere boeken die ik er bij kan kopen, maar meestal vind ik dan niets, en dan heb ik ook geen zin meer om het oorspronkelijke boek te kopen.


Zaterdag 30 juni 2012

Industrieel product ontwerpen

Annabel denkt er over om de HBO opleiding "Industrieel Product Ontwerpen" bij hogeschool Saxion te gaan volgen. Voor het technasium volgt ze nu het eindexamenvak "Onderzoek en Ontwerpen". Bij dit vak wordt geprobeerd om steeds ook bedrijven in te schakelen zodat de leerlingen in kleine groepjes werken aan echte problemen. Dit kwartiel moesten ze een product ontwerpen voor een bedrijf hier in Enschede. Afgelopen week had Annabel de presentatie van hun productontwerp voor de klant. Ze had de avond ervoor nog tekeningen gemaakt op vellen A4 papier. Ze hadden ook een prototype van hun product gemaakt, waarbij ze nog wat tekortkomingen hadden ontdekt. Bij de ontwikkeling hadden ze ook nagedacht over hoe het product zo klein mogelijk verpakt kon worden. De klant was er erg enthousiast over. Vooral een idee van Annabel vond hij van het soort wat je maar eens per twee jaar krijgt en wat je product net onderscheiden maakt van de concurrent. Het is het soort ideeën wat Annabel wel vaker krijgt, waarbij ze met een klein hulpstukje een bestaan product, wat bijna iedereen in huis heeft, omvormt tot een nieuw product. Er bestaat een redelijke kans dat hun productontwerp in 2014 op de markt kwam, al was het alleen maar door het idee van Annabel, voegde de man van het bedrijf er aan toen. (Ben wel een beetje trots op haar.)

Mulisch: poëzie en toneel

Bij Antiquariaat Kruimeltje hadden ze uitverkoop: Alle boeken op de eerste verdieping waren 50% afgeprijst. Ik ben bij de boeken gaan kijken die ze hadden van Harry Mulisch (daar had ik al eerder gekeken) en ik heb de volgende twee boek gekocht (prijzen inclusief korting):


Thuis pagina | Mei 2012 | Juli 2012