Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, november 2012Zo Ma Di Wo Do Vr Za
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


Zaterdag 3 november 2012

Goody's

Vanavond met Annabel wezen eten bij Goody's in Enschede. Beide een kipgerecht genomen. Annabel "Goody's Style chicken" en ik "Kip-saté"(tip van de maand). Vooraf "French Bread" gedeeld. Annabel heeft een kinderijsje genomen (wat er nog redelijk volwassen uitzag) en ik heb nog genoten van een glas "Lipton Green Tea Sencha" thee.


Zondag 4 november 2012

Het begin van tranen

Vanmiddag was het koopzondag. Eerst even bij De Slegte rond gekeken. Daarna bij boekhandel Broekhuis aan de overkant. Om 14:24 heb ik een nieuwe agenda gekocht voor 2013, dit keer de uitvoering met harde kaft van de Moleskine dag per dag agenda (ISBN:9788866131052). Deze kostte € 16,95. Weer terug naar De Slegte en daar om 14:36 het boek Het begin van tranen met verhalen van Bernlef (ISBN:9789021433769) gekocht voor € 5,99. Ik had daar gisteren al wat in gelezen terwijl ik bij De Slegte was en het bij de kassa zag liggen omdat hij afgelopen week overleden is.


Dinsdag 6 november 2012

Slecht te pas

Ik was vanmiddag tegen vijf uur op de woning van Li-Xia gekomen om te helpen bij het eten geven. De andere hadden al gegeten. Meteen al toen ik bij haar kwam, merkte ik dat ze slecht te pas was, want ze reageerde nauwelijks op mijn verschijning. Nadat ik mijn spullen op haar kamer had gelegd, ben ik bij haar gaan zitten en heb ik geprobeerd de pap (met wat Roosvicee) te geven. Maar ze reageerde niet en bleef maar voor zich uit staren. Op een bepaalde manier leek ze me heel helder, alsof ze begreep waar ze was. Ik heb haar wat rond laten lopen in de hoop dat ze later wel wat zin zou krijgen, maar het wilde niet lukken. Ik had op een gegeven moment ook de indruk dat ze zich stoorde aan de drukte in de woonkamer. Er was een bewoner die wat aan het zeuren was en de andere bemoeide zich daar een beetje mee. Op sommige vragen van hij reageerde ze met een helder antwoord. Verschillende keer zei ze iets in het Chinees waaruit ik de indruk kreeg dat ze boos of geïrriteerd was. Op een gegeven moment naar haar kamer gegaan. Voor de spiegel leek ze wel een beetje te ontdooien. (Spiegels blijven magisch voor haar.) Ik zag even een glimlach op haar gezicht komen en toen ik haar een kusje gaf, gaf ze een kusje terug, iets wat ze niet zo vaak doet. Maar toen ik naar huis ging, leek ze weer terug te vallen in haar oude stemmig. Ik sprak nog even kort een van de verzorgende en die zei dat ze wel even bij haar zou gaan zitten vanavond en extra op haar zou letten. Ze bedankte me nog voor mijn komst. Gelukkig heeft Li-Xia ook nog wel heel veel goede dagen. Maar ik vond het wel wat triest.


Zaterdag 10 november 2012

Verbouwing

Vanmiddag met Andy de stad in geweest. Eerst op de markt een krentenbol gekocht, daarna naar McDonalds waar we een Happy Meal en Chilli Chicken Burger hebben gekocht. Bij de Bart Smits een de DVD "het geheime van 5 december" gekocht voor Andy (met geld van zijn verjaardag). Onderweg naar Intertoys, zag ik op de markt witte koekenpannen met keramiek dat naar men zegt de zelfde antiaanbakeigenschappen heeft als teflon, maar slijtvaster is. 30 Euro voor een 28 cm doorsnede pan met glazen deksel. Maar heel even bij Intertoys geweest. Bij Scapino een paar witte gymschoentjes, maat 36, voor Andy gekocht. Antiquariaat Kruimeltje gaat sluiten en nu zijn alle boeken voor de helft van de prijs. Om 13:59 het boek Kinderen van Duin van Frank Herbert (ISBN:9789029008549) gekocht voor € 5,00. De verkoopster maakte nog een opmerking dat ik het boek kocht om mijn collectie compleet te maken. Dat klopt inderdaad. Nog even bij De Slegte wezen kijken. De beneden verdieping was bijna helemaal leeg. De komende week komt het nieuwe winkelinterieur. De bedoeling is dat het nu ook meer een normale boekhandel wordt en dat de afdeling ramsj verkleint wordt. Dit is het gevolg van de fusie met Selexyz. Of dit een erg verstandige zet is, betwijfel ik, want volgens mij liep De Slegte beter dan de normale boekhandels, en recht tegen over De Slegte is er boekhandel Broekhuis. Willen ze daar nu de concurrentie mee aangaan? Op de eerste verdieping, de tweedehands afdeling, gaat er alsnog niets veranderen. Tenslotte nog even bij de bibliotheek geweest. Andy heeft gesnuffeld tussen de kinder DVD's. Ik heb in een boek dat ik van huis had meegenomen, zitten lezen. Op weg naar huis kwamen we Annabel met een vriendin nog tegen.


Dinsdag 13 november 2012

Fleecedeken

Vandaag stuurde Cornelise mij een verslag van haar bezoek aan Li-Xia. Hier een weergave van dit verslag met een paar weglatingen (onder andere vanwege privacy):Woensdag 14 november 2012

Documenten

Gisteravond druk geweest met het klaar maken van de documenten voor de aanvraag van de visa van mijn schoonzus en haar zoon. Gisteren al wat kopieën van passpoorten en dergelijke opgestuurd die ze mogelijk nodig hebben bij de aanvraag van hun paspoort, wat twee keer € 1,90 aan postzegels kostte. Kwam er toen achter dat de post er 9 tot 15 werkdagen over doet. Per expres kan wel, maar kost je 78,60 Euro per brief. Bedacht me dat ik die kopieën ook per e-mail kan versturen, heb ze immers met onze printer/scanner gemaakt. Of je ze nu hier of daar print maakt niet zo veel uit. Vanmiddag langs het stadskantoor geweest om het een en andere te laten legaliseren (van stempel en handtekening laten voorzien) en een uittreksel van de huwelijksakte laten aanmaken. Daarbij een kopie van de oorspronkelijke huwelijksakte in een dik boek gezien. Kostte alles bij elkaar 43,45 Euro. Tegen het eind van de middag heb ik de documenten aangetekend verstuurt naar mijn schoonzus, wat 16 Euro kostte. De lijst van documenten bestond uit:


vrijdag 16 november 2012

De Slegte + ?

Vanmiddag even bij "De Slegte + ?" gekeken. (Vanaf gisteren heet de winkel zo. Het vraagteken heeft er mee te maken dat ze nog geen nieuwe naam gekozen hebben voor de fusie van De Slegte met Selexyz.) Eigenlijk niet zoveel veranderd. Allemaal nieuwe kasten in het voorste deel van de winkel. Achter en boven is er niets veranderd. De indeling is eigenlijk ook niet zo veel veranderd. Voorin is er een hele wand aan tijdschriften bijgekomen. Zo'n wand heeft de overbuurman (Boekhandel Broekhuis) ook. De kookboeken zijn nu verplaatst naar nieuw kasten die in de plaats zijn gekomen voor een aantal lage 'tafel' kasten. De oppervlakte aan 'tafel' kasten is afgenomen. Wel wat leuke 'openingsaanbiedingen'. Maar ik heb dit keer niets aangeschaft.


zaterdag 17 november 2012

Self, logic and figurative thinking

Om 14:03 heb ik het boek Self, logic and figurative thinking door Harwood Fisher (ISBN:9780231145046) voor € 10.00 van Antiquariaat Kruimeltje voor ongeveer een vierde van de oorspronkelijke prijs gekocht.


Zondag 18 november 2012

Moe

Ik zien de zon tussen de bomen staan. Hoe lang nog voordat hij weer achter de horizon verdwijnt. De dag lijkt alweer bijna voorbij. Vanmiddag een uur liggen slapen nadat ik terug was gekomen van het verpleeghuis. Annabel had loempiaatjes gebakken en er eentje voor mij overgelaten. Tussen de middag bijna twee uur bij Li-Xia geweest en ook weer meegeholpen met eten geven. Voor haar hadden ze gemalen kip, broccoli, aardappelpuree toefjes uit de oven, saus en rauwkost. Ben bijna een uur bezig geweest haar twee derde van het bord te voeren en een toetje te geven. Toen ik wegreed voelde ik me erg moe. Ik had me vorig week zondag voorgenomen drie keer per week bij Li-Xia langs te gaan tijdens het eten. Nu twijfel ik er aan of dit wel zo'n goed idee is. Zeker om dat ik het idee heb dat het eten geven ook emotioneel erg zwaar is, helemaal als ik dit mijzelf ga opleggen.


zaterdag 24 november 2012

A Preface to Sartre

Om 11:52 heb ik het boek A Preface to Sartre van Dominick LaCapra, ISBN:9780416721201, van De Slegte voor € 7,95 gekocht gedurende een van mijn kortste bezoeken (iets van vier minuten).


Vrijdag 30 november 2012

Cloud Atlas

Vanavond naar de film Cloud Atlas geweest. Ik had vanmiddag al een kaartje gekocht en gekozen voor een stoel in het midden, maar toen al wel op de vijfde rij van boven. De film is maar twee keer geprogrammeerd om vier uur en kwart over acht. Voor het kaartje gold de normale prijs ondanks dat deze film bijna drie uur duurt. Volgens mij valt de film in het midden tussen een arthouse film en een reguliere film. Dat hij toch in het reguliere circuit getoond wordt heeft zeker te maken met de namen van de regiseurs (Matrix en Lola Rent) en de acteurs. Tijdens de pauze hoorde ik veel mensen er over praten dat ze de film niet begrepen en er over klagen dat de film anders was dan ze gedacht hadden. De film gaat over zes verhalen die in verschillende tijden spelen, maar toch allemaal iets met elkaar te maken hebben. Een verhaallijn leek mij in een ver verleden te spelen, maar blijkt uiteindelijk in de verre toekomst te spelen. De verhalen worden door elkaar getoond, maar ik vond dat niet storend. Zeker tegen het eind, toen alle verhalen tot een einde ontknoping kwamen, werd het echt indrukwekkend. Zitten hier en daar ook wel wat zeer geweldadige stukken in. Op de terugweg naar huis bedacht ik mij dat sommige van die geweldadigheden die in de toekomst of verleden geplaatst waren nu op dit moment ergens op de wereld plaats vinden.


Thuis pagina | October 2012 | December 2012