Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek juni 2014Zo Ma Di Wo Do Vr Za
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


Maandag 9 juni 2014

Vrouwen zijn leuker

Net het boek Vrouwen zijn leuker: zeventien sterke aanwijzingen van Joyce Roodnat
uitgelezen waarin ik gisterochtend ben begonnen. (Op 21 mei voor 4 Euro gekocht bij voormalige winkel van Polare/De Slegte.) Leuk boek. Niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook vanwege de illustraties bij de hoofdstukken en de vele verwijzingen naar kunstwerken, boeken en vooral films. Dat laatste misschien net iets te veel. Het lijkt soms wel op een aaneenschakeling van film recensies. Grappig is het gebruik van rode vijfpuntige sterretjes in de kantlijn naar de aantekeningen achter in het boek. Helaas zijn de aantekeningen wat slordig. Soms klopt de volgorde niet of komt het woord niet overeen met de rode tekst bij het sterretje in het boek. Ook gebeurt het wat vaak dat de aantekeningen een herhaling bevatten van wat er al in de tekst staat, alsof ze geschreven zijn door iemand die te tekst niet gelezen heeft. Om de verklaring van Schrödingers kat heb ik hartelijk moeten lachen. Maar goed kan een vrouw ook niet kwalijk nemen dat ze een gedachte-experiment uit de kwantummechanica niet begrijpt of correct kan weergeven.


Dinsdag 10 juni 2014

75% of meer

Sinds afgelopen donderdag geven ze bij boekwinkel Broekhuis in de voormalige winkel van Polare / De Slegte 75% korting, maar vaak is het zelfs meer omdat het bedrag naar beneden afgerond wordt. Om 17:56:22 kocht ik het boek Jaloezie van Catherine Millet, ISBN:9789023462774, voor een halve Euro.


Donderdag 12 juni 2014

Griesmeelpap

Ik was vanochtend vrij vroeg bij Li-Xia en ik had haar naar haar kamer genomen. Daar bleek dat ze nog niet gegeten had en mij werd gevraagd of ik haar misschien een kommetje griesmeelpap zou kunnen geven. Ik stemde daarmee in. Maar al snel bleek het niet zo makkelijk te zijn. Li-Xia deed haar mond haast niet open en hield haar tanden op elkaar. Het was wat slurpen, meer niet. Ik denk dat ik meer dan een half uur bezig ben geweest en dat ik uiteindelijk maar een stuk of tien lepels echt naar binnen heb gekregen. Tegen het eind lukte het me wat vaker om haar haar mond te doen openen. Of dat te maken heeft met hoe ik het deed, weet ik niet. Naderhand hoorde ik van een van de medewerkers dat het wisselend gaat, soms beter en soms slechter. Dat ze soms wel een boterham zonder korstjes opeet.


Zaterdag 21 juni 2014

Zeven blaadjes

In de afgelopen maanden is het magnolia plantje aardig gegroeit. Er zitten nu zeven volgroeide blaadjes aan en het achtste is al zichtbaar zoals te zien is op de foto hier. De blaadjes worden steeds groter. Het grootste blad is ongeveer de helft (wat lengte betreft) van een gemiddeld blad aan de moeder boom.


Vrijdag 27 juni 2014

Diploma uitreiking

Vanavond naar de diploma uitreiking van Annabel geweest. Was in de grote zaal van het muziekcentrum in Enschede. Li-Xia was voor de gelegenheid ook mee. Annabel wilde haar er ook graag bij hebben, zich realiserend dat dit misschien de laatste gelegenheid bij een belangrijke mijlpaal is. Nu is het nog mogelijk om Li-Xia in en uit een auto te krijgen, maar over een half jaar misschien niet meer. (De vorige keer dat ik met Li-Xia naar het muziekcentrum was geweest, was toen we naar een klassiek concert gingen waar bij na de pauze de tiende van Shostakovich werd gespeeld.) Mijn moeder was ook gekomen. Li-Xia was mee in de rolstoel en is de hele avond vrolijk geweest op haar manier. Ik denk niet dat ze begrepen heeft wat de aanleiding was. Voor Annabel was het natuurlijk wel leuk dat haar beide ouders bij de uitreiking konden zijn. Annabel was een van de laatste die op het podium werd geroepen om haar diploma in ontvangst te nemen. Na afloop was er nog wat te drinken en waren er twee meisjes die aan het zingen waren. Ik ben daar met Li-Xia maar bij gaan staan. Op een bepaald moment bewoog ze mee met de muziek. De mensen gingen wel netjes aan de kant als ik er aankwam met de rolstoel, maar verder had ik het gevoel dat we een beetje genegeerd werden. Denk ook dat de meeste niet echt begrepen wat er met Li-Xia aan de hand is. Ik neem het ze niet kwalijk, beseffende dat ik in het omgekeerde geval precies het zelfde zou hebben gedaan. Mensen zijn gewoonlijk bang om iets verkeerds te zeggen in een ongewone situatie. Li-Xia begint wel veel stijver te worden, maar ik heb haar aan het eind van de avond weer veilig naar haar woning in het verpleeghuis weten te brengen. Ik had een opklapbare rolstoel meegekregen die makkelijk in de auto paste nadat ik een deel van de achterbank had neergeklapt.


Zaterdag 28 juni 2014

Finals AKI 2014

Ik besloot om weer eens een kijkje te gaan nemen bij de Tetem kunstruimte op Roombeek en ik ontdekte dat daar een deel van de "Finals AKI 2014" tentoonstelling werd gehouden met werken van de mensen die afstuderen aan de AKI. In Tetem bekeek ik onder andere het werk van Mercedes Marin en Pauli Beutel. Daarna ging ik naar het gebouw van AKI ArtEZ aan de overkant. Daar:

Daarna nog een bezoek gebracht aan 21Rozendaal, de laatste van drie lokaties waar de tentoonstelling werd gehouden. Gekeken naar de film "Part of the Empire/Plague" (trailer) van Jeffry Spekenbrink bekeken die bestond uit time-laps fragmenten voorzien van muziek die hij zelf had gecomponeerd. Het geheel deed met wel wat denken aan de film Koyaanisqatsi. Ook nog wat gebladerd in het boek "Showing my father the world" gemaakt door Gunter Gruben naar aanleiding van een project met dezelfde titel. Ik vermoed dat er maar een exemplaar van het boek bestaat.


Zondag 29 juni 2014

Allerlaatste dag

Vanmiddag voor de allerlaatste keer in de voormalige De Slegte (later hernoemd naar Polare) in Enschede geweest. Ik heb nog wel gezocht naar een boek wat ik misschien kon aanschaffen, maar ik vond niets wat mij echt boeide, zelfs niet toen mij een paar minuten voor vier (toen ze gingen sluiten) werd gezegd dat ik wel iets mocht pakken (omdat ik zo'n trouwe klant was). Eigenlijk niet zo vreemd, want de afgelopen maanden ben ik er regelmatig wezen kijken en had ik inmiddels al alles wat ik nog een beetje interessant vond gekocht. Op 1 juli moeten ze het pand leeg opleveren. Er was dan ook al iemand bezig om de boekenplanken langs de wanden te demonteren, wat met grof geweld en veel lawaai gepaard ging. Waarschijnlijk gaat een groot deel van de boeken die er nu nog staan naar het oud papier. Nu dus geen ramsj meer in Enschede. Dat is niet helemaal waar, want er zijn nog wel twee boeken 'outlet' winkels, maar het aanbod wat daar gebracht wordt is niet echt van een hoog niveau. Wellicht dat ik de komende tijd even maar geen boeken meer ga aanschaffen. Heb inmiddels ook al een aardige voorraad aan boeken die ik nog zou kunnen gaan lezen. Ik heb op dit moment nog wel een boek in bestelling bij Boekhandel Broekhuis: "Toki Pona: The Language of Good."
Twitter pic: Historisch moment.... De deuren van Polare Enschede voor het laatst gesloten. De Slegte nu bij Broekhuis ingetrokken. — Broekhuis Enschede (@BoekEnschede) 29 juni 2014


Thuis pagina | Mei 2014 | Juli 2014