Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek mei 2014Zo Ma Di Wo Do Vr Za
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Donderdag 1 mei 2014

Ik ben Maan

Om 17:40 het boek Ik ben Maan, ISBN:9789028424807, voor € 2,00 bij de uitverkoop van boekhandel Broekhuis gekocht die in het voormalige Polare/De Slegte pand wordt gehouden. Het begin er hier en daar wel wat rommelig uit te zien, omdat de ene medewerker die op dit moment de winkel bemand alleen 's ochtends nog wat tijd heeft om de boeken recht te zetten omdat het toch wel redelijk druk is. Toch hoor ik nog regelmatig dat hij aan klanten moet uitleggen wat er gebeurd is, dat De Slegte veranderd is in Polare en dat Polare failliet is gegaan.

Derde blaadje

Recentelijk is er een derde blaadje verschenen aan ons magnolia plantje. Dit blaadje is inmiddels het grootste blaadje zoals te zien is op de foto hier rechts. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat er een vierde blaadje verschijnt.


Vrijdag 2 mei 2014

Nieuwe aanwinsten

Vandaag ontdekte ik dat boekhandel Broekhuis bij de tweedehands boekenafdeling weer een kast heeft met nieuwe aanwinsten. Kon niet laten om deze meteen even door te lopen en zag al meteen een aantal boeken staan die een tweede blik waard zijn. Ze vertelde me ook dat ze een boekje waar ik afgelopen zaterdag aan de overkant naar op zoek was geweest, terug hadden gevonden en voor mij op zij hadden gelegd. Dus naar de overkant (voormalige Polare/De Slegte) gegaan en daar eerst nog wat rondgekeken. Om 17:56 heb ik het boek Op locatie. Enschede na de vuurwerkramp. Kroniek van de wederopbouw 3 van Bernard Colenbrander, ISBN:9789064506260 voor € 4,00 gekocht (inclusief 50% korting).


Zaterdag 3 mei 2014

Kietelen

Vanochtend toen ik bij Li-Xia was, vertelde ik haar in het Engels van die keer (toen ik haar pas had leren kennen) dat ze mij foto's liet zien en ik mij afvroeg waarom ze mij die foto's van die knappe Chinese jonge vrouw liet zien en ik dus niet meteen door had dat die foto's van haarzelf waren. Ze droeg daarop een jas die ik niet kende. Li-Xia staat er ook om bekend dat ze erg fotogeniek is. Ze moest er om lachen toen ik haar vertelde. Weet niet of het was omdat ze het begrepen had en het zich herinnerde of gewoon omdat het verhaaltje zelf en de manier waarop ik het vertelde. Niet dat dat er veel toe doet. Ze was erg goed te pas en ik heb haar ook lekker een paar keer gekieteld en geplaagd. Is een tijdje geleden dat ze daar op reageerde.


Zondag 4 mei 2014

Wolkers en Warhol

Om 16:55:39 heb ik twee tweedehands boeken gekocht bij boekhandel Broekhuis. Beide boeken had ik gisteren al gezien. Eentje komt er uit de kast met nieuwe aanwinsten. De boeken zijn:

De voormalige vestiging van Polare/De Slegte was ook open. Het loopt op dit moment zo goed dat ze besloten hebben om wel op de koopzondag open te gaan.


Maandag 12 mei 2014

Snoezelen

Vanochtend weer eens heerlijk wezen snoezelen met Li-Xia. Toen ik kwam zat ze nog in bed en was ze nog aan haar ontbijt. Na een half uurtje zijn we richting de snoezelbadkamer gegaan en nadat ze er lekker in lag ben ik een tijdje alleen met haar geweest. In het begin was ze rustig en ontspannen en stopte af en toe zelfs met knarsen. Daarna werd ze wat actiever en begon ze te 'zingen'. Tegen het eind werd ze weer wat rustiger. Geholpen met het aankleden en daarna haar haren gekampt, geföhnd (samen met een vrijwilligster), gevlochten en in een knotje gemaakt.

Iemand suggereerde dat ik misschien mee zou kunnen zingen met Li-Xia. meestal speel ik wel een paar keer 'All of Me' van John Legend en zing dan het refrein mee. Het is moeilijk om met haar mee te zingen, omdat het flarden zijn, geen duidelijk herkenbare melodie. Ze kan niet meer praten. Heel af en toe zegt ze nog 'ja' of 'nee' (in het Chinees) op een vraag van mij. Maar als ze vrolijk is, muziek hoort, reageert ze daarop door zelf ook proberen te zingen, maar meer dan wat gezongen 'gebrabbel' komt het niet. Ze schijnt er zelf nog het meeste plezier aan te beleven. Ben bang dat ze er mee stopt als ik mee ga doen, omdat ze dan naar mij gaat luisteren en dan afgeleid wordt. Het is wonderlijk hoe gelukkig ze vaak nog is.


Dinsdag 13 mei 2014

Terug naar Oegstgeest

Vandaag het boek Terug naar Oegstgeest van Jan Wolkers uitgelezen waarin ik op 15 maart was begonnen, de dag dat ik het boek bij Polare kocht. Het boek wordt een roman genoemd, maar het is natuurlijk gewoon een autobiografisch verhaal. Niet dat dat er veel toe doet, want het is gewoon een goed verhaal en interessant om te lezen.


Maandag 19 mei 2014

Colour in Time

Om 17:57 het boek Colour in Time van Jan Brand en Anne van der Zwaag, ISBN:9789089891105, voor € 7,50 gekocht bij de uitverkoop die boekhandel Broekhuis houdt op de voormalige locatie van Polare / De Slegte. Ik heb het boek gekocht omdat er ook een kort artikel over de Forbo colour space in staat die ontworpen is door Peter Struycken.


Woensdag 21 mei 2014

Vrouwen zijn leuker

Om 11:27 het boek Vrouwen zijn leuker: zeventien sterke aanwijzingen van Joyce Roodnat, ISBN:9789025435165, voor euro; 4.00 gekocht bij de uitverkoop die boekhandel Broekhuis houdt op de voormalige locatie van Polare / De Slegte.


Zaterdag 24 mei 2014

Truck Run 2014

Vanmiddag met Andy meegegaan met de Truck Run 2014 van Tukker Truckers in samenwerking met de Twentse Zorgcentra. Er reden 350 trucks mee. We vertrokken vanaf de parkeerplaats van de Grolsch Veste. Meervoudig gehandicapte die in een rolstoel zaten werden via een platform op een vorkheftruck 'in geladen'. De eerste trucks vertrokken vanaf 12:37. Wij moesten nog een uur wachten voordat wij (met nummer 247) in een groep van circa 35 trucks vertrokken. We zijn in een boog rond Almelo en Vriezenveen door Twente gereden. (Hierbij de route op basis van mijn herinneringen in Google Earth of in Google Maps.) Toch nog wel aardig wat mensen langs de route en heel wat gezwaaid. De hoorn van onze truck klonk ook erg vaak. Om half vijf waren we weer terug. Andy heeft zich goed gehouden, dus ik denk dat hij het wel leuk gevonden heeft, ondanks dat hij zelf niet erg enthousiast klonk. Heb dit wel even uitgelegd aan de trucker die ons reed. Na afloop kregen we nog een goody bag, met wat krantjes, een wimpel, een zakje met snoep, een pluche dolfijn van Jafri Toys, twee fluitjes, wat pennen en nog wat ander promotie materiaal.


Dinsdag 27 mei 2014

Verjaardag

Ik was er om half tien en had een XL Slagroomtaart van de HEMA meegenomen voor de bewoners en de gasten. Heb Li-Xia een klein stukje gevoerd. Even later kwam er een bevriend echtpaar waarvan Annabel vroeger veel omging met de dochter. Annabel kwam zelf ook. Gezellig met elkaar zitten praten onder het genot van gebak en koffie of thee. Li-Xia genoot er zo te zien ook van, want regelmatig liet ze wat van zich horen. Rond elf uur ben ik weer vertrokken en kwam ik bij de uitgang nog een vrouw tegen die op weg was naar Li-Xia. Later hoorde ik dat ze nog een stuk met haar gewandeld hadden (in de rolstoel naar ik aanneem).

Gedicht en twee boeken

Afgelopen vrijdag om vier uur 's middags was de officiële opening van de tweedehands afdeling op de tweede en derde verdieping van boekhandel Broekhuis. De afdeling heeft de naam "De Slegte" gekregen, welke in neo-licht getoond wordt in het trappenhuis. Ik hoorde vandaag van een medewerker dat er circa honderd mensen waren geweest en dat hij mij had gemist. Ik vertelde hem dat ik op Andy moest passen. Ik kreeg van hem een exemplaar van het gedicht Textielstad van Willem Wilmink dat gedrukt was voor de gelegenheid in een oplage van 250 exemplaren. Ik heb exemplaar 92 gekregen.

Om 11:42 kocht ik aan de overkant de boekjes:


Thuis pagina | April 2014 | Juni 2014