Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek juni 2015Zo Ma Di Wo Do Vr Za
   1  2  3  4  5  6
 7  8  9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


Woensdag 3 juni 2015

Boek

Om 10:57 het boek Najaarstentoonstelling 1999: 19e eeuw geschreven en uitgegeven door Simonis & Buunk Kunsthandel, ISBN:9080072605, voor € 1,25 bij Het Goed gekocht.


Zondag 14 juni 2015

Antwerpen

Dit weekend met het werk naar Antwerpen geweest en daar een nacht overnacht. Was vanwege het derde lustrum van het bedrijf. Gistermiddag heb ik door de stad gezworven en allerlie boekhandels bezocht. Vanochtend ook nog wat rondgewandeld. (Hier de GPS tracks en wandel route voor in Google Earth of in Google Maps). Boekwinkels die ik gisteren bezocht heb zijn: Vanochtend heb ik het boek dat ik bij De Markies had gekocht, opengemaakt en toen realiseerde ik me dat een ander boekje wat er ook bij lag en wat niet voorzien was van een prijsje er mogelijk bij hoorde. Het boek bevatte immers alleen afbeeldingen en geen begeleidende teksten, behalve dan op de flappen aan de binnenkant van de kaft. Dus ben ik vanochtend teruggegaan en het bleek inderdaad dat ik gelijk heb. Het ging hier om Gabriel Orozco. The Samurai's Tree Variants, ISBN:9783865601803.

Sla schotel

Sla vers geoogst uit de tuin met daarop een mix van ui, rode paprika, tomaat, half bakje vega-gehakt en wat kruiden. Heerlijk.


Dinsdag 16 juni 2015

Proeven van Liefde

Vanochtend het boek Proeven van Liefde van Alain de Botton uitgelezen waarin ik de dag nadat ik het kocht op 23 mei was begonnen. Ik had begrepen dat het een boek met essays was over romantische liefde, maar bleek ook een verhaal te bevatten over een daadwerkelijk relatie. Dus eigenlijk een roman in essay vorm. Het boek is in de ik vorm geschreven, dus leest feitelijk als iemand die zijn relatie vanuit filosofische oogpunt verteld en van commentaar voorziet.


Zondag 21 juni 2015

Steve Jobs

Vanochtend de Nederlandse vertaling van de geauthorizeerde biografie over Steve Jobs van Walter Isaacson uitgelezen waarop ik op 20 maart was begonnen, de dag nadat ik het kocht. De belangrijkste motivatie om dit boek te gaan lezen was dat ik wilde vaststellen of het boek The Bite in the Apple inderdaad een ander beeld geeft van Jobs. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit niet echt het geval is. Wel wordt in dat boek een grotere rol toegekend aan de persoon van Kobun, een Japanse Zen priester, die in deze biografie maar zijdelings te spraken komt. Tijdens het lezen van het boek overviel mij vaak het gevoel dat ik in mijn leven maar weinig heb bereikt vergeleken met Jobs. Gezien hoeveel hij bereikt heeft, geldt dit waarschijnlijk voor de meesten van ons. Toch ben ik blij dat ik niet het karakter van hem heb. Ik heb het gevoel dat ik in vele opzichten meer lijk op Steve Wozniak.


Zaterdag 27 juni 2015

Boeken

Om 11:45:33 heb ik de volgende twee boeken gekocht bij boekhandel Broekhuis:

AKI finals 2015

Vandaag met Conny de AKI Finals 2015 tentoonstelling bezocht. We zijn begonnen in de Tetem kunstruimte en daarna na het hoofdgebouw van de AKI ArtEZ gegaan. Tenslotte nog een bezoek gebracht aan Concordia in het centrum. Daar hingen voornamelijk 'top' stukken van de afgestudeerde waarvan op de andere twee locaties de overige werken hangen. Om 15:07 heb ik de afstudeer catalogus met de titel Reproductie / Reproduction / Reproduktion gekocht voor € 15. Wat mij opvalt is dat er de laatste jaren weer meer terug gegaan wordt naar de traditionele kunst, maar vaak weer met een moderne touch, terwijl een jaar of tien geleden er vaak 'rommel' werd gemaakt met een zeer 'experimentele' of 'choquerende' inslag.

Twee kunstenaar sprongen er voor mij uit: Claudia Schölling en Carina Schüring. Schölling maakt zeer grote werken met een zeer herkenbare stijl gebaseerd op sociaal maatschappelijke thema's. Echt indrukwekkend.

Schüring maakt abstracte werken, vaak met een 'organisch' karakter voorzien van element uit figuratieve kunst. Wat verder opvalt is het subtiele gebruik van kleuren en patronen, die vaak pas zichtbaar worden wanneer je haar werken van dichtbij bekijkt. Ik denk er over om haar te benaderen om een van haar werken aan te schaffen indien dat mogelijk is. (Vervolg)

Bijzonder zijn ook de werken van Sira Zika. Zij schildert figuurlijke (vaak zittende figuren) in grijze kleuren die lijken op te gaan in de achtergrond. Maar juist daardoor lijken ze uit het doek te springen.

NoNo Groenen heeft hele verschillende 'installaties' gemaakt. In Tetem zagen we een systeem voor generatieve computer animaties. In de catalogus stond beschreven dat deze installatie ook reageert (middels begingssensors) reageert op waar de bezoekers naar kijken.

Laura Signer heeft ook wat interessant werken gemaakt. Zeer gevarieerd maar vaak wel met een hele goede stijl.

Naskalina Letsoin had een installatie van bamboe en een projectie van dansen de mensen die ons deden denken aan Indonesië. Uit haar website maak ik op dat die gedachte klopt.

Lisanne Langenberg en Caroline Krajenbrink vielen op door dat ze beiden heel realistisch kunnen tekenen, maar wel een bijzonder draai geven aan hun tekeningen. Er waren nog wat andere studenten die concentreerde op portretten.


Thuis pagina | Mei 2015 | Juli 2015