Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek november 2016Zo Ma Di Wo Do Vr Za
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


Dinsdag 1 november 2016

Imaginary

Aan het eind van de middag naar de Imaginary tentoonstelling op de bovenste verdieping van het gebouw Horst op het terrein van de Universiteit Twente geweest. De tentoonstelling heeft als onder titel: Wiskunde in sprankelende beelden. Was erg interessant, alhoewel voor mij niet erg nieuw. Was wel leuk om allerlei vormpjes te gebruiken om herhalende en aperiodiek tegelpatronen te leggen. Gesproken met de twee wiskunde studenten die toezicht hielden. Aan het eind kreeg ik van hen een gratis kopie van de catalogus.


Zondag 6 november 2016

Moedig Voorwaards

Vanochtend het boek Moedig Voorwaarts: Brieven aan Bert en Netty de Groot 1974-1997 uitgelezen, waarin ik op 17 maart 2012, de dag waarop ik het ook kocht, was begonnen. Dat het zo lang geduurd heeft om dit boek uit te lezen, heeft er mee te maken dat ik tussendoor ook nog begonnen ben aan het laatste deel van de biografie van Gerard Reve met het idee om die parallel aan dit boek te lezen. Nu dat ik dit boek over de brieven uitgezen heb, loop ik daar nu weer bij achter, maar omdat het maar om een paar brieven ging, kon ik niet laten dit boek uit te lezen, gewoon voor het gevoel om weer eens een boek uitgelezen te hebben. (Ik ben in de tussen liggende jaren ook aan zoveel andere boeken begonnen, waarvan ik de meeste inmiddels ook uitgelezen heb.) De beide boeken over Reve zijn dikke boeken, maar toch ze zijn absoluut niet saai, zeker niet voor iemand die er van houdt om biografiën te lezen. Ik verwacht wel dat het eerst volgende boek wat ik ga uitlezen de biografie is.


Zondag 6 november 2016

Tetem

Vanmiddag bij Tetem geweest en genoten van "We Are Never Ever Ever Getting Back Together", een licht en geluidsinstallatie van Doron Sadja waar ik weinig over kan zeggen als je die niet zelf hebt ervaren. Ook nog gekeken naar een film waarin Doron Sadja uitleg geeft over de installatie, maar zoals wel vaker, wordt je daar niet veel wijzer van. Daarna zag ik ook nog audio-DH in een hoekje staan en heb daar naar geluisterd. Allemaal 'vreemde' maar ook interessante geluidsfragmenten. Het fragment van Mariska de Groot vond ik interessant genoeg om helemaal te beluisteren.


Woensdag 16 november 2016

Boek

Om 11:48 heb ik het boek The Mating Mind: How Sexual Choice Shaped the Evolution of Human Nature geschreven door Geoffrey Miller in het Engels uitgegeven door Vintage in 2001, ISBN:9780099288244, van Het Goed voor € 1,95 gekocht.


Zaterdag 19 november 2016

AKI open dag

Met Andy naar de open dag van de AKI geweest. We werden verwelkomt door een vrolijk studentemeisje met de vraag of we een informatiepakket en/of comsumptiebonnen wilde. Op beide heb ik nee geantwoord. Daarna zijn we eerst door de gang beneden gewandeld en hebben we een kijkje genomen in de verschillende lokalen.

Er waren studenten met (elektrisch aangedreven) pottenbakkersschijven bezig. Een jongen was bezig een hele hoge 'vaas' te maken, waarbij hij steeds opnieuw klei moest toevoegen. In het begin kostte het hem een dag om een meters hoge vaas te maken, inmiddels. door veel oefening, kon hij het nu in een halve dag. Verder op was een jongen portret foto's aan het maken met een grootbeeld camera met fotografisch platen. Hij vertelde me er bij dat hij die naar ontwikkel in scande om een positieve afdruk te maken. Een opmerkelijk combinatie van oude en nieuwe technologie.

Ik ontdekte dat ze ook nog werkplaatsen met hout- en metaalbewerkingsapparatuur hebben. Ook een computer lokaal met allemaal Apple computers. Tijdens zo'n open dag zie je dat de ruimten die tijdens de eindexamententoonstelling als expositieruimte gebruikt worden, normaal als werkruimten van de studenten gebruikt worden. En nu dus volstonden met allerlei half afgemaakte werkstukken. Ik heb mezelf nooit als een artistiek iemand gezien, maar toch lijkt het me leuk om daar een jaar of zo, de opleiding te volgen: allerlei technieken te leren, vakken volgen en iets unieks maken.

In de mediatheek lag op een tafel een groot aantal afstudeercatalogi. Een groot deel daarvan heb ik reeds in mijn bezit, maar ik wist er vier te vinden die ik nog niet had. Rond 12:02 kocht ik de volgende catalogi voor samen 10 Euro:


Donderdag 24 november 2016

Boek

Om 14:41:54 heb ik het boek Khomeini, Sade en ik geschreven door Abnousse Shalmani, geschreven in het Nederlands, uitgegeven door De Geus - Oxfam Novib in 2015, vertaald door Jan Versteeg het Franse origineel Khomeiny, Sade et moi, ISBN:9789044534504, van boekwinkel Broekhuis voor € 9,95 gekocht.


Thuis pagina | Oktober 2016 | December 2016