Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, march 2012Zo Ma Di Wo Do Vr Za
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Zondag 4 maart 2012

Softijs

Vanmiddag met Annabel, Andy en het vriendje van Annabel bij Li-Xia op bezoek gegaan. We besloten om een stukje te gaan wandelen en een softijsje te gaan eten bij Het Eikpunt. Ik had Li-Xia een zomerjas aangedaan want het was lekker aangenaam buiten. Voor de deur van Het Eikpunt stond een softijshoorn op voet, wat ons hoopvol stemde, maar binnen hoorde we dat ze nog geen (soft)ijs hadden. Pas vanaf aanstaande dinsdag. Toen zijn we maar terug naar het verpleeghuis gewandeld en hebben daar schaaltje roomsoesjes en drinken in het restaurant gekocht. Andy zat braaf aan tafel, maar vroeg wel regelmatig om aandacht. We hebben ook nog even op de kamer van Li-Xia gezeten en zijn toen weer naar huis gegaan.


Vrijdag 9 maart 2012

Extremely Loud & Incredibly Close

Vanavond met Annabel en haar vriendje naar de film Extremely Loud & Incredibly Close geweest, welke gebaseerd is op het boek met gelijkmatige titel dat ik vorig jaar gelezen heb. Toen ik de film bekeek, waren er vele dingen die ik me niet herinnerde van het boek. Ik weet niet echt of dit was omdat het plot afwijkt van het boek of dat ik deze dingen gewoon vergeten ben, misschien wel omdat ik het niet volledig begreep toen ik het las. Thuis heb ik het boek bestudeerd en wat punten ontdenkt waarop de film afwijkt van het boek, maar toch denk ik dat de film een goede bewerking is van het boek. We hebben alle drie genoten van de film. Ik was zelf een beetje verbaasd toen ik over vele negatieve recenties voor deze film las, waarin de film als goedkoop, manipulatief en sentimenteel wordt beschreven. Misschien dat mijn kijk op de film ook bepaald wordt door mijn persoonlijke situatie.


Zaterdag 10 maart 2012

De stad in

Op de fiets de stad in geweest. Eerst langs de Nettorama om krentebollen te halen, want de ervaring leert mij dat die er vaak 's middags niet meer zijn. (Vanmiddag, nadat ik met Li-Xia na een concert ben geweest georganiseerd door de Lions Club, ga ik de rest van de boodschappen doen.) Bij de kassa stond achter mij een Chinese vrouw en haar dochter die 40 pakken suiker in haar winkelwagentje had. Dat bracht weer allerlei gedachten los. Li-Xia deed dat vroeger ook. Zou het ook een beetje typisch Chinees zijn om dat te doen? (Kan natuurlijk ook voor een restaurant zijn.)

Op de markt voor 50 euro cent een zakje stroopwafelkruimels gekocht. Annabel vroeg mij laatst wat ze met de kruimels deden en toen vertelde ik haar dat wij die altijd op de markt kochten voor 25 cent per zakje (of was het toen ook al 50 cent?). Ik vertelde dit de verkoper en toen zei hij dat ze dit keer veel breuk hadden gehad, en inderdaad er zaten veel grote stukken in de zakjes.

Daarna bij kunstgallerie Beeld en Aambeeld langs geweest waar ik in lange tijd niet was geweest. Er hing een mooie tekening van Billy Foley voor 750 euro. Ze vertelden me ook dat voor mij mooiste schilderij van Billy Foley tijdens The Artery Show tentoongesteld zal worden. Dit schilderij komt uit de privé-collectie van kunstverzamelaar, watergraaf en bijzonder hoogleraar Stefan Kuks. Dat is heel goed nieuws! Het liefst zou ik foto's willen gaan maken van dat schilderij om het te gaan analyseren.

Ook nog bij De Slegte langsgeweest en daar om 12:34 de volgende drie boeken gekocht:

Tenslotte nog bij Second Hand Cameras gevraagd of ze misschien een viewer voor Super 8 filmpjes hadden. Ik moest volende week maar even terug komen. Hij had er misschien nog wel een paar liggen voor 5 euro per stuk.


Zondag 11 maart 2012

The Planets - the battle

Gisteren met Annabel naar het concent "The Planets - the battle" geweest. Helaas werd het een grote teleurstelling. Een deel van het publiek kwam voor de experimentele uitvoering van The Planets van Gustav Holst waarbij steeds een deel van het stuk gevolgd werd door een dance improvisatie door DJ SynnyS (Ruben Hulzebosch, 1983). Het andere deel, voornamelijk pubers, kwam voor een avondje lol hebben met vrienden (klasgenoten). In de zaal waren alle stoelen verwijderd en was een bar geplaatst. Hier en daar stonden wat bartafels. Wij waren aan de zijkant op het eerste balkon gaan zitten waar vaste stoelen stonden. Ik heb er geen probleem mee als mensen tijdens een concert geluid maken en misschien af en toe wat zeggen, maar gisteravond stond ongeveer de helft van de mensen in de middengedeelte van de zaal gewoon te kletsen alsof ze in een bar stonden, zonder enige interesse of waardering te tonen voor de uitvoering. Regelmatig kwam de muziek niet boven het geroezemoes uit. Even dacht ik nog dat het kwam omdat ze niet van klassiek hielden, maar ook tijdens de dance fragmenten gingen ze gewoon door, alleen dan nog wat luider. Vanuit het andere deel van het publiek werden regelmatig gesist en een keer maakte een vrouw een opmerking dat het geen kinderdisco was toen een meisje luid stond te schaterlachen. Ik stoorde me bijzonder aan dit in mijn ogen totaal respectloos gedrag. Het ticket was maar 10 euro, maar waren dus op het podium wel 90 muzikanten hard aan het werk. Die hadden thuis waarschijnlijk ook moeten studeren voor deze uitvoering. Ik verbaasde me er over dat er vanuit de organisatie niets van werd gezegd. Ik had als dirigent waarschijnlijk gewoon de uitvoering stil gelegd en de mensen die wilde kletsen verzocht om maar naar de aula te gaan.

Er werd ook bier geschonken. Annabel merkte op dat sommige van de pubers duidelijk onder de 16 waren en hier waarschijnlijk hun eerste biertje stonden te drinken in een openbare gelegenheid. Ze merkte op dat er niet om ID-kaarten werd gevraagd. Dit is, zo ver ik weet, wel wettelijk verplicht voor mensen die onder de 21 zijn. Zij weet dit omdat ze als caissière ook regelmatig om een ID-kaart moet vragen. Een supermarkt kan een bekeuring van 15000 euro krijgen als ze alcohol verkopen aan mensen onder de 16. Achteraf hebben we nog gesproken met iemand van de organisatie en heb ik mijn beklag gedaan. Die zei dat het zo bedoeld was. Toen Annabel vroeg of het de bedoeling was dat 15 jarige bier zouden drinken, antwoordde hij daarop met een duidelijk ja. Ik heb na thuiskomst een vraag bij de gemeente Enschede (die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de Drank- en Horecawet) neergelegd of ze een vrijstelling hadden om alcohol te schenken aan mensen onder de 16.


Vrijdag 16 maart 2012

Groeicurve (deel 3)

Vandaag ontving ik een kopie van de groeicurve die het Academisch Ziekenhuis Maastricht van het Medisch Spectrum Twente had ontvangen. Het bestond uit drie blaadjes. Een met een tabel van metingen en twee plaatjes met groeigrafieken gemaakt met een applicatie gebaseerd op de ingevoerde tabel. Er heeft dus iemand het dossier bestudeerd en de tabel ingevoerd. Ik heb de tabel vergeleken met mijn eigen gegevens en vond geen grote verschillen. Er zaten maar een paar nieuw metingen tussen. Hier en daar verschilde de datum een dag (een keer bijna een paar weken, mogelijk omdat ik iets verkeerd heb ingevoerd) en ook het gewicht week soms af, misschien omdat de kinderarts en ik de weegschaal op een verschillend moment hebben uitgelezen. Ik ben in ieder geval blij dat ik alle getallen nu heb, alhoewel ik de gevonden verschillen nog wel eens zou willen controleren met het dossier en het dagboek.

Hieronder een grafiek van alle gegevens (gemaakt met dygraphs). Door over de grafiek te bewegen worden de afzonderlijke gegevens getoond. Inzomen kan door met ingedrukte muis een deel te selecteren. Met dubbelklik zoom je weer uit.


Zaterdag 17 maart 2012

Moedig Voorwaarts

Vanochtend om 11:22:12 het boek Moedig Voorwaarts: Brieven aan Bert en Netty de Groot 1974-1997 van Gerard Reve (ISBN:9789020407129) gekocht bij De Bijenkorf gekocht voor € 12,50. Ik kreeg ook het boekenweekgeschenk Heldere hemel van Tom Lanoye (ISBN:9789059651494) er gratis bij. Thuis kon ik het niet laten om even in Moedig Voortwaarts te beginnen. Wat me daarbij meteen opviel is de afwijkende spelling die door Reve gebruikt wordt. Dat zou je niet meteen verwachten van een van de grote Nederlandse schrijvers.


Zondag 18 maart 2012

De Avonden

Vanochtend het boek De Avonden van Gerard Reve uitgelezen waarin ik op 6 januari was begonnen. Een boek dat gezien wordt als een van de beste werken van Reve. Ondanks dat het boek weinig dramatische ontwikkeling bevat, werd in 2007 in een door NRC Handelsblad georganiseerde boekverkiezing het verkozen onder de 10 beste Nederlandstalige romans aller tijden. Ondanks dat het boek vaak erg naargeestig is, leest het toch prettig weg. Misschien dat het boek wel zo krachtig is omdat het geen enkele uitleg geeft voor het gedrag en de gedachten van de hoofdpersoon. Er is vaak gesuggereerd dat dit boek gaat over de onderdrukte (of althans niet openbaar gemaakte) homoseksualiteit van de hoofdpersoon, maar ik denk dat die uitleg te simpel is. Misschien dat de roman zo goed is omdat geen enkele interpretatie die er bedacht is om het boek te verklaren alles kan verklaren. Daarom moet je, denk ik, een boek als dit niet proberen te verklaren, maar het nemen zoals het is, er over nadenken, zonder het uit te speken.


Maandag 19 maart 2012

Over wat ik nog wil schrijven

Om 17:31 heb ik het boek Over wat ik nog wil schrijven door Jean Paul Van Bendegem (ISBN:9789044121711) voor € 8.75 (met 75% korting) van boekhandel Broekhuis gekocht.


Vrijdag 23 maart 2012

Brandende Liefde

Om 17:40 heb ik het boek Brandende Liefde van Jan Wolkers (ISBN:9789023435327, zevende druk 2008) van boekwinkels De Slegte voor € 5,00.


Zaterdag 24 maart 2012

Als zodanig niet herkenbaar, is dat duidelijk

Om 13:00 het boek Als zodanig niet herkenbaar, is dat duidelijk van Moniek Toebosch (ISBN:9789076452784) gekocht voor € 7,12 van boekhandel Broekhuis.


Woensdag 28 maart 2012

De Bibliotheek van Boudewijn Büch

Vanavond het boek De bibliotheek van Boudewijn Büch geschreven door Frans Mouws (ISBN:9789059116559) uitgelezen waarin ik gisteren was begonnen, nadat ik het die dag ontvangen had via de post. Ik heb het voor € 17,95 van Bol.com gekocht. Het was wel een interessant boekje om te lezen, maar anderzijds ook een beetje teleurstellend omdat het feitelijk niet echt over de bibliotheek gaat maar over de mensen er om heen. Het boek bevat niet echt een beschrijving van hoe de bibliotheek er uitzag en de weinige plattegronden die in het boek zijn opgenomen geven alleen de contouren van de appartementen van Büch aan. (Zie ook een uitgebreide beschrijving door Achille van den Branden)


Thuis pagina | Februari 2012 | April 2012