Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, september 2010 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
 12 13 14 15 16 17 18
 19 20 21 22 23 24 25
 26 27 28 29 30


Vrijdag 3 september 2010

Aankomst op de Zwanenhof

Vanmiddag om tien over vier op de fiets van mijn werk vertrokken richting de Zwanenhof in Zenderen. In Borne even verkeerd gereden, nog geen vijftig meter. Even na vijf uur kwam ik op de Zwanenhof aan, waar ik tot zondag zal verblijven in het Logeerhuis Twente dat in een vleugel van het gebouw zit. Ik had mijn notebook meegenomen en hem even te voorschijn gehaald om even de GPS-tracker uit te lezen en toen ontdekte ik dat er hier ook gewoon draadloos internet was waar ik gebruik van kon maken.

Tegen zes uur zijn we gaan eten. Echt heel traag, ook vanwege de andere gasten die wat ouder zijn, maar daarom niet minder fijn. Thuis gaat het altijd zo gehaast. We begonnen met champignonsoep. Daarna hadden we zalm en wat witte vis, met broccoli als groenten en gebakken aardappeltjes. Er waren ook nog twee salades en tenslotte nog een toetje. Toen liep het al weer tegen zeven uur.

Tegen half acht naar de kapel gegaan en daar geluisterd naar de de repetitie van het Twents Liturgiekoor. (Voor in de kapel staat een interessante mobiel waarvan ik een foto heb gemaakt.) Het is een koor dat voornamelijk zingt tijdens vieringen. Ze hebben een erg enthousiaste en kundig dirigent. Ik heb er erg van genoten. Na afloop nog wat thee/koffie gedronken met de koorleden. Het koor bestaat al dertig jaar en is begonnen als een koor van jongvolwassenen. Een man vertelde me dat de koorrepetitie voor hem een heerlijke manier was om het weekend te beginnen.

Ik ben al aardig tot rust gekomen. Ik zie nog wel wat ik morgen ga doen.


Zaterdag 4 september 2010

Buitengesloten

Toen ik vanochtend even over zeven naar buiten keek, scheen de zon met een diepe oranje kleur vlak over de velden waar de dauw nog over zweefde. Het leek me leuk daar een foto van te maken, dus kleedde ik me snel aan en ging door de voordeur naar buiten. Helaas scheen de zon toen al net iets te fel om mooie foto's te kunnen maken. (Foto.) Toen ik weer naar binnen wilde, merkte ik dat de voordeur niet open ging. Ik realiseerde me dat ik mezelf buiten had gesloten. Een beetje dom van me natuurlijk. Ik besloot om maar buiten te blijven wachten totdat er iemand zou komen. Er was wel een bel, maar ik had geen zin om iemand speciaal voor mij naar de voordeur te laten komen. Ook nog geprobeerd of mijn sleutel op de voordeur paste, maar dat leek niet het geval te zijn. Nog wel twee foto's van een spinnenweb gemaakt (Foto.)

Om 7:38 hoorde ik een zachte klik bij de voordeur en zowaar toen ik hem probeerde, ging hij zomaar open. Maar de deur vanaf het halletje naar de gang, zat ook op slot. Ik was twee keer door een deur gegaan die niet van buiten open ging. Ik ben toen maar gaan zitten op het houten bankje, die tegenover een grote spiegel stond. Kon niet nalaten een foto van mezelf in de spiegel te nemen. Ik zag iemand buiten met zijn hond lopen en meende hem te herkennen als iemand die hier op het terrein woont. Ik besloot om hem te roepen als hij terug zou komen. Twee keer liep er iemand door het gebouw, maar ze zagen mij niet en ik wachtte rustig af. Ik had me voorgenomen om tegen acht uur op de bel te drukken. Kort na acht uur kwam er een vrouw aangelopen. Ze begroette mij met "Zo, u bent er vroeg bij." Toen ik vertelde dat ik op de Zwanenhof logeerde en haar mijn kamersleutel liet zien, vertelde ze me dat die op de tweede deur paste. En inderdaad was dat het geval. Om 8:04 was ik weer op mijn kamer.


Woensdag 8 september 2010

Verstandskiezen

Vanochtend met Li-Xia naar de kaakchirurg geweest om verstandskiezen te laten trekken. Onze tandarts had voor de vakantie al vastgesteld dat haar verstandskies linksonder aan het rotten was en het leek hem toen ook in het kader van de gebitsreiniging een goed idee om haar verstandskiezen te laten trekken.

De co-assistent die we als eerste spraken in het ziekenhuis vroeg zich af of het voor alle verstandskiezen noodzakelijk was. De kaakchirurg kwam ook kijken en hem leek het wel een goed idee. De co-assistent heeft de extractie uitgevoerd. De verstandskies onder ging er vrij gemakkelijk uit, zelfs iets makkelijker dan boven. Daarna heeft de co-assistent onder nog gehecht. De verpleegster, een oude rot in het vak, vond dat het niet echt nodig was.

Ik ben vanuit het ziekenhuis meteen doorgereden naar de apotheek om de pijnstillers op te halen en thuis heb haar meteen een Ibuprofen van 600 mg geven. Ik heb toen ook het gaasje er uit gehaald.

Rond een uur of een, had ze nog steeds nergens last van en wilde naar de Aldi om drinken te halen. Dat hebben we toen maar met z'n tweëen gedaan. Tegen drie uur waren we beide moe en zijn we wat op bed gaan liggen.

Toen ik om vier uur wakker werd, kwam Li-Xia aanzetten met dat ze allemaal bloed in haar mond had. En dat bleek inderdaad te kloppen. Ze was er zelf verbaasd over. Ze kon zich wel herinneren dat ze naar het ziekenhuis was geweest, maar niet meer dat er twee kiezen waren getrokken. Het bloeden wilde niet onmiddellijk stoppen en ik heb bij haar weer op een gaasje laten bijten.

Toen ik die na een half uur er uithaalde zat er nog steeds veel bloed bij en leek het niet echt geholpen te hebben. Ik heb nog even naar het ziekenhuis gebeld voor advies. Daar vertelde ze mij om een gaasje te gebruiken, zoals ik al had gedaan. Toen ik dat weer wilde doen, bleek dat het bloeden grotendeels gestopt was. Dus toen heb ik het maar niet gedaan.


Vrijdag 10 september 2010

Gratis meer betalen

Gisteren kreeg ik een brief van KPN met de pakkende titel: "Uw abonnement wijzigt. ADSL Go wordt internet Basis."

De eerste alinea van de brief klonk hoopgevend: "Graag willen we u, als trouwe KPN klant, belonen met een nieuw en sneller internetabonnement. Uw ADSL Go abonnement wordt daarom vanaf 7 oktober 2010 gratis gewijzigd in Internet Basis."

In de volgende alinea wordt uitgelegd dat ik de eerste zes maanden maar € 20 euro hoeft te betalen in plaats van de € 21,95 die ik nu betaal voor ADSL Go. Maar daarna ga ik € 25 betalen.

Wat is er dan gratis aan? Verder op in de brief blijkt ook dat ik deze gratis wijziging verplicht is. Ik kan wel het abonnement opzeggen, maar een echt voordeel is dat niet want dat zijn ze wettelijk verplicht. Dus ik zie het ook niet als een beloning, behalve dan dat de snelheid met Internet Basis van 1,5 Mb/s naar 8 Mb/s gaat.

Als je een nieuw Internet Basis abonnement afsluit krijg je de eerste drie maanden 10 euro korting, wat zelfs net nog een paar centen goedkoper is dan zes maanden € 5 korting. Wel moet je eenmalig € 8,95 betalen voor het Doe-Het-Zelf pakket. Maar in mijn geval krijg ik dit niet, want er veranderd niets aan de installatie.

Ik heb indertijd voor ADSL Go gekozen, wat alleen uit ADSL bestaat, omdat ik al een inbel abonnement bij Planet Internet had en het op dat moment gewoon de goedkoopste en praktische oplossing was om dat abonnement (wat nu € 2,95 per maand kost) aan te houden. Inmiddels is Planet Internet overgenomen door KPN. Via het internet kwam ik er achter dat bij Internet Basis ook voorziet in e-mail (20 MB) en webruimte (50 MB), dus vanaf 7 oktober heb ik dit dubbel. Vanochtend met de helpdesk van KPN gebeld om te kijken of ik beide abonnementen misschien kon samenvoegen met behoud van mijn oude e-mail adres. Na circa een half uur aan de lijn te hebben gehangen (à 0,10 cent/minuut) en drie keer te zijn doorgeschakeld (van helpdesk naar verkoop naar technische dienst en terug naar verkoop) ben ik er achter gekomen dat dit niet mogelijk is vanwege administratie of technische redenen. Technisch niet omdat het e-mailadres van het inbel abonnement niet overgezet kan worden naar het Internet Basis abonnement en administratief niet omdat ik het inbel abonnement niet om kan zetten in een Internet Basis abonnement. Goed beschouwd is dit te gek voor woorden.

Op het internet lees ik overigens ook nog dat Internet Basis geen vast IP-adres heeft, terwijl dit bij ADSL Go wel het geval was. Dat betekend dus dat je geen eigen server meer kunt draaien, wat dan ook niet toegestaan is.

Bedankt KPN voor de 'beloning'.


Zaterdag 11 september 2010

GOGBOT

Vanavond, nadat we bij Camel hadden gegeten, gekeken naar het GOGBOT festival op de Oude Markt in Enschede. Tegen een uur of zeven zijn Li-Xia en Annabel naar huis gegaan en ben ik tot kort voor tien uur gebleven. Er was weer veel te zien. Sommige dingen waren wel grappig, andere weer niet zo.

Ik heb nog op ME TV van Adri Schokker gezeten. Je krijgt een hoofdtelefoon op die je hersengolven meet en afhankelijk van de sterkte van je Alfa golven wordt het beeld op de TV helderder. De begeleider van de installatie maakte meteen de opmerking: "Deze man heeft getraind," omdat er vrijwel meteen een beeld verscheen. Ik heb nog nooit aan neuro-feedback gedaan. Het lukte me maar een paar keer om een strak beeld te krijgen. Na afloop vertelde de begeleider dat hij de installatie minder gevoelig had afgesteld vanwege het vele omgevingslawaai.

Ook Ionesis van Alfredo Ciannameo, een installatie met gasontladingsbuizen, was wel grappig. De locatie, de ruimte boven de ingang van de kerk, was goed gekozen. Gekeken naar de 'performance' van kwart over acht, waar ik een tijdje op had gewacht. Alfredo kwam zelf iets te laat. Eigenlijk bestond de performance alleen uit het laten horen van een wat gevarieerder geluidsvariant dan de monotone brom die er gewoonlijk werd gedraaid. Ik kreeg het idee dat gedrag van de ontladingen eigenlijk alleen door het volume van het geluidssignaal werden bepaald en niet door iets anders.

De installatie 334 m/s van Carsten Nicolai was ook wel leuk om te zien. Maar ik geloof niet dat de vlam met een snelheid van 334 m/s door de buis ging.

Nog kort gesproken met Wiek Vervoort die het boek Informatica aan de THT schreef. In afwachting van de muziek nog zitten lezen in het boek [i]Het Feest de Liefde[/i] van Ronald Giphart. Op een gegeven moment werd ik aangesproken door een jongen en raakte we wat aan de praat. Onder andere over de film Good Will Hunting. Het liep tegen tienen en ik zei hem dat ik naar huis moest omdat mijn dochter alleen thuis was met mijn vrouw.


Zondag 12 september 2010

Het Feest der Liefde

Vandaag het boek Het Feest der Liefde van Ronald Giphart uitgelezen waarin ik op 8 augustus was begonnen. Ik heb het op 8 mei 2010 gekocht bij boekhandel De Slegte als een van drie voor € 5. Het is een verhalenbundel van vijftien verhalen die allemaal al eens eerder verschenen zijn. Naast de favoriete onderwerpen studenten, seks en literatuur komt ook het onderwerp voetbal aan de orde. Eigen zijn alleen de laatste twee verhalen erotisch en alleen het laatste verhaal bevat pornografisch elementen. Opmerkelijk is dat beide verhalen vanuit het perspectief van een vrouw zijn geschreven. In het laatste verhaal komt een Giphart als een van tegenspelers voor. Ik heb gebulderd van het lachen over het fragment over "het mozaïkschermpje van ons kabelnet" op bladzijde 239. Tevens een voorbeeld van hoe gedateerd sommige van de verhaaltje zijn. Wie spreekt er nu nog over een draadloze telefoon. Het verhaal De invasie van Amerika, met 60 bladzijden het langste, vond ik op sommige punten wat langdradig en egotripperij en dat heeft zeker niet te maken met het feit dat ik niet veel affiniteit heb met voetbal. Alles bij elkaar was het wel een leuk boekje, zeker ook vanwege de vaak leuk taalvondsten van Giphart.


Zaterdag 18 september 2010

Zaterdag

Kort voor negen wakker geworden. Tien over negen kwam Andy onze kamer ingestormd met de mededeling dat hij wilde opstaan. Met Li-Xia en hem naar beneden gegaan en hen van eten voorzien. Op tafel lagen wat 'dieren' elastiekjes van Annabel. Dat zijn elastiekjes die als je ze plat op de tafel legt de vorm van een dier aanneemt. Ik legde ze voor Andy neer en liet hem vertellen wat het was. Voor de poes zei hij hond, maar de eend en schildpad benoemde hij goed. Toen kwam het elastiekje van het 'varken'. En hij riep "nijlpaard". Ik was erg verbaasd, want het zag er inderdaad meer als een nijlpaard dan als een varken uit.

Tussen tien en elf onder de douch geweest. Rond twintig over elf op de fiets richting de stad gegaan. Eerst langs de Centrum Apotheek, toen naar de HEMA en daar mijn fiets neergezet. Door de Klanderij gewandeld naar de Albert Hein. Daar nog aan een medewerker gevraagd of ze ook spam verkochten. Ik bedoelde Unix Smac. Verder nog zes repen extra puur chocola gekocht. Dan verder naar de marktkraam van Frutarol en daar 20 mandarijntjes en 7 grapefruits gekocht. Bij Wegdam vrije uitloop eieren gekocht. Tenslotte bij de McDonalds een Happy Meal, een hamburger en een side salade gekocht en toen weer op de fiets door lichte regen naar huis.

Ik was tegen kwart voor een thuis. Annabel had loempia's gebakken en er waren er nog zes over. Na het eten wat gesurft op mijn netbook. Ook nog een grote spin gevangen die over de vloer in de kamer liep. Rond drie uur even heen en weer naar de Aldi gegaan om wat verse vruchtensap te kopen.

Even thuis geweest en toen weer naar de stad. Mijn fiets bij de fietsenstalling onder de V&D neergezet. Bij Bakkerij 't Stoepje een krentenbol gekocht. Bij H&M gekeken voor een riem voor Andy. Hij is nog steeds erg mager voor zijn lengte. Vorige week hadden ze er op school over geklaagd dat zijn broek steeds afzakte. Zelfs de broeken met elastiek, zakken bij hem af. Bij de H&M hadden ze geen geschikte riemen. Terwijl ik naar de C&A liep, kwam ik langs een kraampje waar riemen hingen. Ik heb daar toen een dames riem gekocht voor 7,50 euro.

Van de markt naar De Slegte gewandeld. Ook nog even bij Kruimeltje naar binnen geweest. Bij De Slegte niet zo veel bijzonders gezien. Daarna naar boekhandel Broekhuis aan de overkant gegaan en daar wat rond gelopen. Ze hebben daar op de eerste verdieping een tafel met allemaal populaire 'psychologie' boeken. Wel grappig om te zien dat er boeken bij liggen die stellen dat de vrije wil een illusie is en boeken die beschrijven hoe je je denken kunt veranderen. Ik vond er ook een Moleskine Daily Diary/Planner 2011 (ISBN 9788862934015) voor 13,95. Om 16:56:48 heb ik deze gekocht. Ik ga deze volgend jaar weer als een soort van dagboek gebruiken.

Ik ben via de Oude Markt richting de fietsenstalling gegaan. Toen ik langs de FEBO kwam, kon ik de verleiding om even een kroketje te kopen niet weerstaan. Bij Bakkerij 't Stoepje waar ze uitverkoop aan het houden en ik heb er tien bruine bolletjes voor een euro gekocht. Vanaf de fietsenstalling over de Kuipersdijk gefietst en bij de Chinese Toko een vers stuk verste dofu (tahoe) gehaald. Bij de Nettorama heb ik een wat rundergehakt en een fles cola gekocht. Nog gekeken of ze een runderrookworst hadden, maar die hadden ze niet. Toen ik thuiskwam realiseerde ik me dat ik nog wat dingen vergeten was. Ik zou nog wat ijsbergsla meenemen. Begin ik nu ook vergeetachtig te worden?

Bij thuiskomst vertelde Annabel dat Li-Xia een beetje lastig was geweest en zich wat opstandig naar haar toe had gedragen. Ik had nog geen plannen voor het eten en Annabel had ook nog geen zin om te eten. Dus heb ik toen maar 3/4 pizza in de oven gedaan waar Li-Xia, Andy en ik alle drie een gelijk deel van hebben gegeten. Annabel had ondertussen zin in patat gekregen en heeft toen patat gebakken. Daar hebben we allemaal nog wat van gegeten. Wat later kreeg ze ook nog zin om een cake te bakken. Annabel en ik hebben gekeken naar de film "Don't say a word". Rond tien uur heb ik Andy naar bed gebracht en nog wat voorgelezen uit een van zijn schriftjes uit 2006.

Tegen een uur of elf is Li-Xia naar boven gegaan en heb ik haar tanden gepoetst. Annabel heeft nog een tijd gewerkt aan wiskunde: het oplossen van tweedegraads vergelijkingen en is tenslotte tegen twaalf uur ook naar bed gegaan.


Maandag 20 september 2010

Boerenkool met tahoe

Afgelopen vrijdag zag ik weer voor het eerst gesneden boerenkool liggen bij de Nettorama, dus heb ik een zak mee genomen. Ik had er echter geen spekjes (vergeten) en rookworst (hadden geen runder) bij gekocht. Afgelopen zaterdag had ik een stukje versie tahoe (dofu in het Mandarijn) gekocht en vandaag bedacht ik me dat ik dat misschien kon combineren. Op het internet las ik ergens een recept met daarin de suggestie om de tahoe te marineren. Dus heb ik bij thuiskomst eerst de helft van het blok tahoe in kleine blokjes gesneden en daar wat lichte Chinese soja saus over heen gedaan. Vervolgens heb ik vier stevige aardappelen geschild en klein gemaakt in de grote braadpan gedaan en met een laagje water opgezet. Daar de zak boerenkool bij gedaan en opgezet. Vervolgens even wat knoflook teentjes in schijfjes gesneden en twee rode uien in stukjes. Onderwijl de pakpan opgezet met wat olijfolie en toen die olie heet was daarin de tahoe ongeveer tien minuten lang gebakken zodat deze wat bruin werd. Vervolgens deze op een bord gedaan, de uien en de knoflook in de bakpan met nog een scheutje olijfolie er bij. Deze een minuut of vier gefruit en vervolgens de tahoe er weer bij gedaan, er nog wat 'kerrie' (een mengsel van kurkuma en bruschetta mix van de Xenos) bij gedaan en nog even laten bakken. De aardappelen en de boerenkool waren inmiddels ook gaar en deze met een scheut melk gestampt. Li-Xia en ik hebben er beiden van genoten. Zij wilde namelijk ook nog een tweede bord.


Woesdag 22 september 2010

In-take gesprek

Vanochtend naar het in-take gesprek op het verpleeghuis geweest. Was wel een prettig gesprek, maar op de terugweg kreeg ik toch even tranen in mijn ogen. Ik heb ruim anderhalf uur gepraat met de maatschappelijk werkende van het verpleeghuis. Dat is dus een andere dan van de dagbehandeling. Ik heb ook een map met allemaal informatie meegekregen, die ik nog maar eens rustig moet doorlezen. We hebben het echt over allerlei dingen gehad omtrent Li-Xia. Li-Xia staat nu vooraan in de actieve wachtlijst. Concreet betekend dat dus dat de opname nu heel snel kan plaatsvinden. Verstandelijk gezien zeg ik dat het goed is, maar toch schrik ik er wel weer van dat het nu ieder moment kan gebeuren. Ergens laat ik het maar allemaal gebeuren omdat ik nuchter beschouwd weet dat het het beste is. Ik besef ook goed dat mijn gevoel er nog wat achteraan hobbelt en dat dit wellicht redelijk normaal is.

Op de terugweg nog drie kastanjes (foto) opgeraapt die onder de grote kastanjeboom aan de Klokkenplas, een pleintje in het centrum van Enschede, lagen en even een kwartiertje bij De Slegte rond gesnuffeld.

Aanvulling (op opmerking dat opname het beste zou zijn voor Li-Xia):
Zelf heb ik het gevoel dat een opname van Li-Xia vooral goed is voor Annabel en mij. Li-Xia zal het naar mijn gevoel niet (althans niet in eerste instantie) ervaren als een verbetering. Ik denk dat Annabel en ik meer moeite hebben met het gemis aan een normaal functionerende echtgenote/moeder dan om te accepteren dat ze zover achteruit gegaan is dat opname nog de enige overgebleven optie is.

Vrouw Plasterk met sluier

Ik hoorde dat de vrouw van Plasterk gisteren een sluier droeg tijdens het voorlezen van de troonrede. Vandaag vond ik deze foto, een prachtig portret overigens, waarop te zien is dat ze een hoofddoek droeg. Maar het is niet echt een hoofdoek zoals die door moslima gedragen wordt, want deze hoofddoek laat veel van haar haar zien en hangt los over haar hoofd. Ik betwijfel daarom dat ze primair voor dit hoofddoeksel gekozen heeft om zich te vereenzelvigen met de moslima en/of om zich af te zetten tegen het verbod op de hoofddoeken, wat de PVV zo graag wil.


Donderdag 23 september 2010

Kledinggids

Gisteravond zat ik nog even te bladeren in de informatiemap die ik bij het in-take gesprek had gekregen en kwam daarin ook de kledinggids tegen. Toen ik die doorlas, werd het me even te veel. Je mag in principe de kleren zelf wassen, maar dan wordt wel van je verwacht dat je de vuile was dagelijks komt ophalen. Heel begrijpelijk die reden, maar voor iemand als ik haast niet uitvoerbaar. Maar omdat de kleding centraal wordt gewassen, dient die wel aan allerlei eisen te voldoen omdat er vanwege de hygiëne op hoge temperatuur wordt gewassen. Li-Xia draagt zelf altijd zwarte slips, maar die voldoen, heel begrijpelijk, waarschijnlijk niet aan de eisen. Op de lijst van kleding stukken, staan ook dingen die Li-Xia nooit (meer) draagt. Ook is Li-Xia, vanuit haar achtergrond, helemaal niet gewend om 's nachts pyjama's te dragen. Omdat ze het een aantal jaren geleden vaak erg koud had, heeft ze nu de gewoonte ontwikkeld om gewoon in haar dagelijkse kleding te slapen. Ik heb dat gisteren wel gemeld, maar ik weet niet hoe ze er mee om zullen gaan als Li-Xia eenmaal opgenomen is.

Ondanks dat alles wat in de kledinggids staat heel redelijk klinkt, vond ik het toch zeer confronterend. Niet alleen omdat ik nu weer allerlei kleding moet gaan verzamelen, uitzoeken en aanschaffen. Het drukte mij weer eens met de neus op de feiten, hoe ingrijpend een opname voor iemand is, hoezeer het een aantasting van je vrijheid, je privacy en je eigen gewoontes is. Ik werd er even helemaal depressief van en ik begon er weer heftig aan te twijfelen of een opname op dit moment wel het beste zou zijn. Er kwamen weer allerlei heftige emoties naar boven. Ik heb vandaag maar een dagje vrij genomen om alles wat tot rust te laten komen en wat afstand te bewaren. Vanochtend nog een tijd liggen slapen, ook omdat het gisternacht laat was geworden.


Vrijdag 24 september 2010

Pittige zuurkool

Vanavond zuurkool met rundergehakt en ui op een bedje van geprakte aardappelen en gegarneerd met een kerrie, chili chutney tomatensaus gegeten.

Het recept voor drie personen: schil de aardappelen en zet ze op het vuur. Snij een (rode) ui in blokjes. Bak 400 gram rundergehakt rul en voeg de gesneden ui er aan toe wanneer het gehakt bijna bruin is. Laat de 500 gram zuurkool uit een zakje uitlekken. (Zelf knip ik altijd een gaatje en knijp het vocht er uit.) Voeg de zuurkool toe aan het gehakt en roer regelmatig om. Voeg er ook nog paar scheutjes Light Superior Soy Sauce aan toe. Snij twee tomaten in vier partjes en plaats ze op een bord. Verwarm de tomaat voor twee minuten in de magnetron. Verwijder de vellen. (Als dit niet lukt, verwarm de tomaten dan nog even 30 seconden in magnetron.) Prak de tomaten met een vork. Voeg naar smaak kerrie en de chili chutney toe en roer deze goed door. Vlak voordat de aardappelen klaar zijn, verwarm je het bord nog even voor 30 seconden.


Zondag 26 september 2010

Vergeten afspraak

Aan het eind van de middag kwam ik er achter dat ik een afspraak die we vanmiddag hadden totaal vergeten ben. Ik baal hier echt heel erg van. Ik ben gewoon totaal vergeten de afspraak in mijn agenda te zetten en/of op de kalender te schrijven. Ik neem het mezelf erg kwalijk dat ik deze afspraak vergeten ben. Er komen allerlei heftige emoties naar boven. Wellicht dat het er mee te maken heeft dat ik het gevoel heb dat ik voortdurend te kort schiet en mensen teleurstel. Zo, dat is er ook weer even uit.


Thuis pagina | Augustus 2010 | Oktober 2010