Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, oktober 2010 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
 10 11 12 13 14 15 16
 17 18 19 20 21 22 23
 24 25 26 27 28 29 30
 31


Vrijdag 1 oktober 2010

Broek

Gistermiddag heeft iemand van de thuiszorg de broek die Li-Xia meestal aan heeft, in de was gedaan en had ze dus een andere broek aan. 's Avonds bleef Li-Xia er maar over zeuren dat die broek niet goed zat. Ze kon me niet echt duidelijk maken wat er nu niet goed aan was. Dus heb ik de andere broek maar van zolder gehaald en die even in de droger gedaan. Toen hij droog was heb ik hem aan haar gegeven en ben toen weer naar beneden gegaan. Even later kwam ze beneden met de mededeling dat ze de rits niet dicht kreeg. Toen bleek dat ze hem binnenste buiten aan had getrokken. Ik heb hem gezegd dat ze hem moest uittrekken en ik heb toen even geholpen met het goed aantrekken van de broek. Ik had niet de indruk dat ze precies door had, wat ik nu deed.

Vanochtend kwam ze opnieuw aanzetten dat er iets mis was met de broek. Allereerst wilde ze de broek over haar jas aantrekken. Al snel zag ik dat er een knoop miste. De naaidoos stond echter niet op zijn gebruikelijke plaatst, wat mij onmiddellijk weer een beetje over opwond. Na een zoektocht vond ik hem op de kamer van Annabel. Ik denk dat Annabel hem even 'geleend' had.

Aanvulling: Annabel vertelde vanavond dat ze had gezien hoe Li-Xia de naaidoos naar boven had gebracht en dat ze hem toen maar op haar kamer heeft gezet.


Woensdag 6 oktober 2010

Trouwdag

Vandaag is onze trouwdag. Vanochtend heb ik het Li-Xia verteld en heb ik haar laten kijken naar de video van onze trouwdag. Ze was niet echt geïnteresseerd, waarschijnlijk omdat ze zo weg moest met de taxibus om naar het verpleeghuis te gaan. Ik had een briefje achtergelaten voor de thuiszorg met daarop de suggestie dat ze ons trouwalbum zouden kunnen bekijken. Ik was nog wel van plan om een uurtje eerder naar huis te gaan en bloemen te kopen, maar daar is het niet van gekomen. De gedachte dat dit hoogstwaarschijnlijk de laatste keer zou zijn dat we met onze trouwdag 'thuis' zouden zijn, speelde de hele tijd door mijn hoofd. En dat gaat nu eigenlijk gelden voor alle 'feestdagen'. Is dit nu te vergelijken met het gevoel dat mensen hebben die net een partner hebben verloren en bij iedere feestdag denken dat het de eerste keer is dat ze die vieren zonder hun partner? Toen ik thuiskwam, hoorde ik dat Li-Xia genoten had van het bekijken van het trouwalbum en dat ze nog aardig wat mensen wist te herinneren.


Zaterdag 9 oktober 2010

De stad in

Vanmiddag met Li-Xia de stad in gegaan. We zijn eerst naar Rijksmuseum Twenthe gegaan, want omdat dat 80 jaar bestond, was de toegang gratis. We hebben eerst gekeken naar de tentoonstelling Abstract USA 1958-1968 en zijn vervolgens verder door het museum gewandeld. We hebben onder andere de volgende schilderijen/werken bekeken: Daarna zijn we de stad ingegaan en bij boekwinkel De Slegte wezen kijken. Buiten stond een bak vol met lijsters voor 1 euro per stuk. Ik kon niet nalaten een drietal mee te nemen. Dit waren: Ik kocht ze om 16:46. Daarna zijn we gaan eten bij Camel waar Annabel en een vriendin zich bij ons voegde. Li-Xia is daar naar de WC gegaan en had haar handen met zeep gewassen. Maar ze vond dat de zeep stonk en toen is Annabel nog een keer met haar naar de WC gegaan om haar handen nog eens goed af te spoelen. Ze klaagt de laatste tijd vaak er over dat ze vind dat haar handen stinken.


Zondag 10 oktober 2010

Alles op de fiets

Vandaag de gedichtenbundel Alles op de fiets van Rutger Kopland uitgelezen, nadat ik het gisteren bij De Slegte voor 1 euro had gekocht. Ik had het gekocht omdat het gedicht Jonge sla er instond. Bij het doorlezen kwam ik ook het nog het mij bekende gedicht De drie mogelijkheden van het menselijke denken tegen.

Nederland leest Oeroeg

Rond 19:06 een Abri poster van Nederland leest Oeroeg van iemand overgenomen voor € 30. De poster bevat het boek Oeroeg van Hella S. Haasse. Ik ben erg blij met deze aanvulling van mijn boekencollectie. Het is het eerste Nederlandse boek dat in de vorm van een poster openbaar is gemaakt. (Via de website Postertext kunnen posters met de tekst van Engelstalige boeken besteld worden.) De poster heeft helaas geen ISBN nummer en is als dusdanig niet te bestempelen als een boek. Ik ben lang op zoek geweest naar deze poster en dan nu ook er blij dat ik hem in mijn bezit heb.


Zaterdag 16 oktober 2010

Sinterklaas film

Vanmiddag naar de film "Sinterklaas en het Pakjes Mysterie" geweest met Andy en Li-Xia. Het was heel druk in de buurt van Cinestar en ik zag allemaal mensen met hun kleine kinderen lopen. Ik vreesde dat de kleuterbioscoop vandaag zou zijn en dat het heel druk zou zijn. Ik parkeerde de auto bij mijn werk en vandaag liepen we naar de bioscoop. Daar bleek dat al die mensen en hun kinderen niet naar de bioscoop liepen maar naar Go Planet. (Later vond ik uit dat daar een concert van K3 was.) Het was erg rustig in de bioscoop. We krijgen kaartjes voor de stoelen A19 t/m A21, maar omdat dat erg naar rechts was en het heel rustig was, zijn we kort voor de aanvang van de film op de stoelen B13 (ik), B14 (Andy) en B15 (Li-Xia) gaan zitten. In de pauze hebben we nog een kleine bak zoute popcorn gegeten. Li-Xia moest nog naar de WC en dus heb ik Andy met de popcorn achter gelaten in de zaal om met haar mee te lopen naar het toilet, bang dat ze de zaal niet meer terug zou kunnen vinden. Ik vond de film niet echt geweldig. Het plot was heel ingewikkeld en de verschillende verhaallijnen kwamen pas aan het eind bij elkaar. Ik vraag me echt af of dit allemaal wel te volgen is voor kinderen uit de doelgroep. Toch zaten er wel wat grappige dingen in, zoals een Sinterklaas vermomd met bontmuts die dan toch door een klein meisje herkend wordt.


Zondag 17 oktober 2010

Een spion in het huis der liefde

Vanmiddag het boek Een spion in het huis der liefde van Anaïs Nin uitgelezen waarin ik op 29 augustus was begonnen. Ik heb het boek op zaterdag 8 mei gekocht als een van drie voor 5 euro bij De Slegte. Ik moet zeggen dat ik het niet zo'n goed boek vond. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat het nogal een vaag boek is met een nogal wollig taalgebruik dat zich kenmerkt door een overvloed aan bijwoorden. Als ik het goed begrepen heb, dan is een uitdrukking als "bijtend zuur" een pleonasme. Vaag vond ik het boek vooral omdat het erg in de tijd heen en weer springt en het vaak meer een stroom van gedachten vind dan een verhaal. Dit maakt het erg moeilijk om het boek te volgen, zeker als je zoals ik, meestal maar steeds kleine stukjes er uit leest. Ook de ontknoping in het voorlaatste verhaal, waarin er een romanfiguur de daden van de hoofdpersoon verklaard, vind ik niet erg sterk.


Dinsdag 26 oktober 2010

Pakje voor de buren

Vanmiddag werd ik op mijn werk gebeld door iemand van de thuiszorg. Er was een pakje bezorgd en Li-Xia maakte zich er zorgen over. Toen de thuiszorg het adres voorlas, begreep ik dat het voor de buren was.

Toen ik thuis kwam vroeg ik Li-Xia naar het pakje en ze keek me verwonderd aan. Ik herhaalde mijn vraag, maar er kwam geen reactie. Ik dus overal zoeken naar waar ze het pakje neer gezet zou kunnen hebben. Ik heb er haar nogmaals enkele keren naar gevraagd in het Nederlands en het Engels, maar opnieuw geen enkele reactie. Ook nog buiten in de vuilnisbak wezen kijken. Mijn grootste angst was dat ze het met het oud papier buiten had gezet, want vanochtend waren we druk geweest dat buiten te zetten want precies vandaag zou het weer opgehaald worden. (De afgelopen twee maanden had ik het al twee keer gemist.) Uiteindelijk maar naar de buren gegaan. Toen bleek dat hun zoon het al rond half vier had opgehaald. Toen ik thuis kwam en Li-Xia vroeg of ze dat wist te herinneren, ging er weer een lichtje bij haar branden. Ik had er natuurlijk al veel eerder aan moeten denken dat het al opgehaald was, want hun hebben natuurlijk een briefje in de bus gekregen dat het pakje bij ons bezorgd was.

Ik heb liever dat Li-Xia geen pakjes meer aanneemt. Maar ja het lijkt me geen goed idee om bij de deur een briefje te hangen dat ze dement is. Dit laat maar weer eens zien dat het beter is als er altijd iemand thuis is, als zij thuis is. Dat zou dit soort incidenten tenminste voorkomen.


Woensdag 27 oktober 2010

c.2272delG

Vandaag kregen we een brief met daarin de uitslag van het onderzoek naar de mutatie in het MLL2 gen/eiwit. Andy is drager van een pathogene mutatie c.2272delG, hetgeen betekend dat in het coderende deel van het genetische materiaal voor het MLL2 eiwit op de 2272ste positie een guanine base (met cytosine tegenhanger) ontbreekt. Het is dus maar een enkel lettertje wat er bij hem ontbreekt, maar dat heeft dus als gevolg dat het geproduceerde MLL2 eiwit bij hem een stuk korter is en een ook nog een afwijkend einde heeft. Zowel bij Li-Xia als bij mij is deze mutatie niet aangetroffen in ons bloed. Het is mogelijk dat deze mutatie bij meerdere van de geslachtscellen van Li-Xia of van mij voorkomt.

Uitbreiding: Link naar Engelstalige pagina waar de mutatie getoond wordt.


Donderdag 28 oktober 2010

Gymschoenen

Vanochtend was Li-Xia erg moeilijk aan het doen over haar gymschoenen. Op donderdagen neemt ze die in haar tas mee omdat ze 's middags naar fitness gaan. Maar op een of andere reden dacht ze dat er iets mis was met de tas. Met als gevolg dat ze maar bleef rommelen met de tas en de gymschoenen. Gisteravond was ze er ook al een hele tijd mee in de weer geweest. Dit soort gedrag heb ik nog niet eerder bij haar gezien.

Vanavond zijn Li-Xia, Annabel en ik in de stad wezen eten. Annabel had haar meegenomen op de fiets vanaf huis. Nadat Li-Xia bijna tegen iemand met een koffer aan was gereden en daarbij gevallen is, heeft Annabel de rest van de rit met haar hand op schouder van Li-Xia gereden. Op de terug weg viel Li-Xia ook ergens in een bocht zonder duidelijke aanleiding. Ik vond ook dat ze steeds meer gaat slingeren. Ik laat haar meestal maar voor me uit rijden zodat ik haar verbaal kan aansturen. Bij een kruispunt waar we normaal rechtdoor gaan, vroeg ze of we moesten afslaan. Dat was pas bij het volgende kruising, een rotonde.


Vrijdag 29 oktober 2010

Slaapkamerdeur

Vanochtend hoorde ik Li-Xia rommelen aan de slaapkamerdeur (omdat ze naar het toilet wilde). Toen ik mijn leeslampje aandeed, zag ik dat ze bezig was. Eerder deze week had ze al een keer de deur op slot gedraaid. Ik vertelde haar dat ze het ding er boven moest gebruiken er vanuit gaan dat het woord 'klink' haar waarschijnlijk niets zou zeggen. Ze leek het niet te begrijpen en ik wees er naar. Zij wees echter naar mijn vinger, wat mij deed realiseren dat ze het concept van wijzen naar ook al niet meer begrijpt. Uiteindelijk wist haar wel duidelijk te maken wat ze moest doen.


Zondag 31 oktober 2010

Harry Mulish

Vanochtend het bericht gehoord over de dood van Harry Mulisch. In het programma Boeken vanochtend op Nederland 1 lieten ze een versie van het boek "De ontdekking van Moskou" zien, dat Mulisch nooit afgemaakt heeft. Het was een vrijwel leeg boek waarvan alleen de eerste pagina (of eerste pagina's, dat weet ik niet) bedrukt was. Dit leek me een interessant boek om te hebben. Dus wat rond gezocht op het internet. Op de website van De Slegte trof ik bij de tweedehands boek een set van 11 romans van Mulisch voor 4,99. Ik vond die prijs eerlijk gezegd wel wat aan de lage kant, maar heb toen toch maar besloten om het aan te schaffen. De verzendkosten waren 1,95. Ik ben benieuwd wat ze er mee gaan doen. Ik weet ook niet precies wat de regels hiervoor zijn. Is een aankoop wel bindend als je kunt bedenken dat de prijs niet redelijk is? Maar goed, dit is wel een website van een boekenwinkel en je mag er toch wel vanuit gaan dat ze zich houden aan de prijs die ze vermelden. Een paar jaar geleden hebben ze ook encyclopedieën voor 10 euro verkocht.


Thuis pagina | September 2010 | November 2010