Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, september 2011Zo Ma Di Wo Do Vr Za
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


Vrijdag 2 september 2011

Herbouw dak Grolsch Veste

Afgelopen woensdag zijn ze begonnen met de herbouw van het dak van de Grolsch Veste. Eind juli waren ze al begonnen om het verwijderen van het ingestorte deel van het dak. Daarbij werd alles van de nieuw uitbreiding verwijderd, zelfs de het hoek segment dat geen zichtbare schade had opgelopen. Daarna is men nog lang bezig geweest met het aanbrengen van reparaties en ook met het bouwen van de trappenhuizen zodat er wel gebruik zou gemaakt kunnen worden van het nieuwe deel van de tribunes. Afgelopen week is men ook bezig geweest om enkele betonnen delen van de nieuwe tribune te vervangen. Afgelopen woensdag werd dus de eerste dakspant geplaatst. Het was me gisteren al opgevallen dat de dwarsbalken meteen waren aangebracht (en waarschijnlijk ook de kruisbalken, maar dat kon ik niet zien). Volgens een collega hadden ze dat de vorige keer ook gedaan. Vandaag werd de tweede dakspant geplaatst. Vanmiddag zag ik dat de dwarsbalken al geplaatst waren en dat de dakspant nog aan de kraan hing, zoals op de bovenstaande foto te zien is. Ze nemen zo te zien dus geen enkel risico. Dat kunnen ze zich natuurlijk ook niet veroorloven.


Zaterdag 3 september 2011

On Location

Om 12:11 heb ik het boek On Location van Claudia Hellmann en Claudine Weber-Hof, ISBN:9783765815850, voor € 2,50 bij De Slegte gekocht.


Vrijdag 9 september 2011

Manisch-depressief

Het lijkt wel of ik de laatste tijd wat manisch-depressief ben. Ik merk een sterke afwisseling van periode dat ik heel veel energie heb en niet van ophouden weet en van periode dat ik het weer even helemaal niet zie zitten.

Ik merk dat nu Li-Xia opgenomen is en ik dat ook een plaats heb gegeven dat ik vanaf de zomer weer veel meer energie heb gekregen en vooral zin in het leven. Als ik nu terugkijk moet ik concluderen dat ik de afgelopen jaren toch wel erg depressief ben geweest. Depressiviteit wordt vaak gekenmerkt door een vervlakking van de emoties en een grote lusteloosheid. Ik heb altijd al een rijk emotioneel innerlijk gehad (wat vanwege mijn sterke introversie niet altijd was te merken) en ik denk dat ik nu weer wat moeite heb om om te gaan met mijn normale zelf en wat emotioneel instabiel ben.

Maar nu ik me dit realiseer denk ik dat het me wel weer zal lukken om om te gaan met mijn normale emoties. Maar ik vrees dat het de komende weken nog wel een paar keer voor problemen zal zorgen.


Zaterdag 17 september 2011

Boeken

Vanmorgen om 11:40 de volgende twee boeken bij De Slegte voor  2.50 per stuk gekocht:


Maandag 19 september 2011

Enig risico

Het ziet er naar uit dat ze bij de herbouw van het ingestorte deel van het dak van de Grolsch Veste toch nog wel enige risico nemen. De foto hier rechts is van de situatie aan het eind van de middag. De meest rechtse dakspant is vandaag geplaatst. De dwarsbalken zijn aangebracht en de dakspant hangt niet meer aan de kraan. Het ontwerp echter schrijft voor dat er dwarsbalken moeten komen tussen deze spant en die er meteen links van. Ze nemen dus nog wel enig risico. Ik ben benieuwd of ze die morgen als eerste gaan aanbrengen.


Dinsdag 19 september 2011

Dwarsbalken

Toen ik vanochtend om negen uur langs het stadion reed, zag ik dat ze de bovenste dwarsbalken al hadden aangebracht. 's Avonds bleek dat ze nog meer dwarsbalken hadden aangebracht, maar nog niet helemaal klaar waren, zoals te zien is op de foto die ik vanavond maakte.


Zaterdag 24 september 2011

Bright Dawm

Vandaag het boek Bright Dawn van Rick Geuze, ISBN:9789048420070, uitgelezen waarin ik op 28 augustus was begonnen. Ik heb het boek van de auteur, een zoon van een zus van mij, gekregen. Ik heb weinig affiniteit met het genre van het boek, en een en andere komt mij eerlijk gezegd niet zo realistisch over, maar afgezien daarvan is het leuk geschreven, zeker voor iemand van zijn leeftijd. De dialogen zijn goed.


Dinsdag 27 september 2011

Testament

Vanmiddag bij een notaris langs geweest om me te laten informeren over een testament. De afgelopen jaren te veel dingen aan mijn hoofd gehad om er echt over na te denken. Nu kan Li-Xia geen testament meer opmaken omdat ze wilsonbekwaam is. Ik vrees dat ze zelfs niet meer begrijpt wat een testament is. Dit betekend dus dat ik bij haar overlijden misschien wel successierechten moet gaan betalen voor de kindsdelen van Annabel en Andy. Dit kindsdeel hoeft niet uitgekeerd te worden. En ook komt er ieder jaar 6% bij en wanneer ik kom te overlijden hoeft er over dat bedrag geen successierechten betaald te worden. Dus hoe langer ik leeft des te minder successierechten ze hoeven te betalen. Waarschijnlijk zal er naar mate ik ouder wordt wel minder overblijven van mijn vermogen.

Als ik nu plotseling kom te overlijden, ontstaat er een erg complexe situatie voor Annabel en Andy. En het is dus erg belangrijk dat ik nu dingen ga regelen en een testament laat opmaken om er voor te zorgen dat Annabel en Andy gewoon verder kunnen leven. Waarschijnlijk is het ook goed om bewindvoerder van Li-Xia te worden. Dit zou eventueel nog samen met iemand anders kunnen, want dan is er ook geen probleem wanneer ik plotseling kom te overlijden. Aanstaande vrijdag heb ik een gesprek met een andere notaris. In de tussentijd moet ik me maar even gaan inlezen in wat materialen.

Go Black

Vanmiddag om 16:29 het boek Go Black van de kunstenares Judith Vogt, ISBN:9789089100689 bij De Slegte voor € 2,50 gekocht. Dit boek is gemaakt naar aanleiding van een project waarbij ze kleren van zichzelf zwart heeft geverfd. Het boek sprak mij aan vanwege de index waarin de kleren werden opgesomt (inclusief verwijzing naar de pagina's waarin ze voorkwamen op een foto) en vanwege de CD die achter in het boek zat. Thuis leek de CD leeg te zijn. De computer gaf aan dat het een beschrijfbare CD was en zo zag hij er ook uit. Ik heb toen een e-mail naar Judith geschreven en ik kwam er achter dat er CD een DVD had moeten zijn met daarop een kort filmpje van een Super 8 opnamen van het verven van de kleren. (Ik wist niet dat Super 8 films nog gebruikt worden en dat deze nog ontwikkeld kunnen worden). Zij suggereerde dat ik misschien navraag bij De Slegte moest doen. Op de website van De Slegte zag ik dat ze nog exemplaren hebben bij andere winkels. Ik zal eens zien of het wat oplevert.


Thuis pagina | August 2011 | Oktober 2011