Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, oktober 2011Zo Ma Di Wo Do Vr Za
             1
 2  3  4  5  6  7  8
 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Zaterdag 1 oktober 2011

De Stemmenrover

Vanmiddag om 13:19 Suske en Wiske: De Stemmenrover van W. Vandersteen (uitgave van 1986) bij De Slegte voor € 2,00 gekocht. Andy wilde deze graag hebben. Hij leest altijd de stripboeken als we bij De Slegte zijn. Mijn zwager twitterde: "Andy is een wijs mens. Die strip behoort bij de beste S&W's :-)"


Woensdag 5 oktober 2011

Het Hondenparadijs

Vanmiddag om 15:23 Suske en Wiske: Het Hondenparadijs van W. Vandersteen (uitgave van 1988), ISBN:900215836X bij De Slegte voor € 2,00 gekocht. Annabel en ik dachten dat dit wel leuk zou zijn als verjaardagscadeau voor Andy.


Donderdag 6 oktober 2011

Trouwdag

Vandaag is het onze achtiende trouwdag. Ons huwelijk is nu dus 'meerderjarig'. Ik was vergeten om de wekker te zetten en werd om 7:37 wakker, hetgeen betekende dat ik Andy naar school moest brengen. Hij was er om 8:35 en nog een van de eerste in de klas. Even met zijn juf gepraat. Op de terugweg langs de markt bij winkelcentrum "Zuid" en daar wat fruit voor volgende week gekocht en ook 20 rozen. Daarna op de fiets naar Li-Xia toe en haar de rozen gegeven. Ik werd al meteen door iedereen gefeliciteerd. We hebben wandeling van een half uur gemaakt. Het waaide wel flink, maar gelukkig regende het niet. Haar ook nog met haar moeder laten bellen. Toen ik rond kwart voor 12 naar mijn werk wilde gaan, was er een stortbui. Toen het wat rustiger werd ben ik vertrokken, maar uiteindelijk kwam ik toch lichtelijk doorweekt aan op mijn werk.

Laatste dwarsbalken

Vandaag waren ze bezig met het plaatsten van de laatste dwarsbalken van de herbouw van het ingestorte deel van de laatste uitbreiding van de Grolsch Veste, zoals te zien is in de foto hier recht. De bovenste dwarsbalk is zo te zien nog niet verbonden, want zo te zien zitten hij aan de bovenkant nog vast met kabels.


Zaterdag 8 oktober 2011

Kabuki dag

Vandaag naar de Kabuki dag geweest. Mede omdat Andy naar de weekendopvang ging, heb ik besloten om er alleen naar toe te gaan. Ben rond half acht vertrokken vanuit Enschede en was even na tienen bij Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg aan de Geul. In de ochtend gaven vier artsen en een DNA analist presentaties over: nieuwe wetenschappelijke publicaties, de ontdekking van het MLL2 gen, een studie naar groeihoormoon en een onderzoek naar collageen. Was erg interessant. Het MLL2 eiwit is betrokken bij het 'losmaken' van het opgewonden DNA zodat het afgelezen kan worden. Het lijkt er op alsof hierdoor iets mis gaat met de plaats en tijd waarop bepaalde genen tijdens de ontwikkeling in allerlei verschillende cellen in het lichaam geactiveerd worden. Mogelijk dat de meeste effecten te maken hebben met de vorming van bindweefsel en/of dat er afwijkingen in het collageen zijn. De lunch was weer uitgebreid en er was veel gelegenheid om met mensen te praten. In de middag was er een forum met de experts en daarna een open discussie tussen de ouders. Ik ben nog wat gebleven met de mensen die het weekend logeerde in de Kindervallei en daarna ook blijven eten. Nog overwogen om de nacht te blijven slapen, maar uiteindelijk toch rond 20 over 9 richting huis gereden. Bij de McDonalds in Lembeck nog een veggieburger en een medium cola gekocht. Ik was rond half een thuis.


Zaterdag 15 oktober 2011

Expositie SKA

Vanochtend bij boekhandel Broekhuis langs geweest. Op de tweede verdieping was een tentoonstelling (nog tot 29 oktober) van een zestal kunstenaars van Stichting voor Kunst en Ateliers (SKA). Ik heb een foto gemaakt van het bijschrift van een kunstwerk van Denise Bosma omdat ik dat minstens zo interessant vond als het kunstwerk zelf. Er stond ook een tafel en stoel gemaakt van multiplex met een groene coating van Mark van Loon. En er stonden ook twee zitelement van Irene Bebseler die ontworpen zijn om gebruikt te worden op de brede betonnen trap in het ROC in Hengelo.


Zondag 23 oktober 2011

Wandelen

Vanmiddag met Li-Xia gaan wandelen. Net voor de ingang troffen we een andere jong dementerende met partner aan. We hebben even staan praten. Li-Xia maakte wat gerustellende opmerkingen en deed een beetje bemoederend naar de jong dementerende die ze nog kende van de dagbehandeling. Grappig om te zien.

Onderweg was Li-Xia weer hele verhalen aan het vertellen in het Chinees. We hebben het hele Ecopark doorgewandeld en hebben nog even op een bankje gezeten. Toen ik er iets over zei dat ze niet de hele tijd moest 'klagen' was ze wel even stil, maar even later begon ze weer met vertellen. Gelukkig heeft ze niet echt door dat ik er weinig van begrijp.

Terug bij het verpleeghuis troffen we in de overdekte binnentuin een andere jong dementerende met familie aan die recentelijk was opgenomen. We hebben ze even gegroet en zijn toen naar boven gegaan. Op de kamer van Li-Xia hebben nog geprobeerd om naar haar moeder te bellen, maar na twee pogingen heb ik het opgegeven. Opnieuw reageerde zeer taktvol op een medebewoner die 'langs' kwam.

Op de terugweg naar huis kwam ik nog een echtpaar dat we via de kerk kennen tegen en heb ik nog even met ze staan praten. Veel mensen ontmoet dus.


Woensdag 26 oktober 2011

UT Bookshop

Vandaag bij boekhandel Broekhuis geweest. Op de derde verdieping is nu de UT Bookshop gevestigd. Dit is niet een echte boekwinkel, maar meer een afdeling waar de boeken staan die studenten van de Universiteit Twente voor bepaalde vakken nodig hebben. Er waren ook drie kasten met boeken die in de uitverkoop waren voor de helft van de prijst. Ik vond het boek What Is a Mind?: An Integrative Introduction to the Philosophy of Mind van Suzanne Cunningham, ISBN:9780872205185. Om 12:08 heb ik het gekocht voor € 9. Daarna nog even bij De Slegte langsgeweest, waar ik om 12:26 het boek Lowfat Graphics: A Visual Journey Taking You to 96 Hot Motion Graphic Destinations van Gary Lau, ISBN:9789889705411 voor € 19,99 gekocht heb. Dit is nauwlijks een boek te noemen, omdat het er niet echt uitziet als een boek en ook een DVD heeft.


Zaterdag 29 oktober 2011

Go Black DVD

Het is me niet gelukt om via De Slegte in Enschede een vervanging te ontvangen van de defecte DVD bij het boek Go Black dat ik op 27 september kocht. Dus heb ik afgelopen week maar via de hun website een boek besteld voor €nbsp;7.89 (inclusief verzendkosten). Vandaag kwam het boek aan en kon ik eindelijk het filmpje bekijken. Het was niet erg lang, maar wel interessant. Ik heb vanavond een kopie gebrand op de lege DVD die bij het boekje kwam dat ik in september kocht. Nu kan ik dus een van de twee boekjes terugsturen. Ik denk toch dat ik ga voor het eerste boekje omdat het licht beschadigd is.

Catherine Millet

Vandaag het boek van Catherine Millet over haar seksuele leven uitgelezen waarin ik op 27 september 2011 was begonnen. Een van de reden waarom ik dit boek wilde lezen was om mijn begrip van de seksuele beleving van vrouwen beter te begrijpen. Ik betwijfel of ik op dat vlak veel geleerd heb. Haar seksuele leven is verre van gemiddeld te noemen. Het boek bevat enkele redelijk expliciete stukken, maar ook hele 'literaire' stukken waarin ze praat over haar beleving bijvoorbeeld in termen van ruimte en afstand. Wat mij vooral opviel is het vrijwel ontbreken van passie in haar verhaal, wat het verhaal in een zeker opzicht pornografisch maakt.

(Review tweede lezing)


Thuis pagina | September 2011 | November 2011