Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, juli 2012Zo Ma Di Wo Do Vr Za
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Donderdag 5 juli 2012

God-Keizer op Duin

Vandaag het boek God-Keizer op Duin van Frank Herbert uitgelezen waarin ik op 16 juni was begonnen. Ik heb het boek op die dag voor € 7,95 bij De Slegte gekocht. Ik heb het boek in mijn studietijd al een keer gelezen in de Belletrie van de universiteit en ik herinner mij het boek als saai en langdradig. Ik moet zeggen dat ik het nu juist een erg boeiend boek vond. Inderdaad de verhaallijn is redelijk rechtlijning, maar de interacties tussen de hoofdpersonen is erg interessant. In dat opzicht is het ook een psychologische roman.


Zondag 8 juli 2012

Fotoalbums

Vanmiddag had ik twee fotoalbums meegenomen naar Li-Xia. Ik trof haar op de gang en ze keek niet verbaasd zoals ze gewoonlijk doet. Ik merkte wel dat ze wat boos was en in zichzelf liep te mompelen. Mijn moeder die haar afgelopen donderdag bezocht, had de indruk dat Li-Xia haar niet herkende. Ik heb Li-Xia nog gevraagd of ze nog wist of mijn moeder langs was geweest. Dat wist ze niet meer, maar ze herinnerde zich wel dat twee vrienden van ons haar gisteren hadden bezocht. Dus die had ze wel 'herkent' terwijl die ook maar eens in de zoveel weken bij haar op bezoek gaan. Zou me niets verbazen als Li-Xia met andere dingen in haar hoofd bezig was en daardoor niet reageerde.

Ik heb Li-Xia de albums laten zien, maar ze was niet echt geïnteresseerd, kon niet haar aandacht er bij houden, en begon weer een beetje te vervallen in haar 'boze' verhaal. Het was een beetje opgeklaard en we zijn een stukje gaan wandelen. Onderweg vielen er nog wel wat druppels, maar gelukkig zette het niet door. Naderhand leek ze weer wat opgeknapt.


Zondag 22 juli 2012

Oil wheel lamp

Vanmiddag met Li-Xia wezen wandelen. Op de terugweg bij cafetaria Het Eikpunt langs en daar een softijsje gekocht. Moest steeds het ijsje tegen haar lippen aan drukken om de neem-een-hapje reflex op te wekken. Op haar kamer stond een SoundLAB oil wheel disco effecten lamp (G017YM). Even aangezet en met haar er naar gekeken. Li-Xia heeft de laatste tijd veel drang om te gaan wandelen en ze legt dan ook iedere dag enkele kilometers af met heen en weer slenteren over de gangen. Op zichzelf natuurlijk niet erg dat ze wat beweegt, maar soms wordt het haar te veel en lijkt ze soms van haast van uitputting te vallen. Ze loopt nu ook iets voorovergebogen, als een bejaarde. Ze hebben wel haar medicatie iets verlaagd omdat ze erg passief werd. Ze was in een goede bui en lachte ook wanneer iemand haar bij naam riep.

Peter Struycken

De laatste weken erg gefascineerd van de veelzijdige kunstenaar Peter Struycken, die onder andere het ontwerp en kleurstelling van de Beatrix postzegels gemaakt heeft. Bij veel van zijn kunstwerken maakt hij gebruik van computer programma's. In de afgelopen maanden verschillende boeken van hem gekocht. De laatste weken vooral bezig geweest om de gegevens daaruit te verzamelen en ordenen. Bezig met het opstellen van een lijst van kunstwerken, waar deze tentoongesteld zijn, in welke boeken deze genoemd worden en wie ze in bezit heeft (gehad). Ook koppelingen naar online catalogi aangelegd. Ben in ieder geval van plan om deze zomer nog naar het Groninger Museum te gaan om daar onderzoek te doen in hun uitgebreide literatuur die ze over Struycken bezitten. Zie deze Engelstalige pagina voor de stand van zaken van de verzamelde gegevens.


Woensdag 25 juli 2012

Sartre

Om 11:54 heb ik het boek Sartre uit de serie Kopstukken Filosofie van Martin Suhr (ISBN:9789056375010) voor € 12,50 bij boekhandel Broekhuis gekocht.


Thuis pagina | Juni 2012 | Augustus 2012