Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, augustus 2012Zo Ma Di Wo Do Vr Za
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


Woensdag 1 augustus 2012

Eigen wereldje

Li-Xia verkeert wel steeds vaker in haar eigen wereldje. Vanochtend bij haar langs geweest. Eerst wezen wandelen. We hebben redelijk snel gewandeld en ze was ook in een goede stemming, moest veel lachen. Terug op haar kamer, raakte ze een beetje in haar eigen wereldje. Ik was gaan zitten en toen ik haar liet begaan, begon ze rondjes te lopen door de kamer. Ze maakte twee vrijwel dezelfde rondjes, beginnend bij de deur. Eerst werd haar aandacht getrokken door mijn oranje pet, vervolgens liep ze langs mij voor naar het hoofdeinde van haar bed, trok wat aan de lakens, keerde om en liep naar de spiegel waar ze iets tegen haar spiegelbeeld zei en kwam zo weer bij de deur uit. De tweede keer moest ze lachen toen ze mij in de stoel zag zitten, misschien wel omdat ze alweer vergeten was dat ik er zat.


Zaterdag 4 augustus 2012

Sale bij Bijenkorf

Vanmiddag bij de boekenafdeling van de Bijenkorf drie boeken met 70% korting gekocht. Dit zijn de boeken (prijzen inclusief korting):


Zondag 5 augustus 2012

Trap af

Vanmiddag bij Li-Xia op bezoek gegaan. Toen ik de trap uit kwam, was er een redelijk boze cliënt die naar beneden wilde, maar gelukkig wist een van de medewerkers hem met vriendelijke woorden op andere gedachten te brengen. Grote bewondering daarvoor. Li-Xia zat aan tafel in de woonkamer met een schaaltje met stukjes meloen en een glaasje drinken. Ik heb haar de overgebleven stukjes meloen gevoerd en haar het glas leeg laten drinken. Daarna zijn we gaan wandelen. De lift leek het niet te doen en besloot ik maar de trap te nemen. Daar werd mij duidelijk dat het niet meer echt veilig is om met haar de trap af te lopen. Halverwege op het bordes heb ik nog geprobeerd haar op te tillen, maar daar is ze echt veel te zwaar voor. Gelukkig zijn we veilig beneden beland. Bij de uitgang troffen we weer de 'boze' cliënt die naar buiten wilde. De hoofdingang ging op slot en wij mochten via een andere deur naar buiten. Later hoorde ik dat het de medewerkers toch weer gelukt was om hem met alleen praten naar boven te krijgen. Knap hoor.

We hebben onze normale route gewandeld, maar Li-Xia liep echt traag en alhoewel ze aangaf dat het goed ging, had ik toch het gevoel dat het in combinatie met de warmte net iets te ver was. Toen ik terug kwam, las ik in het schriftje dat Gerdien vanochtend ook met haar was gaan wandelen en ook dat gevoel had gehad. Misschien dat Li-Xia wat sloom is door een antibioticakuur die ze heeft vanwege een blaasontsteking. Op het laatst op haar kamer kwam ze wat verward over, dus ik ben niet al te lang gebleven.


Zondag 12 augustus 2012

Poef

Vanmiddag met Andy bij Li-Xia op bezoek geweest. Eerst wilde hij er niet naar toe en toen ik weg wilde gaan, wilde bij blijven. Hij zat wel de hele tijd aan de TV gekluisterd. Hij begon een beetje te huilen aan het eind en ik was bang dat Li-Xia het verkeerd zou oppakken, maar gelukkig ging hij na een tijdje wel mee zonder al te veel drama en Li-Xia leek het niet zo veel te deren. Bijna een uur op de kamer van Li-Xia gezeten. Ik heb ook de grote rode poef gezien die ze voor Li-Xia in de woonkamer hebben geplaatst. Ze vind het heerlijk om er in te zitten en zit dan helemaal te glimlachen hoorde ik van het personeel. Ik zal er een keer een foto van maken. De antibioticakuur lijkt gewerkt te hebben, want ze is weer opgewekt en loopt ook weer rechtop. Eigenlijk echt toch geweldig dat ze bij het verpleeghuis altijd aan het nadenken zijn hoe ze het zo leuk mogelijk kunnen maken voor de bewoners. Die poef is natuurlijk ook bedoelt om haar een beetje te remmen in haar wandeldrang, waar ze zelf soms ook helemaal moe van wordt. Afgelopen woensdag ook nog even met Annabel bij Li-Xia geweest, dus nu hebben ze haar beiden weer gezien.


Zaterdag 18 augustus 2012

60 hapjes

Vanmiddag met Andy de stad in geweest. Eerst langs de McDonalds, daarna naar Bart Smits en Intertoys. Bij Intertoys kwam hij aanzetten met een DVD van Pablo die in de uitverkoop maar 48 cent kostte. Hem overgehaald om die maar aan te kopen. Hem laten afrekenen. (Hij kon niet laten om de euro toch even in zijn mond te stoppen, nadat ik hem gezegd had dat niet te doen.) Daarna langs de boekhandels (De Slegte en Broekhuis) en vervolgens naar de bibliotheek waar het heerlijk fris was en waar ik dan ook maar iets van anderhalf uur ben gebleven. Vandaar nog even naar de Bijenkorf. Daar het boek "Mijn China: Een culinaire rondreis" van Kylie Kwong (ISBN:9789059563025) in de uitverkoop gekocht voor 12,50 (75% korting). Ik heb het boek niet voor de recepten gekocht, maar vooral voor de vele foto's die met de dagelijkse cultuur van China te maken hebben, waarin eten een belangrijke rol speelt. Op de markt een kilo prei gekocht.

Tenslotte naar het verpleeghuis gereden waar ik de auto in de schaduw kon parkeren. We troffen Li-Xia bij de voordeur en zijn bij haar op de kamer gaan zitten. Toen ik eigenlijk een beetje weg wilde gaan, vroegen ze of ik wilde helpen met geven van twee boterhammen met jam aan Li-Xia. In de vakantie en vooral in de weekenden hebben ze te maken met onderbezetting. Dus stemde ik maar in. Het ging wel erg langzaam en ik was bang dat het nooit op zou komen, want Li-Xia nam maar hele kleine hapjes. In totaal een stuk of 60 schat ik om de twee sneetjes op te eten. Ik schat dat ik er bijna een half uur meer bezig ben geweest. En zo gaat het waarschijnlijk iedere maaltijd met Li-Xia.


Maandag 27 augustus 2012

Vitamine C bruistabletten

En wat kun je doen met 3 buisjes verjaarde vitamine C bruistabletten? Precies, toiletpot ontkalken!

Vanavond vond Annabel dus iets van 7 buisjes met vitamine C bruistabletten en die bleken allemaal jaren over datum te zijn. Eerst hebben we een half buisje in een glas gegooid en wat water er bij gedaan, wat leidde tot heel veel schuim. Annabel heeft er nog een filmpje van gemaakt. Daarna kreeg ik dus het idee om een aantal buisjes in het toilet boven te gooien. We hebber er drie in gegooid. Van eentje zaten de tabletten al vast in het buisje omdat er wat vocht bij was gekomen. Opnieuw veel gebruis, maar het leek niet echt te werken. Toen ik echter een half uurtje later terugkwam en doorspoelde, was alle kalkaanslag verdwenen. Ik denk dat de buisjes indertijd iets van 3 euro per stuk gekost hebben. Li-Xia zal ze wel gekocht hebben omdat ze in de aanbieding waren. Dus om die dingen nu normaal te gebruiken is een beetje duur, maar nu dat ze over de datum waren, was het toch wel een nuttige toepassing. Vitamine C is een zuur en zuur lost kalk op.


Donderdag 30 augustus 2012

Gehoor Andy

Vanmiddag voor de derde keer bij het Audiologisch centrum Pento geweest met Andy. Eindelijk is het gelukt om een redelijk betrouwbaar beeld te krijgen van zijn gehoor. De eerste keer wilde hij de koptelefoon niet opzetten. De tweede keer ging het al wat beter, vooral nadat ik weg was gegaan. Dus dit keer was hij alleen naar binnen gegaan. Maar het was nog steeds moeilijk om hem zo ver te krijgen om middels het plaatsen van houten poppetjes aan te geven dat hij iets hoorde. Uiteindelijk hebben ze hem maar laten spelen met de poppetjes en hebben ze gekeken naar of hij opkeek wanneer ze een geluidje lieten horen wat gevolgd werd door het tonen van een plaatje op een van de monitoren rechts en links van hem. Heel knap bedacht vond ik dat. Daarna gesprek gehad met de audioloog. De conclusie is dat zijn slakkenhuis goed werkt, maar dat er waarschijnlijk een geleidingsprobleem zit van het geluid van het trommelvlies naar het slakkenhuis als gevolg van de vele middenoorontstekingen die hij heeft gehad. Mogelijk dat hij een gehoorverlies van 50 dB heeft. Het voorstel is om te kijken of gehoortoestellen met 25 dB versterking een verbetering opleveren. De vraag is natuurlijk ook of hij die accepteert en er mee om kan gaan.

Sartre

Vandaag het boek Sartre uit de serie Kopstukken Filosofie geschreven door Martin Suhr (ISBN:9789056375010) uitgelezen waain ik op 26 juli was begonnen. De dag ervoor had ik het voor € 12,50 bij boekhandel Broekhuis gekocht. Het boek gaat over de Franse filosoof en schrijver Jean-Paul Sartre. Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ik niet veel wijzer ben geworden. Ik vond het een moeilijk boek en ik moet zeggen dat ik hele stukken gelezen heb, zonder echt te begrijpen wat er stond. Ook vond ik het storend dat de auteur hele stukken uit de werken Sartre citeerde. Van wat ik begrepen heb van het gedachtengoed van Sartre, krijg ik de indruk dat het soms wat vergezocht is.


Thuis pagina | Juli 2012 | September 2012