Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek april 2014Zo Ma Di Wo Do Vr Za
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


Dinsdag 8 april 2014

Regenboog

Ik vond het al een beetje regenboog weer vanmiddag. Rond 10 voor 7 begon het plotseling te gieten. De regen vloog onder een hoek van 45 graden langs het raam. Maar vijf minuten later scheen de zon weer. Annabel ging naar buiten en zei dat het nog regende, maar ze melde ook dat ze een regenboog zag. Ik pakte snel mijn camera en beiden stonden we in de tuin terwijl het nog een beetje regende te kijken naar de volledige regenboog en de hemel die snel op klaarde. Even was er nog een dubbele regenboog te zien. Ik heb verschillende foto's gemaakt. Ook een close-up.


Zaterdag 12 april 2014

All of Me

Vanochtend samen met Li-Xia geluisterd naar het liedje "All Of Me" (life gezongen bij DWDD) van John Legend. Ik heb het refrein een aantal keren meegezongen. Ik weet niet of ze het begrepen heeft, ze glimlachte wel (maar dat doet ze bijna altijd wanneer ik er ben) en maakte af en toe ook zing geluidjes (maar dat doet ze ook wel als er iets anders gezongen wordt door iemand). Ben van plan om het nog vaker aan haar te laten horen. De 'kloof' tussen ons wordt steeds groter, lijkt het wel, maar mijn liefde voor haar wordt er niet minder om. Zij is en blijft mijn vrouw. "Al je perfecte onvolkomenheden." En ik voel me weer net zo trots op haar als op de dag dat ik haar trouwde. Later hoorde ik sommige van mijn vrienden (op een andere bruiloft) er over spreken dat ze nog zo'n stralende bruidegom hadden gezien als ik. Het beste compliment wat je kunt krijgen.

50%

Om 13:48 heb ik de volgende drie boeken gekocht van boekhandel Broekhuis van de uitverkoop (50% korting) die zij op dit moment houden vanuit de voormalige Polare vestiging:


Zondag 13 april 2014

Magnolia struikje

Hier een foto van ons magnolia struikje, een steeltje van net meer dan 1 cm, met twee blaadjes. Ik heb vanochtend geprobeerd om het omhulsel van de 'pit' te verwijderen dat nog rond een van de blaadjes zat. Is niet helemaal gelukt omdat het er aan vast geplakt zat. Niet erg indrukwekkend allemaal. Ik herinner me dat de kastanje indertijd veel sneller groeide. Er zit wel een heel klein puntje tussen de twee blaadjes in, dus wie weet gaat het steeltje dit jaar nog verder groeien. Ik begrijp uit een artikeltje uit de krant dat dit, gezien de witte bladeren, waarschijnlijk een Magnolia stellata "Royal Star" is, die wij in de tuin hebben staan.


Dinsdag 15 april 2014

(Her)opening tweedehands

Vanochtend naar de (her)opening geweest van de tweedehands boeken overgenomen van het voormalige Polare/De Slegte op de tweede en derde verdieping van de vestiging van Broekhuis in Enschede. De tweede verdieping met non-fictie is mooi geworden. Vooral de entree is ruim en licht met een mooi uitzicht op de straat. De derde verdieping, waar de fictie en studieboeken komen, is officieel nog niet open, maar ik mocht wel even gaan kijken. Daar wordt de komende weken nog verder gewerkt aan de inrichting. Ondanks dat er nu precies dezelfde boeken staan, kwam ik toch een aantal boeken tegen die ik niet eerder gezien had, waaronder het boek The Night Is Large: Collected Essays van Martin Gardner. Ik heb er even in gebladerd, maar niet gekocht.

Nu nog een maand te gaan voordat de voormalige vestiging van Polare/De Slegte aan de overkant van de straat gaat sluiten. Het aantal nieuwe boeken dat met 50% korting verkocht wordt, is de afgelopen weken alleen nog maar verder uitgebreid. Misschien dat in de laatste weken het korting percentage nog omhoog zal gaan en er wellicht ook korting op het restant ramsj gegeven zal worden.


Zaterdag 19 april 2014

62,5%

Om 11:41:38 heb ik drie boeken gekocht van boekhandel Broekhuis met 62,5% korting. Sinds gisteren geven ze 25% extra kassakorting op alle boeken in de voormalige Polare winkel. Dat betekend dus dat boeken die reeds voor de helft van prijs werden verkocht nu 62,5% korting krijgen. De drie boeken zijn:


Zaterdag 26 april 2014

Koningsdag

Vanochtend met Andy de stad ingegaan. Alle winkels waren gewoon open en er was ook de gebruikelijke zaterdag markt. Voelde anders dan dan de Koninginnedagen die ik mij herinner. Heeft er misschien ook mee te maken dat er morgen geen koopzondag is vanwege de Marathon van Enschede. Eerst naar de voormalige Polare winkel geweest waar boekhandel Broekhuis nu uitverkoop houdt. Vanaf vandaag geldt een extra kassakorting van 50%. Heb zeven boek gekocht voor 17 en een halve Euro. Kreeg ook nog het gratis boek "Beatrix tussen de Twentenaren." Had geen kind aan Andy die bij de kinderboeken heeft zitten kijken. We hebben ook nog even op de tentoonstelling op de 1ste verdieping gekeken. Vond vooral de glaswerken van Claudia Bidoggia mooi. Zag er geen prijzen bij. Onderweg naar de McDonalds kwam Andy nog een bekende tegen. Even een praatje mee gemaakt. Na de McDonalds kort wezen kijken bij Bart Smits en Intertoys. En toen wilde Andy weer naar huis. Om kwart voor 12 waren we weer thuis.

De boeken die ik om 10:26 kocht/kreeg zijn:


Dinsdag 29 april 2014

Praten met Prediker

Vandaag het boek Praten met Prediker van Andries Floris Troost
uitgelezen waarin ik op 13 april was begonnen. Ik heb het boek geleend van een kennis. Het gaat over het boek Prediker uit het oude testament. Op zichzelf wel een aardig boek, zeker voor iemand die het boek Prediker nog nooit gelezen heeft, maar zelf heb ik er niet zo veel nieuws uit gehaald. Het boek Prediker is eigenlijk een beetje een vreemd boek dat in sommige punten een beetje uit de toon valt met de rest van de bijbel. Er zijn aanwijzingen dat het pas rond 450 v.Chr. geschreven is en er zijn mensen die beweren dat het openingsvers en de afsluitende verzen er later aan toegevoegd zijn om het op te kunnen nemen in de Joodse geschriften.


Thuis pagina | Maart 2014 | May 2014