Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek november 2014Zo Ma Di Wo Do Vr Za
             1
 2  3  4  5  6  7  8
 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


Zaterdag 1 november 2014

Wandelen De Lutte

Vanmiddag met een kennis wezen wandelen in de buurt van De Lutte. Het was natuurlijk geweldig weer. Tegen de 20 graden. Waarschijnlijk ook in Twente een warmte record voor deze dag. Vanochtend de stad in gegaan, wat rond gekeken bij boekhandel Broekhuis, maar niets gekocht. Daarna langs bij Li-Xia en vandaar richting De Lutte. Onderweg iets gegeten bij de McDonalds in Oldenzaal (bij afrit A1). Het landschap rond Lutte glooit erg naar Nederlandse begrippen. We hadden wel een route beschrijving van een route, maar zonder een kaartjes. We zijn al snel zo maar wat in het wilde weg gaan wandelen. Op een gegeven moment wel ergens gekeerd en toen nog op een bankje gezeten wat uitkeek over een weiland en de verte kon je de windmolens in Duitsland zien. Er kwam ook een oudere man bij ons zitten die wist te vertellen dat in een van de boerderijtje beneden een belangrijk communicatie punt was geweest voor het verzet tijdens de tweede wereldoorlog. Na de wandeling wat gedronken en een kop erwtensoep gegeten bij eetcafé Plexat in het centrum van De Lutte. Ook nog even een kijkje genomen bij het beeld van de hellehond. (GPS track van vandaag in Google Maps inclusief bezoek aan de Aldi.)


Zondag 2 november 2014

Boeken

Om 14:43:29 heb ik de volgende drie boeken bij boekhandel Broekhuis gekocht:


Dinsdag 4 november 2014

Een liefde in Parijs

Vanavond het boek Een liefde in Parijs van Remco Campert uitgelezen waarin ik afgelopen zondag was begonnen. Het verhaal liep anders dan de tekst op de achterflap suggereerde. Ik begrijp ook niet goed waar de titel op duidt. Het eindigt wel grappig, maar komt niet echt als een verrassing. Eigenlijk ben ik benieuwd naar wat er na het einde gebeurde. Verder wel een leuk boekje.


Zaterdag 8 november 2014

Een vlucht regenwulpen

Gisteravond was de verfilming van het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart op TV. Ik heb die uitzending gemist, maar vanochtend wel gekeken naar een documentaire over dat boek. Het boek is dit jaar het boek van Nederland Leest. Vanmiddag om 15:07:45 de gebonden uitgave, gesigneerd door de auteur, voor € 12.50 bij boekhandel Broekhuis gekocht. Ik heb deze roman nog nooit gelezen, maar ben van plan om dat binnenkort wel te gaan doen.


Zondag 9 november 2014

Li-Xia en Andy

Vandaag met Andy bij Li-Xia op bezoek geweest. Andy voor het eerst in lange tijd wilde weer eens op bezoek bij zijn moeder. Toen we aankwamen bij de woning liep Li-Xia net van de deur weg. Andy ging als eerste naar binnen en begroette zijn moeder. Ik kwam er achter aan en ik zag hoe Li-Xia langs Andy heen keek en dat haar gezicht oplichtte toen ze mij zag. Dit doet mij dus weer afvragen of ze Andy nog wel herkent. Andy lijkt nu ook groter dan Li-Xia. Mogelijk dat dit er mee te maken heeft dat Li-Xia nu iets gedrongen staat. Nog een poging gedaan om de twee op een foto te zetten. Het resultaat is niet echt fraai, maar dat viel te verwachten. Li-Xia liep steeds weg en Andy trekt een gek gezicht wanneer hij 'cheese' zegt als je aan hem vraagt om te lachen, dus dat heb ik maar niet gedaan.


Vrijdag 14 november 2014

Interstellar

Vanavond naar de film Interstellar geweest samen met een collega. De film was heel anders dan ik me had voorgesteld. Wetenschappelijk gezien is de film, zoals zovele andere S.F. films, een grote onzin. Er zitten zoveel fouten in, dat ik maar niet aan een opsomming ga beginnen. Ook vond ik dat deze lange film net een scene te vroeg eindigde.

Er zit wel een slim idee in, namelijk het gebruikt van ingevroren menselijke eicellen om genetische diversiteit te garanderen. Maar als je dan al een risicovolle interstellaire ruimtereis gaat maken, is het natuurlijk wel verstandig om relatief veel vrouwen mee te nemen en niet slechts één op een bemanning van vier, want als die ene overlijdt heb je natuurlijk niks meer aan al die duizenden ingevroren eicellen.

Ik ga de film niet aanbevelen of afraden, want of je deze film leuk vind of niet is zozeer afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren dat ik niet het verwijt wil krijgen van iemand dat ze de film wel of niet zijn gaan zien vanwege wat ik er over schreef.


Zaterdag 15 november 2014

Waarom de wereld niet bestaat

Vanochend besloten om het filosofische boek Waarom de wereld niet bestaat van Markus Gabriel niet verder te
lezen. Ik ben gekomen tot bladzijde 119. Ik stoor me vooral aan zijn simplistische redeneringen die vooral gebaseerd zijn op hoe hij de betekenis van bepaalde woorden definieerd, niet beseffende dat die betekenis in bepaalde contexten geheel verschillend kan zijn. Mogelijk dat zijn ideeën zelfs niet authentiek zijn, want Gabriel Vacariu beweert dat hij ze van hem gesloten heeft en Vacariu maakt daarbij ook nog eens de opmerking dat hij ze verkeerd heeft begrepen. Ik kan me daar geen oordeel over vellen.


Zondag 16 november 2014

Bloemkool met kidney bonen

Weer eens geëxperimenteerd met een combinatie van groeten die ik zover ik me kan herinneren nog nooit eerder had geprobeerd. Ik had nog wat bloemkool over. Die heb ik gekookt en vervolgens het volgende gebakken: sambal, teentje knoflook, stukje gember, een rode paprika, tomaat en tenslotte daar een blikje kidneybonen bij gedaan en 'gekruid' met wat 'tomatensaus' van de nasi speciaal van gisteren, kerrie, komijn en oregano. Daar de bloemkool door gemengd (nadat ik deze afgegoten hadn natuurlijke) en een beetje klein gemaakt. Dit nog even een minuutje laten staan. Zie hieronder een foto van het resultaat. Het smaakte mij heerlijk.


Donderdag 20 november 2014

Untitled Harsh Noise Graphic Novel

Vanochtend vond Annabel het boek Untitled Harsh Noise Graphic Novel van Cementimental in de brievenbus dat ik bij Lulu.com had besteld. Het boek bevat in het geheel geen tekst afgezien van de titel op de voorpagina en de cijferreeks 415520-546817 (onder een barcode) onderaan de laatste pagina.


Zaterdag 22 november 2014

Met Andy de stad in

Vanmiddag met Andy de stad in geweest. De bus was vol, maar een moeder nam haar dochter op schoot, zodat Andy toch kon zitten. Fijn, want staan in een bus is iets wat hij misschien niet aankan. Moest zelf wat verder doorlopen, dus was eerder uit de bus bij het uitstappen dan hij. Maar hij wist gelukkig waar we er uit moesten, dus kwam hij achter mij aan. Eerst naar de McDonalds. Ik twijfelde even bij de Happy Meal of ik voor de jongens of meisjes versie moest gaan, maar koos voor de jongens versie. Toen dat toch niet de juiste keuze bleek te zijn, want Andy had natuurlijk al gekeken bij de uitstalling, geprobeerd om te ruilen bij de balie. Ik kreeg gewoon een verder een leeg doosje voor meisjes mee. Dus twee speeltjes. De vrouw die naast hem zat maakte een opmerking over het feit dat Andy zo blij met een speeltje was. Tja, dat is een van de voordelen van het hebben van een verstandelijke beperking. Ze was het met me eens. Eerst nog onderbroeken voor Andy (met 10% korting) bij de HEMA wezen kopen. Daarna na de Bart Smits. Andy wilde de Sinterklaas en de pepernoten chaos DVD hebben. Dus die maar voor hem gekocht. Thuis zou hij DVD, zoals gewoonlijk, op dubbele snelheid bekijken. Misschien dat er ooit in de toekomst nog een tijd komt dat hij wel het geduld heeft om de DVD's op normale snelheid te bekijken. Daarna nog langs de Intertoys. Hoefde maar een paar achterkanten van DVD/CD's voor te lezen. Toen we bijna bij de boekenwinkel waren kondigde hij aan dat hij naar de wc moest. Gelukkig had ik het bonnetje van de McDonalds bewaard, dus terug daar naar toe om daar gratis van de toiletten gebruikt te maken. Bij boekhandel Broekhuis heeft hij de tweedehands stripalbums bekeken terwijl ik de kast met de nieuw tweedehands aanwinst uitploos. Het boek Het slimme onbewuste: Denken met gevoel van Ap Dijksterhuis, ISBN:9789035129689 voor € 11,50 gekocht. Buiten groette ik iemand die ik uit mijn studietijd kende. Toen moest Andy weten waar ik hem van kende. Dus Andy verteld waar ik allemaal had gewoond. Hij stelde allerlei vragen. Ook over wanneer ik Li-Xia had leren kennen. Natuurlijk moest Lasie, zijn denkbeeldige hondje, er door heen weven. Wilde, zoals gewoonlijk, de hele tijd hand-in-hand wandelen. Niet echt gebruikelijk voor een zeventienjarige tiener. Wat een geluk allemaal, besef ik me nu.


Zondag 23 november 2014

Lucide droom

Ik had vanochtend een lucide droom. Ik moest ergens naar buiten (om precies te zijn van onze schuur in Woerden naar de steeg) maar het regende. En toen dacht ik, als ik nu even denk dat de regen weggaat houdt hij vanzelf na een tijdje op. En inderdaad even later was de regen verdwenen. En toen dacht ik ook: Ik heb een lucide droom, een droom waarin je beseft dat je droomt. Ik herinner me dat ik daarvoor ook al naar dingen had gekeken in mijn droom en me er over had verwonderd hoe gedetailleerd dingen in een droom er uit kunnen zien, terwijl je eigenlijk weet dat je niet iets ziet zoals wanneer je je ogen open hebt. Toen ik me realiseerde dat ik een lucide droom had dacht ik ook: O ja, dan kan ik nu dus van alles gaan veranderen in mijn droom. Maar ergens leek het niet gepast te zijn. En wat er daarna gebeurde, weet ik niet meer, dus ik denk dat ik weer verder ben geslapen. Heel vaak als ik me besef dat ik droom, wordt ik daarna meteen weer wakker. Het is lang geleden dat dat gebeurd is. Ik weet niet hoe het komt dat ik nu een lucide droom had. Misschien dat het er mee te maken heeft dat ik gisteren een boek ben gaan lezen over het bewuste en het onderbewuste. (Ik denk overigens dat het een illusie is dat er een scherpe scheiding bestaat tussen die twee.) Of dat er een wekker afging om kwart over zes en ik toen even wakker ben geweest.


Zaterdag 29 november 2014

Boeken

Om 17:01:07 (net na sluitingstijd) kocht ik de volgende twee boeken bij boekhandel Broekhuis:


Thuis pagina | Oktober 2014 | December 2014