Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek juli 2015Zo Ma Di Wo Do Vr Za
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


Dinsdag 7 juli 2015

Handen in het haar

Li-Xia zat vanochtend letterlijk met haar handen in het haar. Een vinger zat helemaal gedraaid rond een pluk haar en knelde die zelfs af zodat het topje wit was geworden. Best wel zielig. Omdat ze wel vaker 's nachts met haar handen in haar haar zit, denk ze er over om de vlechten 's nachts in te laten. De afgelopen keren dat ik haar bezocht heb, heeft ze niet meer met haar tanden geknarst. Ik hoor dat ze het af en toe wel doet. Wel fijn dat het nu minder wordt. Geen idee waarom het nu weer stopt, maar het is natuurlijk wel weer een teken van achteruitgang. Ik merk ook dat ze regelmatig schokt, zoals je dat soms hebt als je bijna in slaap bent gevallen of wakker schrikt. Ze was vandaag wel redelijk helder en vrolijk, moest zelfs een paar keer hardop lachen tijdens onze 'gesprekken'.

Boek

Om 12:09:18 heb ik het boek Liefde is business van Arnon Grunberg gekocht bij boekhandel Broekhuis voor € 4,95. Tussen pagina 102 en 103 zat een soort bierviltje van Chiangmai German Microbrewery & Restaurant. Mogelijk dat het boekje op vakantie naar Thailand is meegenomen.


Woensdag 15 juli 2015

Carina Schüring

Vanavond met Conny wezen kijken in het atelier van Carina Schüring ergens buiten Enschede. Ondanks dat buienradar.nl aangaf dat het mogelijk zou gaan regenen, zijn we toch op de fiets gegaan. De lucht zag er soms wat dreigend uit, maar we hebben geen regen gehad en toch ook nog wel zon. Op de terugweg nog een kleine omweg gemaakt over Usselo en via de Helweg terug gereden naar de Helmerhoek.

Carina had haar werken van de afgelopen jaren prachtig opgehangen. Het leek wel een soort van privé tentoonstelling. Ze had thee voor ons gezet met wat koekjes er bij. Het raam stond open en je hoorde de vogels fluiten. Vooral veel zitten kijken naar en genieten van al haar werken. Ook nog wel gepraat over allerlei onderwerpen. Het was voor haar ook weer een tijd geleden dat ze al haar werken zo bij elkaar had gezien. Een erg bijzonder avond waar we alle drie van genoten hebben. (Hier rechtsboven een foto van een deel van de wand.)

Het werk waar ik tijdens de AKI Finals 2015 tentoonstelling zo van onder de indruk was hing er ook bij. Ze had ook al nagedacht over hoeveel ze er voor zou willen hebben. Ze laat de prijs niet afhangen van de afmetingen van het werk (zoals sommige kunstenaar doen), maar van de emotionele waarde die het voor haar heeft. De prijs lag wel wat hoger dan wat ik er in eerste instantie voor zou willen geven, maar nu ik haar gesproken heb en besef welke waarde zij er aan hecht, vind ik het wel een goed bedrag en neem ik het serieus in overweging.


Maandag 20 juli 2015

Boek

Om 13:10 heb ik het boek Omgaan met kunst en natuur: Jo en Marlies Eyck in Wijlre met tekst van Henk van Os en foto's van Kim Zwarts bij Het Goed voor € 1,00 (inclusief donatie van 5 cent) gekocht. Het bevat foto's van twee werken van Peter Struycken, te weten Komputerstrukturen 2 en Piet 5.


Vrijdag 30 juli 2015

Boek

Om 13:43 heb ik het boek Zwerver van Johan Kelder bij boekhandel Broekhuis voor € 2,50 gekocht.


Thuis pagina | Juni 2015 | Augustus 2015