Vorige Boven Volgende
Engels / English

Dagboek, november 2009 Zo Ma Di Wo Do Vr Za
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
 15 16 17 18 19 20 21
 22 23 24 25 26 27 28
 29 30


Zondag 1 november 2009

Verjaardag

Vanochtend om half acht maakte Li-Xia mij wakker met de mededeling dat Andy zijn jas niet wilde aantrekken. Ze dacht dat het maandag was en dat de taxibus ieder moment zou kunnen komen om hem naar school te brengen. Ik heb haar toen verteld dat het zondag was. Later bleek dat Li-Xia helemaal vergeten was dat ik jarig was. Gisteren had ze er nog wel aan gedacht, maar vandaag was ze het alweer vergeten.

Annabel heeft uitgeslapen tot een uur of twaalf. Annabel heeft toen een lunch voor ons gemaakt met een gebakken eitje, 'geroosterd' brood, afgebakken bolletjes, stukjes saucijzenbroodje en een kommetje tomatensoep.

Later op de middag zijn Annabel en ik nog even de stad in geweest. We zijn nog even bij De Slegte geweest en ik heb ook nog wat nieuwe sokken gekocht, want ik wil naadloze sokken en Li-Xia kan die niet meer kopen. Verder nog wat winkels voor Annabel bezocht. We zijn ook nog wat wezen drinken bij La Place boven in de V&D in Enschede. Annabel heeft een glas chocolademelk genomen en ik een kannetje jasmijn thee. Het was er best wel druk.

Vanavond nog kijken naar "Boer zoekt vrouw" en dan zit mijn verjaardag er weer op.


Woensdag 4 november 2009

YouTube video

"Hij heeft het, Zij lijdt er aan"


Zaterdag 7 november 2009

Dürüm Kebab

Vandaag in de stad bij Laila hebben Li-Xia en Annabel Dürüm Kebab gegeten. Voor Annabel was het de eerste keer dat ze hier at en voor Li-Xia de tweede keer. Ik had een broodje falafel. Ik zat me een beetje te ergeren aan de slordige manier waarop Li-Xia zat te eten. Ze wist niet goed hoe ze de Dürüm (die netjes was ingepakt met in een stuk zilverfolie) moest op eten. Ze zat echt een beetje als een kind te morsen. Ook bij het drinken van het laatste beetje cola uit haar blikje met een rietje ging het mis. Dit heeft er allemaal mee te maken dat ze als gevolg van de Ziekte van Alzheimer steeds onhandiger wordt. Ik gooide overigens ook nog mijn blikje met cola om. Annabel kreeg haar Dürüm niet helemaal op en heb ik de rest opgegeten. Ik zat toen wel een beetje vol. Annabel vond de Dürüm Kebab niet zo geslaagd. Volgende keer gaan we weer een andere eetgelegenheid proberen, denk ik zo.


Zondag 8 november 2009

Erwtensoep

Vanmiddag weer eens erwtensoep gemaakt. Vrijdag avond had ik al een heel zakje met spliterwten in een pan gedaan. Altijd weer verbazend wekkend hoeveel vocht die spliterwten opnemen. Ongeveer de helft van de spliterwten hebben we gebakken. De andere helft heb ik een uurtje laten koken en daar vervolgens vier aardappelen in sliertjes bij gedaan. Ook nog drie stevige wortels en drie rode uiten bijgedaan en dat geheel ook nog een tijdje laten koken. Natuurlijk wat op smaak gebracht met kerriekruiden en wat lichte Chinese sojasaus. Li-Xia en ik hebben er allebei een kommetje van gegeten. Daar bleef het bij omdat Annabel het niet lekker vind en we vanavond Kip Siam eten.


Maandag 23 november 2009

The Inescapable Self

Vanmorgen heb ik het boek The Inescapable Self: An Introduction to Western Philosophy geschreven door Timothy Chappell uitgelezen waarin ik op 22 mei ben begonnen, nadag ik het op zaterdag 16 mei bij De Slegte voor € 9.95 had gekocht. Het boek gaat over de skeptische vraag of we er zeker van kunnen zijn dat er een externe wereld bestaat. Het zou best kunnen dat alles een droom is, of dat ons verstand misleid wordt zoals in de film The Matrix? Het boek handeld ook nog over een aantal aanverwante (morele) dillema's. De auteur verklaar hoe verschillende filosofen door de eeuwen met deze vragen zijn omgegaan, hetgeen de ondertitel verklaart. Ik moet toegeven dat ik waarschijnlijk minder dan een derde van de tekst van het boek begrepen heb. Het zesde hoofdstuk, dat handeld over de natuur van ons bewustzijn, vond ik niet erg bevredigend. Ik stoorde me aan de ad hoc introductie van het concept van een filosofische zombie. Ook het laatste hoofdstuk, waarin de auteur op een schetsmatige manier laat zien dat alle genoemde dillema's, afgezien van het eerste (kunnen we zekerheid hebben over het bestaan van een externe wereld), afgedaan kunnen worden omdat ze geen echter dillema's zijn of omdat er een eenvoudige manier is om ze te lijf te gaan, laat veel vragen open. Toch was het wel een interessant boek om te lezen, alhoewel ik wel moet zeggen dat ik blij ben dat ik het nu uit heb.


Donderdag 26 november 2009

Origami

Vanmiddag om precies 13:12:34 heb ik de volgende twee boeken bij De Slegte gekocht:


Zaterdag 28 november 2009

Een zaterdag

Vanochtend woog ik 76,8 kilo op onze weegschaal. Dat is voor het eerst in maanden weer onder de 77 kilo. De afgelopen weken ben ik weer een kilo lichter geworden. Heeft dat er mee te maken dat Annabel weer doordeweeks thuis is? Komt het omdat ik weer vroeger naar bed ga of omdat ik meer in huis te doen heb, zoals het koken voor Annabel? Ik weet het niet.

Vanmorgen was Li-Xia door de regen naar de stad te gaan om wat brood te kopen bij Bakkerij 't Stoepje op de markt en naar de McDonalds te gaan om een Happy Meal® voor Andy en een McBurger® en een grote Franse Frietjes.® voor Annabel te kopen. Ik had haar een briefje meegegeven, maar ze kwam met het verkeerde brood terug. Ik kon niet achterhalen of ze het briefje niet heeft laten zien of dat de mensen achter de kraam de omschrijving "Stoepje Gezond" niet hebben begrepen.

Ik heb nog liggen lezen in het boek Doe wat ge wilt: Brieven aan Anais Nin (dat ik afgelopen donderdag kocht) gelezen en daarbij ook weer gebladerd in Dagboek 1931-1934 en Henry en June van Anaïs Nin.

Vanmiddag naar de stad geweest om wat inkopen te doen. Als eerste een krentebol gekocht bij Bakkerij 't Stoepje. Vandaar langs Beeld en Aambeeld naar Fotogalerie Objecktief waar de expositie "New Saints" van de realisten (Jan Wierda en Carel Lanters) te zien was. Het interessant aan deze expositie was dat het hier 3D-fotografie betreft. Aan beide wanden van de galerie (die langwerping is) hingen gelijk lijkende portretten. In het midden stonden standaarden met daarop twee spiegeltjes zodanig dat als je er voor ging staan je met ieder oog een ander portret zag en deze diepte kregen.

Daarna naar De Slegte en wat rondgekeken. Daar om 16:02:09 twee boeken gekocht, namelijk:

Nog naar de Media Markt geweest om lege videobanden te halen omdat Andy daar om vroeg. Morgen komt het Feest van Sinterklaas op RTL4 en daar kijkt hij al weken naar uit. Ze hadden alleen nog Sony banden van 240 minuten voor € 13,39. Het lijkt me dat niemand meer videobanden gebruikt.

Tenslotte nog even bij McDonalds langs om het speeltje te ruilen, want die van vanochtend hadden we al. De meisjes waren in een vrolijke bui en boden mij de keus om er uit twee te kiezen. Toen ik niet meteen een keus kon maken tussen de twee omdat ik niet wist wat een van de twee speeltjes voorstelde, maakte een van de meisjes open omdat ze het zelf ook wilde weten en mocht ik uiteindelijk beide mee naar huis nemen.

Terug bij het P&R terrein ben ik naar The Wash gegaan en heb gebruik gemaakt van de gratis waskaart die ik bij de wintercheck van mijn dealer had gekregen. Het was voor de eerste keer dat ik daar doorheen ben gegaan. Daarna langs de Nettorame voor de gebruikelijke inkopen voor de komende week.

Thuis gekomen hebben Li-Xia, Annabel en Andy pizza gegeten. Andy heeft een deel van de pizza van Li-Xia gegeten. Ik heb chinese kool voor mezelf gebakken. Eerst een knol aan knoflookteentjes gefruit, vervolgens een aantal in kleine stukjes gesneden bladeren van de kool er bij gedaan en op het laatst drie in kleine stukjes gesneden lente-uitjes er bij gedaan.

Om kwart over acht wilde Li-Xia naar bed omdat ze moe was en heb ik haar geholpen met tanden poetsen. Gisteren zijn we bij mondhygieniste geweest omdat ze slecht poetst. Ze poetst de binnenkant van haar tanden niet meer, waardoor haar tandvlees is gaan ontsteken. We hebben speciale anti-bacteriële tandpasta (met chloorhexidine) gekregen. Omdat haar tandvlees is teruggetrokken, blijven er ook etensresten steken tussen haar kiezen. Ik had ragers meegekregen, maar het lukte me niet echt om de te gebruiken terwijl Li-Xia op haar rug op het bed lag. Annabel had ook nog wat ragers in verband met haar beugel, maar die leken mijn niet geschikt. Uiteindelijk heb ik maar wat geflost.

Annabel en ik hebben gekeken naar de finale van het Beste idee van Nederland. Ook nog Andy naar bed gebracht nadat ik zijn tanden had gepoetst en zijn oren had gedruppelt. We zijn iedere keer tot honderd aan het tellen, omdat hij twee minuten op z'n zijn moet blijven liggen.

Annabel heeft nog bolletje gebakken van meel voor een brood wat ze vorige week had gekocht. Ze waren redelijk gelukt, net iets te hard. Ook nog ongeveer de helft van het boek van Loesje gelezen en de 'pillen' voor Li-Xia voor de komende week uitgeteld.


Thuis pagina | Oktober 2009 | December 2009